TY - JOUR ID - 116875 TI - تأثیر استفاده از سیستم های دو ترکیبی نشاسته کاتیونی_ نانو‌سیلیکا و نانو‌سلولز_ پلی‌اکریل‌آمید بر ویژگی‌های فیزیکی و مقاومتی کاغذهای دست‌ساز حاصل از خمیرکاغذ شیمیایی پنبه JO - تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران JA - IJWPR LA - fa SN - 1735-0913 AU - داودیان, حسن AU - اسدپور, قاسم AU - ذبیح زاده, سید مجید AD - کارشناسی ارشد، صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری AD - دانشیار، گروه مهندسی چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، AD - دانشیار، گروه مهندسی چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 33 IS - 3 SP - 428 EP - 437 KW - سلولز KW - نشاسته کاتیونی KW - نانو‌سیلیکا KW - پنبه KW - پلی‌اکریل‌آمیدکاتیونی DO - 10.22092/ijwpr.2018.121980.1476 N2 -                                                                                        DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.428.64.3.1578.1607 این تحقیق به مقایسه استفاده از سیستم های دو ترکیبی مواد افزودنی شامل استفاده از نشاسته کاتیونی_ نانو‌سیلیکا و استفاده از نانو‌سلولز_ پلی‌اکریل‌آمید کاتیونی روی ویژگی‌های فیزیکی و مقاومتی کاغذ‌های حاصل از پنبه پرداخته شده‌است. برای این کار خمیر‌کاغذ شیمیایی الیاف پنبه رنگبری شده با پروکسید با درجه‌روانی ˚SR 45 تهیه و بعد مواد افزودنی فوق با شرایط مشخص (نشاسته کاتیونی 1 و 5/1 درصد، نانو‌سیلیکا 3/0 و 7/0 درصد، نانو‌سلولز 1، 2 و 3 درصد و پلی‌اکریل‌آمید کاتیونی 3/0، 5/0 و 7/0 درصد) به آن اضافه شده و در پایان از آن‌ها کاغذ‌های دست‌ساز ۷۰ گرمی ساخته‌شد. همین‌طور، کاغذها از نظر ویژگی‌های فیزیکی و مقاومتی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که، ترکیب پلی‌اکریل‌آمید کاتیونی و نانو‌سلولز تأثیر چندانی در افزایش اکثر مقاومت‌های خمیر شیمیایی پنبه نداشته‌است. به‌طوریکه، دانسیته کاهش، مقاومت در برابر کشش کاهش، مقاومت در برابر پاره‌شدن افزایش داشته و تأثیر معنی‌داری در مقاومت به تا‌خوردن نداشته‌است. در-حالیکه، استفاده از ترکیب نشاسته کاتیونی و نانوسیلیکا، اکثر ویژگی‌های مقاومتی و دانسیته خمیرکاغذ را به‌طور محسوسی افزایش داده‌است. بنابراین، با توجه به نتایج آزمون‌های مقاومتی و فیزیکی، می‌توان برای افزایش ویژگی‌های مقاومتی خمیر شیمیایی پنبه، استفاده از ترکیب نشاسته کاتیونی و نانو‌سیلیکا را توصیه نمود. UR - https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_116875.html L1 - https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_116875_397cfc925b67ee87db911c559e531676.pdf ER -