تبدیل مکانیکی چوب و اتصالات چوبی
محمد غفرانی؛ حسین حسین خانی؛ حبیب رحیمی دستجردی؛ سعید خجسته خسرو؛ پرویز امیری
چکیده
موضوع این تحقیق بررسی تأثیر تیمار آبگرمایی بر خواص آکوستیک گونههای چوبی گردو (Juglans regia) و آزاد (Zelkova carpinifolia) بود. برای این هدف، نمونههایی با ابعاد (T)20× (R)20× (L)360 میلیمتر تهیه گردید. عملیات تیمار گرمایی در محیط فراگیر آبی با دمای 150 درجه سلسیوس و مدت 5 ساعت انجام شد. برای اندازهگیری خواص آکوستیک از روش ارتعاش خمشی در تیر دو سر ...
بیشتر
موضوع این تحقیق بررسی تأثیر تیمار آبگرمایی بر خواص آکوستیک گونههای چوبی گردو (Juglans regia) و آزاد (Zelkova carpinifolia) بود. برای این هدف، نمونههایی با ابعاد (T)20× (R)20× (L)360 میلیمتر تهیه گردید. عملیات تیمار گرمایی در محیط فراگیر آبی با دمای 150 درجه سلسیوس و مدت 5 ساعت انجام شد. برای اندازهگیری خواص آکوستیک از روش ارتعاش خمشی در تیر دو سر آزاد استفاده شد که خواص مورد بررسی شامل مدول الاستیسیته ویژه، میرایی، ضریب آکوستیک، کارایی تبدیل آکوستیک و سرعت صوت بودند. خصوصیات آکوستیک نمونههای تیمار شده با نمونههای شاهد مقایسه شد. نتایج نشان داد که عملیات تیمار چوب به روش آبگرمایی توانسته باعث بهبود تمامی خصوصیات آکوستیکی شود. در مقایسه خصوصیات آکوستیک در دو ارتعاش طولی- شعاعی و طولی- مماسی مشخص شد که در گونه گردو اختلاف معنیداری بین خصوصیات این دو جهت وجود ندارد، اما در گونه آزاد خصوصیات آکوستیک در دو جهت ارتعاشی طولی- شعاعی و طولی- مماسی اختلاف معنیداری با هم داشتند. در حالت کلی نیز بهترین خصوصیات آکوستیک در جهت ارتعاشی طولی- مماسی گونه آزاد تیمار شده مشاهده گردید و میتوان این نمونه را برای استفاده در صفحات صوتی آلات موسیقی مانند سنتور و زیلوفن و همچنین جعبههای تشدید صدا مناسب دانست.
خمیر کاغذ و کاغذ
لیلا کرمی متقی؛ حسین حسینخانی؛ فرداد گلبابائی
چکیده
در رابطه با شرایط پخت خمیر کاغذ کرافت درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد، سولفیدیته 25% و زمان پخت 1 و 2 ساعت انتخاب گردید، همچنین شرایط پخت خمیر کاغذ سودا شامل درصد قلیائیت فعال و سودسوز آور 18%، 20، و 22% انتخاب شد. خمیر کاغذها با درصد اختلاط 100%، 50% و 25% سیاه بید و مخلوط پهن برگان شمال کشور تهیه شدند. نتایج نشان داد که در فرایند کرافت و سودا میتوان ...
بیشتر
در رابطه با شرایط پخت خمیر کاغذ کرافت درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد، سولفیدیته 25% و زمان پخت 1 و 2 ساعت انتخاب گردید، همچنین شرایط پخت خمیر کاغذ سودا شامل درصد قلیائیت فعال و سودسوز آور 18%، 20، و 22% انتخاب شد. خمیر کاغذها با درصد اختلاط 100%، 50% و 25% سیاه بید و مخلوط پهن برگان شمال کشور تهیه شدند. نتایج نشان داد که در فرایند کرافت و سودا میتوان با استفاده از پخت یک ساعته و سود سوزآور 18% بیشترین راندمان را بدست آورد و کمترین راندمان مربوط به سود سوزآور 22% و زمان پخت 2 ساعته بوده است. جهت اندازهگیری خصوصیات کاغذ دست ساز خمیر کاغذهای انتخابی بعداز رساندن آنها به درجه روانی 60±360 (ml)C.S.F. کاغذهایی با گرماژ 60 گرم بر سانتیمتر مربع تهیه و خواص مقاومتی آنها اندازه گیری شد. درکاغذهای تهیه شده به هر دو روش کلیه مقاومتها از پخت 2 ساعته بیشتر از یک ساعته بودند در پخت کرافت در قلیائیت فعال 22% از 18% بیشتر و در حالت تهیه کاغذ مقاومتهای کاغذ خالص بید از اختلاط 25% نیز بیشتر بوده است. اما در روش پخت سودا مقاومت به پارگی و تا شدن از سود سوزآور 22% بیشترین مقدار را داشته است اما در کل مقاومت به ترکیدن، تا شدن و طول پارگی کاغذ تهیه شده به روش کرافت از روش سودا بیشتر بوده و در گروه بندی دانکن در گروه مستقل اول قرار گرفته اند با این نتایج استفاده از روش کرافت در تهیه خمیر کاغذ از گونه بید مناسب تر است.