خمیر کاغذ و کاغذ
کژال مرادیان گیلان؛ سحاب حجازی؛ علی عبدالخانی؛ هریرت سیکستا
چکیده
در این تحقیق، تأثیر پیش استخراجهای آب داغ و قلیا بر روی ویژگیهای خمیرکاغذهای مونواتانول آمین-آنتراکینون باگاس مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با خمیرکاغذسازی سودا مقایسه شد. پیش استخراج قلیای 10% در مدت زمان 30 دقیقه با میزان بازده کل 7/94 درصد و بازده هولوسلولز برابر با 6/71 درصد و پیش استخراج آب داغ، با نسبت مایع به باگاس 10 به 1 در مدت زمان ...
بیشتر
در این تحقیق، تأثیر پیش استخراجهای آب داغ و قلیا بر روی ویژگیهای خمیرکاغذهای مونواتانول آمین-آنتراکینون باگاس مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با خمیرکاغذسازی سودا مقایسه شد. پیش استخراج قلیای 10% در مدت زمان 30 دقیقه با میزان بازده کل 7/94 درصد و بازده هولوسلولز برابر با 6/71 درصد و پیش استخراج آب داغ، با نسبت مایع به باگاس 10 به 1 در مدت زمان 45 دقیقه با میزان بازده کل 94 درصد و بازده هولوسلولز 4/69 درصد، به عنوان تیمارهای بهینه انتخاب گردیدند. مونواتانول آمین به صورت خالص ودر نسبت های مختلف همراه با آب استفاده شد. عامل متغیر، نسبت مونواتانول آمین به آب در سه نسبت 100 به 0، 75 به 25 و 50 به 50 بود و عوامل ثابت شامل نسبت مایع پخت به باگاس6 به1، زمان پخت در دمای بیشینه 60 دقیقه، دمای پخت C◦ 165 و 1/0% آنتراکینون در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، خمیرکاغذهای تولید شده با نسبت مونو اتانول آمین به آب 75 به 25 (ازباگاس پیش استخراج نشده)، دارای بیشترین بازده کل (9/61) و عدد کاپای قابل قبول (5/19) بودند . مرحله پیش استخرا ج سبب بهبود بازده خمیرکاغذ، در هر دو فرآیند مونواتانول آمین-آنتراکینون و سودا شد. بعد از پیش استخراج، شاخص مقاومت به کشش و طول پارگی خمیرکاغذهای حاصله افت کرد. برخلاف این دو عامل، شاخص مقاومت به پارگی خمیرکاغذهای حاصل از باگاس پیش استخراج شده، افزایش پیدا کرد. درجه روشنی خمیرکاغذهای سودا حاصل از باگاس استخراج شده و نشده در مقایسه با خمیرکاغذهای مونواتانول آمین بیشتر بود. ماتی خمیرکاغذها بعد از مرحله پیش استخراج تقریبا بدون تغییر باقی ماند.
خمیر کاغذ و کاغذ
محمد تقی اسدالله زاده؛ حسین رسالتی؛ علی قاسمیان
چکیده
این تحقیق با هدف پیش استخراج خردههای کنف به وسیله آب داغ و آب داغ کاتالیز شده با قلیا قبل از خمیرسازی و تأثیر آنها بر روی شرایط تولید خمیرکاغذ سودا- آنتراکینون انجام شده است. بدین منظور، بعد از پیش استخراج خردههای کنف در شرایط دمایی و زمانی مختلف، تهیه خمیرکاغذ از خردههای کنفی که در مرحله پیش استخراج در حدود 5/8، 5/11 و ...
بیشتر
این تحقیق با هدف پیش استخراج خردههای کنف به وسیله آب داغ و آب داغ کاتالیز شده با قلیا قبل از خمیرسازی و تأثیر آنها بر روی شرایط تولید خمیرکاغذ سودا- آنتراکینون انجام شده است. بدین منظور، بعد از پیش استخراج خردههای کنف در شرایط دمایی و زمانی مختلف، تهیه خمیرکاغذ از خردههای کنفی که در مرحله پیش استخراج در حدود 5/8، 5/11 و 5/14 درصد (براساس وزن خشک خردههای کنف) کاهش وزن داشتند و همچنین خردههای کنف پیش استخراج نشده (شاهد) با روش سودا- آنتراکینون و در 3 سطح فاکتور H (983، 1408 و 1832) انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما و زمان پیش استخراج، کاهش وزن خردههای کنف و pH مایع استخراج شده بهترتیب افزایش و کاهش مییابند. با اضافه کردن مقدار کمی قلیا (15/0 درصد بر اساس وزن خشک) به مرحله پیش استخراج با آب داغ، فاکتور H مورد نیاز برای دستیابی به یک مقدار مشخص و مورد نظر کاهش وزن، کاهش یافته است. بنابراین با افزایش فاکتور H پخت و میزان کاهش وزن خردههای کنف، بازده خمیرکاغذ حاصل کاهش مییابد. مقایسه میانگینها نشان میدهد که بین بازده و عدد کاپای خمیرکاغذ شاهد و خمیرکاغذهای حاصل از خردههای کنف پیش استخراج شده به میزان 5/8، 5/11 و 5/14 درصد، در سطح 5 درصد اختلاف معنیدار آماری وجود دارد و بازده و عدد کاپای خمیرکاغذ شاهد بیشتر از خمیرکاغذهای حاصل از خردههای کنف پیش استخراج شده میباشند. به علاوه، اینکه میانگین بازده خمیرکاغذهای حاصل از خردههای کنف پیش استخراج شده با آب داغ کاتالیز شده با قلیا بیشتر از خردههای کنف پیش استخراج شده با آب داغ بوده، اما بین میانگین عدد کاپای این دو اختلاف معنیداری مشاهده نشد. در ضمن، خردههای کنف پیش استخراج شده در مقایسه با خردههای کنف پیش استخراج نشده برای رسیدن به یک عدد کاپای مشخص (مشابه)، نیاز به فاکتور H کمتری دارند.