%0 Journal Article %T تأثیر تشکیل چندلایه های نشاسته کاتیونی- آنیونی بر روی الیاف CMP بر ویژگی های خمیر و کاغذ %J تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0913 %A رودی, حمیدرضا %A سعیدی, حسیبه %D 2017 %\ 04/21/2017 %V 32 %N 1 %P 57-68 %! تأثیر تشکیل چندلایه های نشاسته کاتیونی- آنیونی بر روی الیاف CMP بر ویژگی های خمیر و کاغذ %K تکنیک لایه به لایه %K نشاسته کاتیونی %K نشاسته آنیونی %K ویژگی‌های مقاومتی %K پتانسیل زتا %K شاخص نگهداری آب %R 10.22092/ijwpr.2017.107066 %X این پژوهش با هدف بررسی اثر تشکیل چندلایه‌های پلیمری از نشاسته کاتیونی و نشاسته آنیونی بر روی الیاف CMP با تکنیک لایه‌نشانی لایه ‌‌به ‌‌لایه بر خواص خمیرکاغذ و کاغذهای تهیه‌شده از آن انجام شد. آزمایش‌های لایه‌نشانی یک در میان نشاسته‌های کاتیونی و آنیونی (به‌ترتیب با مصرف 1% و 5/0 درصد بر اساس وزن خشک الیاف)؛ با 10 دقیقه زمان لایه‌نشانی، برای تشکیل یک تا پنج لایه متوالی نشاسته‌های یونی بر روی الیاف CMP انجام شد. ویژگی‌های خمیرکاغذ از جمله: درجه روانی، شاخص نگهداری آب و پتانسیل زتا اندازه‌گیری شد. سپس از این خمیرکاغذ، کاغذهای دست ساز با وزن پایه 60 گرم بر مترمربع تهیه و خواص آن مورد ارزیابی قرارگرفت. تغییرات متوالی پتانسیل زتا تشکیل لایه‌های متوالی نشاسته‌ها بر روی الیاف CMP را تأیید می-کند. به‌علاوه، با افزایش تعداد لایه‌های تشکیل‌شده شاخص نگهداری آب و میزان درجه روانی خمیرکاغذ افزایش یافت. نتایج ارزیابی ویژگی‌های کاغذ تهیه‌شده نشان داد که خواص پیوندپذیری بین الیاف از جمله شاخص مقاومت به کشش و شاخص مقاومت به ترکیدن افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است. تصاویر الکترونی تهیه‌شده بر ایجاد پیوندهای بیشتر بین الیاف به سبب جذب بیشتر نشاسته کاتیونی تأکید دارد. %U https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_107066_677b98af8b91db0fb63641d446d2784f.pdf