%0 Journal Article %T تأثیر استفاده از پوست تخم مرغ و نانو ذرات اکسید روی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چند سازه چوب پلاستیک %J تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0913 %A مددی, محمد %A رنگ آور, حسین %A نوربخش, امیر %D 2016 %\ 06/21/2016 %V 31 %N 2 %P 323-335 %! تأثیر استفاده از پوست تخم مرغ و نانو ذرات اکسید روی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چند سازه چوب پلاستیک %K پلی پروپیلن %K پوست تخم مرغ %K چند سازه %K نانو اکسید روی %R 10.22092/ijwpr.2016.105932 %X چکیدهدر این تحقیق اثر استفاده از پودر پوست تخم‌مرغ و نانو ذرات اکسید‌روی بر خواص فیزیکی و مکانیکی چند سازه پلی-پروپیلن-آرد چوب مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آرد چوب و پلی پروپیلن با نسبت وزنی 60 به 40 درصد با یکدیگر مخلوط شدند. مقدار پودر پوست تخم‌مرغ در سه سطح (0، 5 و 10 درصد) و مقدار نانو اکسید روی در چهار سطح (0، 5/1 ، 3 و 5 درصد ) به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شد. خواص فیزیکی و مکانیکی تخته‌ها شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه‌وری در آب و مقاومت خمشی بر طبق استاندارد DIN-EN 310-2006 و مقاومت کششی نمونه‌ها با استاندارد ASTM D1037 اندازه‌گیری شدند. برای تفسیر بهتر نتایج، عکسبرداری الکترونی پویشی (SEM) انجام گرفت. با استفاده از آزمون فاکتوریل دو عامله در قالب بلوک‌های کامل تصادفی تجزیه و تحلیل آماری انجام شد و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن(DMRT) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزایش نسبت اختلاط پوست تخم‌مرغ با پودر چوب باعث کاهش واکشیدگی ضخامت و جذب آب پس از 2 و 24 ساعت شد. افزایش نسبت اختلاط پوست تخم‌مرغ به پودر چوب مقاومت‌های مکانیکی چندسازه را کاهش داد. با بررسی نتایج تأثیر ذرات نانو اکسید روی مشخص گردید که استفاده از 5/1 درصد نانو اکسید روی سبب بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی شد. %U https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_105932_70f791ef9546f14b53e60e0805069245.pdf