فراورده های مرکب چوب
سجاد اکبری؛ مرتضی ناظریان؛ سعید رضا فرخ پیام؛ بابک نصرتی ششکل
چکیده
در این تحقیق امکان استفاده از ساقه کلزا به صورت مخلوط با خردهچوب صنوبر در ساخت تخته خردهچوب بررسی شد. درصد اختلاط ساقه کلزا با خردهچوب صنوبر در پنج سطح با نسبتهای (98، 75/93، 50/87، 25/81، 77 درصد)، نسبت رزین ملامین فرمالدئید به اوره فرمالدئید به عنوان عامل اتصال دهنده در پنج سطح (23، 75/18، 50/12، 25/6، 2 درصد) و رطوبت کیک خردهچوب در پنج سطح (10، ...
بیشتر
در این تحقیق امکان استفاده از ساقه کلزا به صورت مخلوط با خردهچوب صنوبر در ساخت تخته خردهچوب بررسی شد. درصد اختلاط ساقه کلزا با خردهچوب صنوبر در پنج سطح با نسبتهای (98، 75/93، 50/87، 25/81، 77 درصد)، نسبت رزین ملامین فرمالدئید به اوره فرمالدئید به عنوان عامل اتصال دهنده در پنج سطح (23، 75/18، 50/12، 25/6، 2 درصد) و رطوبت کیک خردهچوب در پنج سطح (10، 12، 15، 18، 20 درصد) به عنوان عوامل متغیر این تحقیق انتخاب گردیدند. خواص مکانیکی تختهها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی مورد آزمون قرار گرفت. بر اساس نتایج این مطالعه افزایش ذرات ساقه کلزا به خردهچوب صنوبر موجب کاهش نسبی مدول گسیختگی و مدول الاستیسیته تختهها گردید و مقادیر بدست آمده از تمامی تیمارها بالاتر از حد استاندارد است. آنالیز اثر متقابل عوامل متغیرها نشان داد که افزایش نسبت ملامین فرمالدئید به اوره فرمالدئید و رطوبت کیک به ترتیب موجب کاهش و افزایش مدول گسیختگی تخته-های ساخته شده گردید. مقادیر مربوط به چسبندگی داخلی تمام تیمارها، پایینتر از استاندارد میباشند. در این بررسی با توجه به نتایج جدولهای تجزیه واریانس و اثر متقابل ماده اولیه و نسبت چسب و رطوبت کیک بر خواص مکانیکی تختهها، بهترین تیمار تختههای ساخته شده با 32/84 درصد کلزا، نسبت 25/6 درصد MF به UF و رطوبت 12 درصد با روش سطح پاسخ (RSM) به عنوان حد اپتیمم انتخاب شده است.
هانیه قاسمی؛ احمد جهان لتیباری؛ ابوالفضل کارگرفرد؛ امیر لشگری
چکیده
تأثیر افزودن مقادیر مختلف خردههای ساقه کلزا به ترکیب خردهچوب پهنبرگان تولید تخته خردهچوب و کاهش دانسیته بر ویژگیهای تخته خردهچوب بررسی گردید. چهار مقدار (۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ درصد) خرده ساقه کلزا به خردهچوب پهنبرگان شمال کشور افزوده شده و با استفاده از این ترکیب و افزودن ۱۲% چسب اوره - فرمالدهید، تخته خردهچوب ...
بیشتر
تأثیر افزودن مقادیر مختلف خردههای ساقه کلزا به ترکیب خردهچوب پهنبرگان تولید تخته خردهچوب و کاهش دانسیته بر ویژگیهای تخته خردهچوب بررسی گردید. چهار مقدار (۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ درصد) خرده ساقه کلزا به خردهچوب پهنبرگان شمال کشور افزوده شده و با استفاده از این ترکیب و افزودن ۱۲% چسب اوره - فرمالدهید، تخته خردهچوب با سه دانسیته ۵۵۰، ۶۰۰، ۶۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب ساخته شد. ویژگیهای مقاومتی، چسبندگی داخلی و همچنین جذب آب و واکشیدگی ضخامت بعد از ۲ و ۲۴ ساعت غوطهوری در آب بر طبق دستورالعملهای EN تعیین گردید. در اثر افزودن مقادیر مختلف خردههای ساقه کلزا به ترکیب خردهچوب، مقاومت خمشی ثابت مانده و مدولالاستیسیته خمشی به طور جزئی افزایش یافت. تأثیر مقادیر مختلف خرده ساقه کلزا بر مدولالاستیسیته خمشی معنیدار نشد. ولی چسبندگی داخلی تختهها به طور معنیداری کاهش پیدا کرد. بهعلاوه اینکه در مقادیر زیادتر خردههای ساقه کلزا هر دو ویژگی واکشیدگی ضخامت و جذب آب افزایش یافت. البته در اثر زیاد شدن دانسیته تخته خردهچوب، ویژگیهای مقاومتی و فیزیکی افزایش پیداکرد.
خمیر کاغذ و کاغذ
رضا حسین پور؛ احمد جهان لتیباری؛ آژنگ تاج دینی؛ سید جواد سپیده دم؛ رامین فرنود
چکیده
تأثیر عوامل فراوری شیمیایی ساقه کلزا شامل زمان، دما، ترکیب مواد شیمیایی و همچنین درجهروانی خمیرکاغذ برکیفیت الیاف خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی از ساقهکلزا توسط FQA مورد مطالعه قرار گرفته است. بنابراین تأثیر سه زمان۱۵، ٣٠ و ٤۵ دقیقه، دو دمای ١٢٥ و ١٤٥ درجه سانتیگراد، دو ترکیب مواد شیمیایی شامل ٤% NaOH + ٨% Na2SO3 و ٨% NaOH + ١٢% Na2SO3 (برمبنای ...
بیشتر
تأثیر عوامل فراوری شیمیایی ساقه کلزا شامل زمان، دما، ترکیب مواد شیمیایی و همچنین درجهروانی خمیرکاغذ برکیفیت الیاف خمیرکاغذ شیمیایی- مکانیکی از ساقهکلزا توسط FQA مورد مطالعه قرار گرفته است. بنابراین تأثیر سه زمان۱۵، ٣٠ و ٤۵ دقیقه، دو دمای ١٢٥ و ١٤٥ درجه سانتیگراد، دو ترکیب مواد شیمیایی شامل ٤% NaOH + ٨% Na2SO3 و ٨% NaOH + ١٢% Na2SO3 (برمبنای وزنخشک مادهچوبی) و خمیرکاغذ پالایش نشده و پالایش شده ارزیابی شدهاند. میانگین طول الیاف خمیرکاغذ پالایش نشده بین ٤٩/٠ تا ٦٥/٠ میلیمتر متغیر بوده است و در اثر بیشتر شدن عوامل مورد بررسی میانگین طولالیاف کاهش یافته است. بهعلاوه اینکه میانگین طول الیاف در اثر پالایش کمی کاهش یافته است. از این رو میزان نرمههای خمیرکاغذها در حدود ٥5% تا ٦3% اندازهگیری شده است، که مقدار زیادی را نشان میدهد و در اثر پالایش مقدار نرمهها حدود ٥% افزایش یافته است. زبری الیاف خمیرکاغذ بین 10 تا ٤١ m100/gm تعیین شده است و در اثر پالایش به 14 تا 53 m100/gm افزایش یافته است. با وجود ثابت ماندن تقریبی خمیدگی الیاف ولی در اثر پالایش میزان شکستگی الیاف بیشتر شده است.