%0 Journal Article %T ساخت تخته‌خرد‌ه‌کاه با استفاده از مخلوط رزین‌های اوره و ملامین‌فرمالدهید %J تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0913 %A تسوجی, محمد %A طبرسا, تقی %A محمدی, علیرضا %D 2010 %\ 09/23/2010 %V 25 %N 2 %P 291-301 %! ساخت تخته‌خرد‌ه‌کاه با استفاده از مخلوط رزین‌های اوره و ملامین‌فرمالدهید %K تخته‌خرده‌کاه %K رزین ملامین‌فرمالدهید %K رزین اوره‌فرمالدهید %K لایه مومی %R 10.22092/ijwpr.2010.117315 %X با استفاده از مخلوط رزین­های اوره‌فرمالدهید و ملامین‌فرمالدهید, تخته­خرده­کاه­هایی ساخته شد. نسبت­های وزنی اوره‌فرمالدهید: ملامین‌فرمالدهید, 100: 0, 75 : 25, 50 : 50, 25 : 75 و0 : 100 انتخاب شدند و دانسیته تخته­ها 7/0 گرم بر سانتی­متر­مکعب در نظر گرفته شد. مقاومت­های فیزیکی و مکانیکی از جمله واکشیدگی ضخامت (بعد از 2 و 24 ساعت غوطه­وری در آب), چسبندگی‌داخلی, مدول‌الاستیسیته و مدول‌خمشی تخته­های حاصل اندازه‌گیری و با استاندارد4-312EN مقایسه شدند. بالاترین مقادیر چسبندگی‌داخلی, مدول‌خمشی و مدول‌الاستیسیته مربوط به تخته­های ساخته شده با نسبت وزنی اوره‌فرمالدهید : ملامین‌فرمالدهید( 50 : 50 ) بود. مقادیر مربوط به مدول‌الاستیسیته و مدول‌خمشی همه تیمارها به جز تیمار اوره‌فرمالدهید: ملامین‌فرمالدهید (100:0) در محدوده استاندارد 4-312EN بوده در حالی ­که مقادیر مربوط به چسبندگی‌داخلی تمام تیمارها, در محدوده این استاندارد نمی­باشند. مقدار واکشیدگی ضخامت, در تخته­های با مقدار ملامین‌فرمالدهید بیشتر, بهبود داشت اما این مقدار در محدوده استاندارد  4-312EN قرار نمی­گیرد. از آنجایی که لایه مومی‌نازکی سطح کاه گندم را پوشانده, ساختار آبگریز این لایه باعث ایجاد ناسازگاری بین رزین­های آبدوست فرمالدهیدی و ذرات کاه گندم می­شود و این ناسازگاری منجر به کاهش مقاومت­های فیزیکی و مکانیکی تخته­خرده­کاه­های حاصل خواهد شد. همچنین به دلیل نفوذپذیری پایین لایه مومی, پخش رزین آبدوست فرمالدهیدی, روی سطح ذرات کاه به خوبی صورت نگرفته که خود عاملی مهم در کاهش مقاومت­های فیزیکی و مکانیکی تخته­های حاصل از کاه گندم می‌باشد.    %U https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_117315_783e3ffed9c869981ad7eed943ad2f9e.pdf