خمیر کاغذ و کاغذ
احمد ثمریها؛ جعفر ابراهیم پور کاسمانی؛ علیرضا خاکی فیروز
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی از ساقه گیاه کلزا انجام شده است. نمونه کلزای مورد آزمایش از یک مزرعه واقع در شهرستان بابل تهیه گردید. پخت خمیرکاغذ به روش شیمیایی- مکانیکی با مصرف مواد شیمیایی مورد استفاده در کارخانه چوب و کاغذ مازندران (سولفیت سدیم) به میزان 20 درصد بر اساس ماده خشک انجام شد، و زمان پخت در سه ...
بیشتر
این تحقیق با هدف بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی از ساقه گیاه کلزا انجام شده است. نمونه کلزای مورد آزمایش از یک مزرعه واقع در شهرستان بابل تهیه گردید. پخت خمیرکاغذ به روش شیمیایی- مکانیکی با مصرف مواد شیمیایی مورد استفاده در کارخانه چوب و کاغذ مازندران (سولفیت سدیم) به میزان 20 درصد بر اساس ماده خشک انجام شد، و زمان پخت در سه میزان 30، 40 و50 دقیقه و دمای پخت در170 درجه سانتیگراد تنظیم گردید. سپس خمیرکاغذها توسط پالایشگر PFI Mill تا درجهروانی CSF25±300 پالایش شدند و از هر نمونه خمیرکاغذ، کاغذ دستساز60 گرمی تهیه گردید. شاخص مقاومتهای کاغذهای دستساز با استفاده از استاندارد TAPPI اندازهگیری شد. بررسیها نشان داد که با کاهش بازده، شاخصهای مقاومتهای کاغذ حاصل نظیر مقاومت در برابر کشش، مقاومت در برابر پارهشدن، مقاومت در برابر ترکیدن، طول پارهشدن و سفتی افزایش مییابد.
امید رمضانی؛ احمد جهان لتیباری؛ محمد مهدی فائزی پور؛ علی اکبر عنایتی؛ سید مهدی منظور الاجداد
چکیده
دانسیته ظاهری, مهمترین ویژگی فیزیکی کاغذ است که بطور مستقیم یا غیرمستقیم بسیاری از ویژگیهای مهم کاغذ مانند مقاومت در برابر کشش، مدول الاستیسیته، ضریب پخش نور و سطح نسبی پیوند بین الیاف را تحت تأثیر قرار میدهد. از آنجائیکه متغیرهای فرایند تولید کاغذ بر تغییرات دانسیته ظاهری اثر میگذارند در این بررسی تأثیر درجه روانی خمیر کاغد ...
بیشتر
دانسیته ظاهری, مهمترین ویژگی فیزیکی کاغذ است که بطور مستقیم یا غیرمستقیم بسیاری از ویژگیهای مهم کاغذ مانند مقاومت در برابر کشش، مدول الاستیسیته، ضریب پخش نور و سطح نسبی پیوند بین الیاف را تحت تأثیر قرار میدهد. از آنجائیکه متغیرهای فرایند تولید کاغذ بر تغییرات دانسیته ظاهری اثر میگذارند در این بررسی تأثیر درجه روانی خمیر کاغد 1OCC و شرایط خشک کردن مورد مطالعه قرار گرفته است. در این تحقیق تأثیر سه درجه روانی 350، 450 و 550 میلیلیتر استاندارد کانادایی، شرایط متفاوت خشک کردن (آزاد و مهار شده)، دما (100،150،200درجه سانتیگراد) و فشار (10 و 70 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) بررسی شدند. نتایج حاصل ازاندازهگیری دانسیته ظاهری بوسیله نرمافزار Minitab 15 تجزیه و تحلیل شده و مدل رگرسیون ترکیب شرایط متغیرهای مستقل محاسبه شده است. بررسی نتایج بدست آمده از نمودار اثرات اصلی نشان داد که هر دو عامل درجه روانی و دما به میزان قابل توجهی موجب افزایش دانسیته ظاهری میشود. پاسخ دانسیته در دمای 200 درجه سانتیگراد متفاوت بود که به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است. اعمال فشار پرس بیشتر موجب بیشتر شدن دانسیته ظاهری شد. اثر متقابل متغیرها نیز مورد مطالعه قرار گرفت. نمودار اثر متقابل درجه روانی و دما، تأثیر نرم شدن حرارتی لیگنین و بروز پدیده تخریب لایه ای را نشان داد. هر چند، افزایش فشار خشک کردن در خمیرهای پالایش نشده یا کم پالایش شده (درجه روانیهای بالاتر یا مساوی 550) تأثیر معنیداری بر دانسیته ظاهری کاغذ باقی نمیگذارد. همچنین در شرایط خشک کردن آزاد تأثیر درجه روانی بر دانسیته ظاهری بیشتر از خشک کردن تحت مهار مکانیکی است. با توجه به نتایج بدست آمده و تأثیر دانسیته ظاهری بر خصوصیات مقاومتی کاغذ میتوان کاغذهایی با کیفیت مطلوبتر تولید نمود.