عباس فخریان
چکیده
در این بررسی خصوصیات خمیرکاغذ و کاغذسازی از چوب کاج رادیاتا تهیه شده از ایستگاه تحقیقات چمستان نور، استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی این چوب بهترتیب 342/0 و 308/0 گرم بر سانتیمتر مکعب، طول، قطر، قطر حفرة سلولی و ضخامت دیوارة سلولی تراکئیدهای آن بهترتیب 46/2 میلیمتر، 35/40، 17/33 و 59/3 میکرون و میانگین ...
بیشتر
در این بررسی خصوصیات خمیرکاغذ و کاغذسازی از چوب کاج رادیاتا تهیه شده از ایستگاه تحقیقات چمستان نور، استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی این چوب بهترتیب 342/0 و 308/0 گرم بر سانتیمتر مکعب، طول، قطر، قطر حفرة سلولی و ضخامت دیوارة سلولی تراکئیدهای آن بهترتیب 46/2 میلیمتر، 35/40، 17/33 و 59/3 میکرون و میانگین مقدار هولوسلولز، آلفا سلولز، لیگنین، خاکستر و مواد استخراجی آن بهترتیب 07/72%، 41/43%، 95/29%، 5/0% و 75/1% اندازهگیری شد. برای پخت این چوب فرایند خمیرسازی کرافت (سولفات) مورد استفاده قرار گرفت. برای مقایسه ابعاد الیاف، خواص فیزیکی و ترکیب شیمیایی از میانگین و انحراف از معیار، بازده خمیرکاغذها از آزمون فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی، ویژگیهای مقاومتی کاغذهای دستساز از جدول تجزیه واریانس یکطرفه و برای گروهبندی میانگینها از آزمون دانکن استفاده گردید. بازده خمیرکاغذها بین حداقل 33/40% و حداکثر 34/50% و عددکاپای آنها بین 89/33 تا 22/60 اندازهگیری شد. مقاومت کاغذهای دستساز خمیر کاغذ چوب رادیاتا شامل شاخص مقاومت در برابر ترکیدن، شاخص مقاومت در برابر پارهشدن و طول پارهشدن، بهدلیل بلندبودن الیاف این خمیرکاغذها زیاد و قابل توجه بوده و امکان جایگزینی آنها به جای خمیرکاغذ الیاف بلند وارداتی (بهمنظور افزایش مقاومتهای خمیرکاغذ الیاف کوتاه پهنبرگان) را فراهم نمود.
خمیر کاغذ و کاغذ
مریم روستایی؛ ربیع بهروز؛ سعید مهدوی
چکیده
این بررسی با هدف استفاده از کاتالیزور آنتراکینون جهت بهبود خواص خمیر کاغذ حاصل از گونه صنوبر دلتوئیدس به روش نیمهشیمیایی سولفیتخنثی (NSSC) در سه سطح بازده 55، 60 و 65 درصد انجام شد. شرایط پخت شامل: درجه حرارت 175 درجه سانتیگراد، زمان (متغیر)، درصد مواد شیمیایی 14 درصد و آنتراکینون 1/0 درصد بود. در تمام پختها نسبت وزنی سولفیت سدیم به بیکربنات ...
بیشتر
این بررسی با هدف استفاده از کاتالیزور آنتراکینون جهت بهبود خواص خمیر کاغذ حاصل از گونه صنوبر دلتوئیدس به روش نیمهشیمیایی سولفیتخنثی (NSSC) در سه سطح بازده 55، 60 و 65 درصد انجام شد. شرایط پخت شامل: درجه حرارت 175 درجه سانتیگراد، زمان (متغیر)، درصد مواد شیمیایی 14 درصد و آنتراکینون 1/0 درصد بود. در تمام پختها نسبت وزنی سولفیت سدیم به بیکربنات سدیم (5/4 به 1) انتخاب شد. نسبت مایع پخت به خردهچوب 1/5 بود. نتایج حاصل نشان داد که آنتراکینون سبب افزایش بازده و نیز کاهش عدد کاپا به طور معنیداری شد. بررسیها نشان داد که با افزودن آنتراکینون شاخصهای مقاومتی کاغذ بدستآمده نظیر مقاومت به ترکیدن، پارهشدن، کشش، لهشدگی حلقوی و لهشدگی کنگرهای افزایش مییابد. به طوری که بررسی خواص نوری کاغذهای دستساز نشان داد که با افزودن آنتراکینون، روشنی افزایش یافته و ماتی کاهش مییابد.
خمیر کاغذ و کاغذ
عباس فخریان؛ فرداد گلبابائی؛ محمد مهدی برازنده
چکیده
در این بررسی خصوصیات خمیر کاغذ و کاغذسازی درخت سوزنیبرگ سکویا سمپرویرنس از ایستگاه تحقیقات چمستان نور استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. میانگین جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی برون چوب سکویا بطور متوسط 352/0 و 324/0 و میانگین جرم نسبی خشک و بحرانی درون چوب آن 43/0 و 40/0 اندازهگیری شد. طول الیاف این درخت بطور متوسط 01/2 میلیمتر و قطر الیاف، قطر ...
بیشتر
در این بررسی خصوصیات خمیر کاغذ و کاغذسازی درخت سوزنیبرگ سکویا سمپرویرنس از ایستگاه تحقیقات چمستان نور استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. میانگین جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی برون چوب سکویا بطور متوسط 352/0 و 324/0 و میانگین جرم نسبی خشک و بحرانی درون چوب آن 43/0 و 40/0 اندازهگیری شد. طول الیاف این درخت بطور متوسط 01/2 میلیمتر و قطر الیاف، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره الیاف آن بهترتیب 84/39 میکرون، 15/33 میکرون و 89/2 میکرون تعیین شد. میانگین میزان سلولز، لیگنین، مواد استخراجی و خاکستر درخت سکویا سمپرویرنس برای درون چوب بهترتیب 63/52%، 32/35%، 68/6% و 45/0% و برای برون چوب بهترتیب 54/53%، 57/34%، 14/2% و 45/0% اندازه گیری شد. بنابراین میزان مواد استخراجی درون چوب از مواد استخراجی برون چوب بیشتر شده است که علت آن تجمع مواد بیشتر در درون چوب میباشد. برای پخت چوب این درخت روش کرافت (سولفات ) مورد استفاده قرار گرفت. بهطوری که بازده خمیر کاغذهای تهیه شده در قلیائیت مؤثر 12%، 56% و در قلیائیت مؤثر 18%، 69/39% اندازهگیری شد. بدین ترتیب مقاومت در برابر پارگی کاغذها در زمان پخت 3 ساعت 74/15 mNm2/gr و در زمان پخت 2 ساعت 22/15mNm2/gr اندازهگیری شد.