خمیر کاغذ و کاغذ
محمد احمدی؛ سحاب حجازی؛ کامیار صالحی
چکیده
در این تحقیق به بررسی تأثیر زمان کوبش بر ویژگیهای مرفولوژی، فیزیکی و مقاومتی خمیرکاغذ سودا و مونواتانول آمین حاصل از کاه گندم، جهت دستیابی به زمان بهینه کوبش پرداخته شده است. جهت کوبش خمیرکاغذها از کوبنده آزمایشگاهی یوکرومیل در زمانهای مختلف استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان کوبش درجه روانی (SR) خمیرکاغذها افزایش ...
بیشتر
در این تحقیق به بررسی تأثیر زمان کوبش بر ویژگیهای مرفولوژی، فیزیکی و مقاومتی خمیرکاغذ سودا و مونواتانول آمین حاصل از کاه گندم، جهت دستیابی به زمان بهینه کوبش پرداخته شده است. جهت کوبش خمیرکاغذها از کوبنده آزمایشگاهی یوکرومیل در زمانهای مختلف استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان کوبش درجه روانی (SR) خمیرکاغذها افزایش یافت و در این بین خمیرکاغذ مونواتانول آمین در زمان کمتری نسبت به خمیرکاغذ سودا، به میزان بیشینه درجه روانی (SR) رسید. همچنین مشاهده شد، افزایش زمان کوبش باعث کاهش طول الیاف، ضخامت، زبری، تخلخل، و افزایش دانسیته و میزان نرمه در هر دو نوع خمیرکاغذ میگردد. همچنین مشخص شد، خمیرکاغذ مونواتانول -آمین پس از مدت زمان 30 دقیقه، به بیشترین میزان شاخص کشش خود (N.m/g 3/91) میرسد و پس از آن افزایش زمان کوبش تأثیر معنیداری بر افزایش این ویژگی نخواهد داشت. در مورد خمیرکاغذ سودا مشاهده گردید که با افزایش زمان کوبش شاخص کشش بطور معنیداری افزایش مییابد و در زمان 50 دقیقه بیشترین میزان شاخص کشش (N.m/g 7/87) برای این نوع خمیرکاغذ حاصل میشود. بیشترین میزان شاخص ترکیدن در خمیرکاغذ سودا برابر با kp.m2 5 میباشد که درمدت زمان 50 دقیقه کوبش حاصل میگردد. در مورد خمیرکاغذ مونواتانول آمین با افزایش مدت زمان کوبش تا 40 دقیقه شاخص ترکیدن افزایش یافته و به میزان بیشینه خود (kp.m2 6/5) میرسد و پس از آن، میزان آن کاهش مییابد. افزایش زمان کوبش باعث کاهش شاخص پارگی در هر دو نوع خمیرکاغذ مونواتانول آمین و سودا شد. با بررسی نتایج مشاهده شد که خمیرکاغذ مونواتانول آمین، نسبت به خمیرکاغذ سودا، بازده بالاتر و قابلیت کوبش بهتری دارد که این میتواند به دلیل قابلیت بهتر مونواتانول آمین در حفظ کربوهیدراتها و ترکیبات معدنی باشد.
خمیر کاغذ و کاغذ
جابر حسین زاده؛ علی عبدالخانی؛ محمد امامی نسب؛ حمید خدابنده لو؛ محمد احمدی
چکیده
در این تحقیق از چوب نرمال و کششی درخت صنوبر برای ساخت کاغذ به روش کرافت استفاده شد. پس از تهیه نمونه ها، ابتدا ابعاد و ویژگی های بیومتریک الیاف چوب کششی و چوب نرمال اندازه گیری شد و پس از آن از خرده چوب های تهیه شده از هر دو ناحیه چوب کششی و نرمال توسط فرایند کرافت خمیر کاغذ تهیه و کاغذ ها ساخته شدند. نتایج نشان داد، الیاف چوب کششی از ضریب ...
بیشتر
در این تحقیق از چوب نرمال و کششی درخت صنوبر برای ساخت کاغذ به روش کرافت استفاده شد. پس از تهیه نمونه ها، ابتدا ابعاد و ویژگی های بیومتریک الیاف چوب کششی و چوب نرمال اندازه گیری شد و پس از آن از خرده چوب های تهیه شده از هر دو ناحیه چوب کششی و نرمال توسط فرایند کرافت خمیر کاغذ تهیه و کاغذ ها ساخته شدند. نتایج نشان داد، الیاف چوب کششی از ضریب رانکل و ضریب لاغری بیشتری در مقایسه با الیاف چوب نرمال برخوردار هستند. در مقابل الیاف چوب نرمال نسبت به الیاف چوب کششی ضریب انعطافپذیری بالاتری داشتند. بازده خمیر چوب کششی 13 درصد بیشتر از چوب نرمال بود و عدد کاپای آن 45 درصد کمتر بود. در مورد ویژگی های فیزیکی و مکانیکی کاغذهای دست ساز، نتایج نشان داد که کاغذ های ساخته شده از الیاف چوب کششی دارای مقاومت کششی و ترکیدن کمتری در مقایسه با نرمال هستند. همچنین کاغذهای ساخته شده از اختلاط الیاف چوب نرمال و کششی به نسبت مساوی، مقاومت های بیشتری از خود نشان دادند. نتایج آزمون های نوری و رنگ نشان داد که که کاغذ های ساخته شده از الیاف چوب کششی روشنایی و سفیدی بیشتری نسبت به الیاف چوب نرمال داشتند. به طور کلی نتایج نشان داد که وجود الیاف چوب کششی داخل خمیر و کاغذ تاثیر چندانی در کاهش کیفیت خمیرکاغذ وکاغذ تولید شده ندارد.