نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

مدیر کارخانه ساقه سلولز، شهرک صنعتی تاکستان

چکیده

صنوبرها از درختان سریع الرشد هستند که به علت دوره کوتاه بهره برداری و خواص تکنولوژیکی مناسب، مورد توجه صنایع خمیر و کاغذ کشورهای صاحب نام در این صنعت قرار گرفته اند. در این تحقیق ویژگیهای فیزیکی، آناتومیکی، خمیر کاغذ و کاغذ سه کلن صنوبر کبودهه بومی کلن 44.9، دلتوئیدس کلن 69.55 و اورامریکن 214 مورد بررسی قرار گرفت.
میانگین طول الیاف این سه کلن به ترتیب 0.854، 1.148 و 1.08 میلیمتر، میانگین وزن مخصوص خشک آنها به ترتیب0.386، 0.461 و 0.341 گرم بر سانتیمتر مکعب و میانگین میزان سلولز آنها به ترتیب فوق الذکر 50.5، 51.5 و 49.5 درصد اندازه گیری شد.
برای پخت کرافت این سه کلن سه زمان پخت 1، 2 و 3 ساعت، درجه حرارت پخت 170 درجه سانتیگراد، سولفیدیته%25 و قلیاییت فعال در سه سطح 15، 17.5 و 20 درصد در نظر گرفته شد. نتایج حاصل نشان می دهد که از کبودهه، بومی کلن 44.9 و دلتوئیدس کلن 69.55 می توان با استفاده از 20 درصد قلیاییت فعال و مدت زمان پخت 3 ساعت به خمیر کاغذی با بازده 53 درصد و عدد کاپای 18 که عدد کاپای پایینی است دست یافت.




 

کلیدواژه‌ها

موضوعات