TY - JOUR ID - 107021 TI - تاثیر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب پلاستیک ساخته شده با ساقه آفتابگردان و چوب توسکا JO - تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران JA - IJWPR LA - fa SN - 1735-0913 AU - رنگ آور, حسین AU - نوربخش, امیر AU - حاجی حتملو, سعید AD - دانشیار، گروه صنایع چوب، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران AD - دانشیار، بخش تحقیقات علوم چوب و فراورده‌های آن، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع چوب، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 31 IS - 4 SP - 684 EP - 694 KW - واژه‌های کلیدی: ساقه آفتابگردان KW - چندسازه چوب پلاستیک KW - نانو ولاستونیت KW - خواص فیزیکی و مکانیکی DO - 10.22092/ijwpr.2016.107021 N2 - در این پژوهش تاثیر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه چوب پلاستیک ساخته شده با پودر پسماند ساقه آفتابگردان و چوب توسکا مورد بررسی قرار گرفت. پودر ساقه آفتابگردان مورد استفاده نسبت به جرم خشک پودرچوب در پنج سطح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد و نانو ولاستونیت بصورت پودر در سه سطح صفر، 3 و 5 درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شدند. خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه شامل مقاومت به پیچ عمود بر سطح، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطه‌وری در آب مطابق با استاندارد EN DIN-اندازه گیری گردید. به منظور بررسی فصل مشترک چوب و پلیمر و همچنین نحوه پراکنش و توزیع نانو ذرات ولاستونیت در ماتریس پلیمری عکسهای میکروسکوپی تهیه گردید. نتایج نشان داد که با افزایش نسبت اختلاط پودر ساقه آفتابگردان به پودر چوب تا سطح 25 درصد سبب افزایش مقاومت به پیچ عمود بر سطح و تا سطح 50 درصد باعث افزایش مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته چندسازه چوب پلاستیک گردید. استفاده از پودر ساقه آفتابگردان در مخلوط با پودر چوب توسکا سبب افزایش میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب شد. استفاده از نانو ولاستونیت تا سطح 5 درصد نسبت به جرم کل تخته سبب بهبود کلیه خواص فیزیکی و مکانیکی چند سازه چوب پلاستیک گردید. UR - https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_107021.html L1 - https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_107021_3162347a13002ddfe3ec8f6b4e7116c4.pdf ER -