%0 Journal Article %T تأثیر سطح مصرف آلوم – روزین کاتیونی بر ویژگی‌های کاغذ تهیه‌شده از بازیافت کناره‌بری ورقه‌های سفید %J تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0913 %A ناییجیان, فاطمه %A رسالتی, حسین %A رودی, حمیدرضا %A جلالی ترشیزی, حسین %A پیرمرادیان, کمال %D 2017 %\ 07/23/2017 %V 32 %N 2 %P 238-250 %! تأثیر سطح مصرف آلوم – روزین کاتیونی بر ویژگی‌های کاغذ تهیه‌شده از بازیافت کناره‌بری ورقه‌های سفید %K روزین %K آلوم %K ویژگی‌های کاغذ %K الیاف بازیافتی %K کناره‌بری ورقه‌های سفید %K زاویه تماس %R 10.22092/ijwpr.2017.109581 %X امروزه الیاف بازیافتی منبع فیبری عمده برای تهیه کاغذهای بسته‌بندی می‌باشد. بسته به نوع کاربرد، آهاردهی این نوع کاغذها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این تحقیق، اثر میزان مصرف آلوم-روزین کاتیونی در pH حدود 5/6 بر ویژگی‌های کاغذهای تهیه‌شده از کناره‌بری ورقه‌های سفید بررسی شده‌است. جهت بهینه‌سازی میزان مصرف، آهاردهی سوسپانسیون خمیرکاغذ با آلوم در 6 سطح 0، 4، 5، 7، 8 و 10 درصد و روزین با نسبت 50 درصد آلوم در هر سطح برمبنای وزن خشک خمیرکاغذ مطابق استاندارد TAPPI اعمال شد. سپس با تهیه کاغذهای با گراماژ g/m2 5±65، ویژگی‌های جذب آب (45 ثانیه)، ساختاری و مقاومتی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. تحلیل آماری نتایج نشان داد که میزان مصرف آلوم و روزین به‌ترتیب 7 و 5/3 درصد بر مبنای خشک خمیرکاغذ مناسب‌ترین سطح بکارگیری این ترکیب برای آهاردهی داخلی الیاف ورقه‌های کناره‌بری‌ سفید می‌باشد. در این سطح آلوم-روزین، جذب آب کاغذها از g/m2 6/11±120 به کمترین مقدار و تا حدود g/m2 7/9±64 کاهش یافت. زاویه تماس قطره آب با سطح کاغذ از 81/24 درجه به 53/96 درجه افزایش یافت. شاخص کششی کاغذ تا این سطح آهاردهی تا حدود N.m/g 7/9±125 کاهش و سپس با افزایش سطح آلوم-روزین این مقاومت افزایش یافت. بنظر می‌رسد این پدیده به‌علت نقش آلوم در خنثی‌سازی بار آنیونی، ماندگاری نرمه‌های سلولزی و توسعه قابلیت پیوندیابی شبکه کاغذ باشد. کاهش معنی‌دار زبری سطح کاغذ از µm 54/0±34/10 در نمونه شاهد به µm 37/1±8/23 در کاغذ آهار شده در سطح بهینه تأییدکننده این فرضیه می-باشد. %U https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_109581_1134da8150dca9c00b66723f9093bc63.pdf