فیزیک و مکانیک چوب
علیرضا محمدی؛ تقی طبرسا؛ محمد تسوجی
چکیده
در این تحقیق تأثیر فشردهسازی استاتیکی بر رابطة بین خواص مکانیکی و دانسیته چوب سبک پالونیا مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای تهیهشده ابتدا در دو سطح 130 و170 درجة سانتیگراد بخارزنی و بعد بلافاصله در پرس گرم تا 35 و 45 درصد از ضخامت اولیهشان در جهت شعاعی فشرده شدند. البته نمونههای بخارزنینشده نیز فشرده شدند. برای نمونههای ...
بیشتر
در این تحقیق تأثیر فشردهسازی استاتیکی بر رابطة بین خواص مکانیکی و دانسیته چوب سبک پالونیا مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای تهیهشده ابتدا در دو سطح 130 و170 درجة سانتیگراد بخارزنی و بعد بلافاصله در پرس گرم تا 35 و 45 درصد از ضخامت اولیهشان در جهت شعاعی فشرده شدند. البته نمونههای بخارزنینشده نیز فشرده شدند. برای نمونههای فشردهشده و فشردهنشده خواص مکانیکی از قبیل مدول گسیختگی، مقاومت فشاری در جهت موازی و عمود بر الیاف و سختی سطح برینل تعیین شد. شاخصهای دانسیته، مقاومت، کیفیت و توان مقاومت برای هر یک از خواص مکانیکی محاسبه و برای مطالعة رابطة بین خواص مکانیکی و دانسیته استفاده شدند. نتایج نشان داد که با افزایش فشردهسازی دانسیته و مقاومتهای مکانیکی و همینطور شاخصهای دانسیته و مقاومت بهطور معنیداری افزایش ولی شاخصهای توان مقاومت کاهش مییابند. بنابراین بهدلیل نرمشدن بافت چوب، بخارزنی در130 درجه سانتیگراد اندکی باعث بهبود مقاومتها و شاخصهای توان مقاومت شد ولی بخارزنی در 170 درجه سانتیگراد مقاومتها و شاخصهای توان مقاومت را کاهش داد. شاخصهای توان مقاومت نشان دادند که مقاومتهای چوب فشردهشده کمتر از مقداری است که برای چوب فشردهنشده بهازای افزایش دانسیته پیشبینی شده بود. که این میتواند به دلیل ضعیفترشدن ساختار چوب فشردهشده در نتیجة تخریب و تغییر شکل سلولها باشد. به طوری که مقاومت به فشار در جهت موازی الیاف و سختی برینل کمتر تحت تأثیر منفی فشردهسازی قرار گرفتند.
علیرضا محمدی؛ تقی طبرسا؛ محمد تسوجی
چکیده
در این تحقیق تاثیر عامل جفت کننده آمینو سیلان بر ویژگی های تخته های کاه گندم ساخته شده از چسب اوره فرمالدهید و ملامین فرمالدهید مورد بررسی قرار گرفت. برای ساخت تخته ها از ذرات ریز کاه استفاده شد. نتایج بدست آمده از آزمون تخته ها نشان داد که افزودن سیلان در سطوح 2 و 5 درصد تاثیر معناداری در بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی تخته ها داشت. ...
بیشتر
در این تحقیق تاثیر عامل جفت کننده آمینو سیلان بر ویژگی های تخته های کاه گندم ساخته شده از چسب اوره فرمالدهید و ملامین فرمالدهید مورد بررسی قرار گرفت. برای ساخت تخته ها از ذرات ریز کاه استفاده شد. نتایج بدست آمده از آزمون تخته ها نشان داد که افزودن سیلان در سطوح 2 و 5 درصد تاثیر معناداری در بهبود ویژگی های فیزیکی و مکانیکی تخته ها داشت. این موضوع میتواند به دلیل تیمار سطحی ذرات کاه گندم با استفاده از عامل جفت کننده سیلان و بهبود اتصالپذیری ذرات کاه با رزین باشد. رزین ملامین فرمالدهید به دلیل دارا بودن گروههای آمین بیشتر در ساختار خود نسبت به رزین اوره فرمالدهید، باعث بهبود مقاومت خمشی و واکشیدگی ضخامت شد.
محمد تسوجی؛ تقی طبرسا؛ علیرضا محمدی
چکیده
با استفاده از مخلوط رزینهای اورهفرمالدهید و ملامینفرمالدهید, تختهخردهکاههایی ساخته شد. نسبتهای وزنی اورهفرمالدهید: ملامینفرمالدهید, 100: 0, 75 : 25, 50 : 50, 25 : 75 و0 : 100 انتخاب شدند و دانسیته تختهها 7/0 گرم بر سانتیمترمکعب در نظر گرفته شد. مقاومتهای فیزیکی و مکانیکی از جمله واکشیدگی ضخامت (بعد از 2 و 24 ساعت غوطهوری ...
بیشتر
با استفاده از مخلوط رزینهای اورهفرمالدهید و ملامینفرمالدهید, تختهخردهکاههایی ساخته شد. نسبتهای وزنی اورهفرمالدهید: ملامینفرمالدهید, 100: 0, 75 : 25, 50 : 50, 25 : 75 و0 : 100 انتخاب شدند و دانسیته تختهها 7/0 گرم بر سانتیمترمکعب در نظر گرفته شد. مقاومتهای فیزیکی و مکانیکی از جمله واکشیدگی ضخامت (بعد از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب), چسبندگیداخلی, مدولالاستیسیته و مدولخمشی تختههای حاصل اندازهگیری و با استاندارد4-312EN مقایسه شدند. بالاترین مقادیر چسبندگیداخلی, مدولخمشی و مدولالاستیسیته مربوط به تختههای ساخته شده با نسبت وزنی اورهفرمالدهید : ملامینفرمالدهید( 50 : 50 ) بود. مقادیر مربوط به مدولالاستیسیته و مدولخمشی همه تیمارها به جز تیمار اورهفرمالدهید: ملامینفرمالدهید (100:0) در محدوده استاندارد 4-312EN بوده در حالی که مقادیر مربوط به چسبندگیداخلی تمام تیمارها, در محدوده این استاندارد نمیباشند. مقدار واکشیدگی ضخامت, در تختههای با مقدار ملامینفرمالدهید بیشتر, بهبود داشت اما این مقدار در محدوده استاندارد 4-312EN قرار نمیگیرد. از آنجایی که لایه مومینازکی سطح کاه گندم را پوشانده, ساختار آبگریز این لایه باعث ایجاد ناسازگاری بین رزینهای آبدوست فرمالدهیدی و ذرات کاه گندم میشود و این ناسازگاری منجر به کاهش مقاومتهای فیزیکی و مکانیکی تختهخردهکاههای حاصل خواهد شد. همچنین به دلیل نفوذپذیری پایین لایه مومی, پخش رزین آبدوست فرمالدهیدی, روی سطح ذرات کاه به خوبی صورت نگرفته که خود عاملی مهم در کاهش مقاومتهای فیزیکی و مکانیکی تختههای حاصل از کاه گندم میباشد.