@article { author = {Hosseini, Behzad and ghofrani, mohammad and Taghiyari, Hamid Reza and Ghahri, Saman}, title = {Effect of soy flour addition into urea-formaldehyde resin on formaldehyde emission}, journal = {Iranian Journal of Wood and Paper Science Research}, volume = {34}, number = {3}, pages = {387-396}, year = {2019}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0913}, eissn = {2383-112X}, doi = {10.22092/ijwpr.2019.126632.1550}, abstract = {In this research, Effect of soy flour addition into urea-formaldehyde resin on physical, mechanical properties and formaldehyde emission of plywood was investigated. Soy flour was mixed with urea-formaldehyde adhesive in three levels 5, 10 and 15% (based on dry weight of urea-formaldehyde adhesive) and three-layer plywood was manufacture from the resultant adhesive and poplar veneer. Properties of manufactured plywood including formaldehyde emission according to EN-717-3 standard, shear strength according to EN-314 standard and water absorption and thickness swelling according to EN-317 standard were investigated. The results indicated that addition of soy flour up to 15% decreased formaldehyde emission up to 29.34% and increased shear strength of panels. Moreover, delamination test (According to ANSI/HPV-HPV1 Standard) presented acceptable results. The results obtained from water absorption and thickness swelling after 2h and 24h showed that addition of soy flour increased the amount of water absorption and thickness swelling. thickness swelling after 2h and 24h showed that addition of soy flour increased the amount of water absorption and thickness swelling.}, keywords = {Soy flour,UREA-FORMALDEHYDE,plywood,Shear strength,Delamination}, title_fa = {تأثیر افزودن آرد سویا به چسب اوره-فرم‌آلدهید بر ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و میزان انتشار فرم-آلدهید تخته‌لایه ساخته شده}, abstract_fa = {در این تحقیق، تأثیر افزودن آرد سویا به چسب اوره فرم‌آلدهید بر ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و میزان انتشار فرم-آلدهید در تخته‌لایه مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا آرد سویا در سه سطح 5، 10 و 15 درصد (بر اساس وزن خشک چسب اوره فرم آلدهید) با چسب اوره فرم‌آلدهید مخلوط و تخته سه‌لایه ناهمسو از لایه‌های گونه صنوبر ساخته شد. ویژگی‌های تخته‌های تولید شده از جمله انتشار فرم‌آلدهید مطابق استاندارد EN-717-3، مقاومت برشی بر اساس استاندارد EN-314 و جذب آب و واکشیدگی ضخامت بر اساس استاندارد EN-317 اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که افزایش آرد سویا تا سطح 15 درصد سبب کاهش 34/29 درصدی میزان انتشار فرم‌آلدهید گردید. هم‌چنین افزایش سطح آرد سویا به چسب اوره فرم‌آلدهید تا سطح 15 درصد سبب افزایش میزان مقاومت برشی نمونه‌ها گردیده است. به‌علاوه، آزمون مقاومت به لایه شدن هم مطابق استاندارد ANSI/HPV-HP1 نتایج قابل قبولی (از نظر امکان استفاده از فرآورده در مکان‌های درون و برون ساختمانی) نشان داد. نتایج آزمون جذب آب و واکشیدگی ضخامت 2 و 24 ساعت نیز نشان داد که افزودن آرد سویا سبب افزایش اندک میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت می‌گردد. به-طوریکه بیشترین میزان جذب آب و مربوط به افزودن آرد سویا به چسب اوره فرم‌آلدهید در سطح 10 بوده است، درحالی‌که واکشیدگی ضخامت نمونه‌ها از نظر آماری در همه سطوح آرد سویا در یک گروه نسبت به نمونه شاهد قرار گرفتند و با یکدیگر اختلاف معنی‌داری نداشتند. درحالی‌که واکشیدگی ضخامت نمونه‌ها از نظر آماری در همه سطوح آرد سویا در یک گروه نسبت به نمونه شاهد قرار گرفتند و با یکدیگر اختلاف معنی‌داری نداشتند.}, keywords_fa = {آرد سویا,اوره فرم‌آلدهید,تخته‌لایه,مقاومت برشی,مقاومت به لایه‌لایه شدن}, url = {https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_119952.html}, eprint = {https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_119952_a9b3d474db8aa63db3a0d26951a358e7.pdf} }