خمیر کاغذ و کاغذ
جعفر عزیزی؛ امید رمضانی؛ اسماعیل رسولی گرمارودی؛ حمید رضا رودی
چکیده
ریزه الیاف سلولزی و نرمهها اجزئی مهمی از الیاف کاغذسازی محسوب میشوند که میتوانند تأثیرات قابل توجه بر فرآیند تولید و کیفیت فرآورده نهایی داشته باشند. در این تحقیق، ویژگیهای نرمه الیاف سه نوع خمیرکاغذ شامل کرافت، شیمیایی ـ مکانیکی (CMP) و خمیرکاغذ بازیافتی (OCC) مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر موردنیاز نرمه با استفاده از دستگاه کوبنده ...
بیشتر
ریزه الیاف سلولزی و نرمهها اجزئی مهمی از الیاف کاغذسازی محسوب میشوند که میتوانند تأثیرات قابل توجه بر فرآیند تولید و کیفیت فرآورده نهایی داشته باشند. در این تحقیق، ویژگیهای نرمه الیاف سه نوع خمیرکاغذ شامل کرافت، شیمیایی ـ مکانیکی (CMP) و خمیرکاغذ بازیافتی (OCC) مورد بررسی قرار گرفت. مقادیر موردنیاز نرمه با استفاده از دستگاه کوبنده والی (Valley beater) تهیه شدند. سپس نرمهها با استفاده از دستگاه زهکش دینامیکی (DDJ) در سه دسته نرمههای عبوری از مش 100 و باقیمانده روی مش 200 (P100/R200)، نرمههای عبوری از مش 200 و باقیمانده روی مش 325 (P200/R325) و نرمههای عبوری از مش 325 (P325) کلاسهبندی شدند. ویژگیهای نرمه شامل: اندازه ابعادی، حجم ویژه هیدرودینامیکی، بار کلوئیدی، قلیائیت، کدورت، ویسکوزیته و سطح ویژه بررسی شدند. نتایج نشان داد که pH نرمههای سلولزی خمیرکاغذ با کوچکتر شدن ابعاد، بیشتر به سمت قلیایی شدن میل میکند و بار کلوئیدی سه نوع نرمه، به ویژه در نرمههای عبوری از مش 200 و باقیمانده روی مش 325 رفتار متفاوت با سایر کلاسههای خود نشان دادند بهطوری که روند تغییرات آن معکوس ویسکوزیته میباشد. حجم ویژه هیدرودینامیکی با اندازه ابعادی و همچنین نسبت ابعادی تطابق دارد و کمترین مقدار آن مربوط به نرمههای خمیرکاغذ بازیافتی میباشد. میزان کدورت نیز با اندازه ذرات و میزان پخش همگن و همچنین با سطح ویژه نرمهها ارتباط مستقیم دارد. نتایج این ویژگی در نرمههای عبوری از مش 200 خمیر کاغذ بازیافتی رفتاری متفاوت نسبت به سایر گروهها را نشان داد.