خمیر کاغذ و کاغذ
امیر هومن حمصی؛ مهدی صبور؛ محمد طلایی پور؛ محمد آزادفلاح
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی اثر آنزیم زایلاناز تهیه شده از قارچ Trichoderma viride برخمیر APMP از چوب گونه Populus nigra انجام شد. برای تیمار آنزیمی متغیرهای دمای محیط تیمار در سه سطح 40، 50 و60 درجه سانتیگراد، مدت زمان تیمار در دو سطح 70 و90 دقیقه، میزان مصرف آنزیم در سه سطح 5، 10 و 15 واحد بر گرم خمیرخشک و درصد خشکی خمیر در دو سطح 5 و10 درصد مطالعه شد. نتایج نشان ...
بیشتر
این مطالعه با هدف بررسی اثر آنزیم زایلاناز تهیه شده از قارچ Trichoderma viride برخمیر APMP از چوب گونه Populus nigra انجام شد. برای تیمار آنزیمی متغیرهای دمای محیط تیمار در سه سطح 40، 50 و60 درجه سانتیگراد، مدت زمان تیمار در دو سطح 70 و90 دقیقه، میزان مصرف آنزیم در سه سطح 5، 10 و 15 واحد بر گرم خمیرخشک و درصد خشکی خمیر در دو سطح 5 و10 درصد مطالعه شد. نتایج نشان دادند که تیمار با آنزیم زایلاناز اثر قابل ملاحظهای بر خمیر دارد به نحوی که روشنی کاغذ به طور متوسط 5/2 درصد ISO و حداکثر 75/4 درصد ISO بهبود یافت. همچنین آنزیم موجب افزایش نسبی شاخص پارگی و شاخص ترکیدن کاغذ شد. طول پارگی کاغذ در تیمار آنزیمی تا 4098 متر رسید. امّا بازده خمیر در اثر تیمار با زایلاناز تا 78/2 درصد نسبت به وزن خشک خمیر قبل از تیمار کاهش یافت. بررسی اثر عوامل جانبی (استخراج قلیایی و شستشو با آب مقطر) مشخص نمود که این عوامل تأثیر قابل ملاحظهای بر نتایج تیمارهای آنزیمی ندارند. به طوری که دمای 40 تا 50 درجه سانتیگراد، زمان 70 دقیقه، میزان مصرف آنزیم 10 واحد بر گرم خمیرخشک و درصد خشکی خمیر10 درصد بهترین نتایج را نشان دادند.
خمیر کاغذ و کاغذ
حسین رسالتی؛ مرتضی عبدالله بیک مرندی؛ احمدرضا سرائیان
چکیده
در این تحقیق تاثیر استفاده از آنزیم زایلاناز تجاری در پیش رنگبری خمیر کرافت باگاس بررسی شد. آنزیم زایلاناز حاصل از قارچTrichoderma virideدر مقادیر 10، 25 و50 واحد و سطح زمانی 2 ساعت بر خمیرکاغذ تاثیر داده شد. سپس رنگبری اصلی به صورت جداگانه یکبار روی نمونه تیمار شده با آنزیم و سپس روی نمونه بدون تیمار آنزیمی (تیمار شاهد) با توالی 2ED1DA (اسید ...
بیشتر
در این تحقیق تاثیر استفاده از آنزیم زایلاناز تجاری در پیش رنگبری خمیر کرافت باگاس بررسی شد. آنزیم زایلاناز حاصل از قارچTrichoderma virideدر مقادیر 10، 25 و50 واحد و سطح زمانی 2 ساعت بر خمیرکاغذ تاثیر داده شد. سپس رنگبری اصلی به صورت جداگانه یکبار روی نمونه تیمار شده با آنزیم و سپس روی نمونه بدون تیمار آنزیمی (تیمار شاهد) با توالی 2ED1DA (اسید سولفوریک + دیاکسید کلر 4، 6، 8، 10 درصد + استخراج قلیایی + دیاکسید کلر 2 درصد بهعنوان کلر قابل دسترس) انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان دیاکسید کلر در مرحله 1D رنگبری، درجه روشنی نهایی خمیرکاغذ به طور معنیداری ((P<0.01 افزایش مییابد. همچنین در مورد نمونههای تیمار شده با آنزیم زایلاناز افزایش معنیداری ((P<0.01 در درجه روشنی و ماتی و کاهش معنیداری ((P<0.01 در درجه زردی، عدد کاپا و میزان دور پالایش برای رسیدن به درجه روانی مشخص خمیرهای رنگبری شده مشاهده شد. بیشترین درجه روشنی و کمترین درجه زردی و عدد کاپا مربوط به تیمار آنزیمی U25 میباشد که به ترتیب اختلاف معنیداری ((P<0.01 در حدود 8/10درصد، 98/3 درصد و 24/2 واحد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. بیشترین ماتی خمیرهای رنگبری شده مربوط به تیمار آنزیمی U50 میباشد که به ترتیب اختلاف معنیداری ((P<0.01 در حدود 3 درصد در مقایسه با تیمار شاهد دارد. با توجه به نتایج بدست آمده، تیمار آنزیمی U25 به عنوان تیمار بهینه آنزیمی انتخاب میشود.