@article { author = {Fakhryan, Abas and Hosseinkhani, Hossein and Golbabaei, Fardad and Brazandeh, Mohammad mehdi}, title = {Pulping and paper making properties of Populus costanzo}, journal = {Iranian Journal of Wood and Paper Science Research}, volume = {25}, number = {2}, pages = {157-169}, year = {2010}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0913}, eissn = {2383-112X}, doi = {10.22092/ijwpr.2010.117280}, abstract = {In this Investigation chemical, physical, morphology, pulp and paper making characteristics of   Populus costanzo were studied. The average dry and critical specific gravity was found to be  0.39and 0.36 and the fiber morphology including fiber length  , diameter ,lumen and thickness of cell wall 1.14 mm,28.84 µm, 28 µm ,and 2.92 µm was determined respectively. The average chemical composition including cellulose 50.74%, lignin 19.18%, Ext. 1.22%  and Ash 1.65% were measured. In order to cook and pulping, Kraft process was used. The maximum  yield and kappa number of Populus costanzo at 1 hour cooking time, 150°c cooking temperature and 12% effective alkali condition  obtained at 61.91% and 54.83 respectively and the minimum  yield and kappa number at 3 hour cooking time, 170°c cooking temperature and 16% effective alkali condition  obtained at 45.63% and 13.42 respectively.  }, keywords = {Populus costanzo,KRAFT PROCESS,yield,pulp,kappa number,Burst Strength,tear strength}, title_fa = {بررسی لیگنین زدایی و کاغذسازی چوب صنوبر کوستانزو ( Populus costanzo) به روش کرافت}, abstract_fa = {در این بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، ابعاد الیاف، خمیرکاغذ و کاغذسازی گونه صنوبر کوستانزو مورد تحقیق قرارگرفت. متوسط جرم ویژه خشک و بحرانی چوب به ترتیب 39/0 و 36/0 و میانگین طول‌الیاف، قطرالیاف، قطرحفره سلولی و ضخامت‌دیواره سلولی آن به ترتیب 14/1 میلی‌متر، 84/28 میکرون،00/24 میکرون و 92/2 میکرون اندازه‌گیری شد. میزان سلولز، لیگنین، خاکستر و مواداستخراجی چوب این درخت به ترتیب 74/50%، 18/19%، 65/1% و 22/1% تعیین شد. به منظور پخت وتهیه خمیر کاغذ  روش کرافت مورد استفاده قرار گرفت. بیشترین بازده وعددکاپای خمیر کاغذ صنوبرکوستانزو در زمان پخت 1ساعت، درجه حرارت پخت 150 درجه سلسیوس و قلیائیت موثر 12% به ترتیب با 91/61% و83/54 وکمترین بازده و عدد کاپا در زمان پخت 3 ساعت، درجه حرارت پخت 170 درجه سلسیوس و قلیائیت موثر 16% به ترتیب با 63/45% و42/13 بدست آمد. طول پاره شدن کاغذهای تهیه شده در زمان پخت 3 ساعت با 6953 متر دارای بیشترین مقدار بوده و در گروه A قرار گرفته است.  }, keywords_fa = {صنوبر کوستانزو,روش کرافت,بازده خمیرکاغذ,عدد کاپا,مقاومت در برابر ترکیدن,مقاومت در برابر پاره شدن}, url = {https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_117280.html}, eprint = {https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_117280_afd4c77f944e37212f6357921d2e288e.pdf} }