علی حسن پور تیچی؛ هادی غلامیان
چکیده
در این تحقیق، اثر ژل نانو فیبر سلولز- باکتری بعنوان تقویت کننده بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی چند سازه ساخته شده از باگاس و سیمان بررسی شده است. عوامل متغیر درصد نانو که در سه سطح ) 0، 1 و 3 درصد وزن سیمان(، نسبت ترکیب باگاس به عنوان ماده لیگنوسلولزی با سیمان پرتلند، در سه سطح (10:90، 20: 80 و70:30 درصد) برابر وزن خشک سیمان بود. دانسیته هدف ...
بیشتر
در این تحقیق، اثر ژل نانو فیبر سلولز- باکتری بعنوان تقویت کننده بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی چند سازه ساخته شده از باگاس و سیمان بررسی شده است. عوامل متغیر درصد نانو که در سه سطح ) 0، 1 و 3 درصد وزن سیمان(، نسبت ترکیب باگاس به عنوان ماده لیگنوسلولزی با سیمان پرتلند، در سه سطح (10:90، 20: 80 و70:30 درصد) برابر وزن خشک سیمان بود. دانسیته هدف 1/1 گرم بر سانتیمتر مکعب و کلرید کلسیم به مقدار 5 درصد برای تمام تیمارها، به عنوان عوامل ثابت در نظر گرفته شدند. خواص مکانیکی و فیزیکی کامپوزیت ها شامل مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN اندازهگیری شدند. در این تحقیق جهت بررسی خواص ریخت شناسی چندسازه و نحوه توزیع نانو، از سطح مقطع شکسته شده نمونهها تصاویر میکروسکوپی (SEM) تهیه شد. نتایج نشان داد که تخته های ساخته شده با نانو فیبر سلولز، مقاومت های خمشی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی بالاتری داشته اند. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش نانو، دانسیته، ثبات ابعادی تخته ها و حرارت هیدراتاسیون ملات سیمانی افزایش یافت. نتایج حاصل از عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که نانو فیبر سلولز می تواند خلل و فرج کامپوزیت را پر کرده و یک ساختار یکنواخت به وجود اورد و در نتیجه سبب بهبود مقاومت های تخته شد.
علی حسن پور تیچی؛ فرداد گلبابائی؛ مجتبی رضانژاد
چکیده
در این مطالعه امکان ساخت تخته های پایه گچی از تراشه های کاه برنج با سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر در این تحقیق درصد نانو در سه سطح صفر، 3 و 7 درصد و همچنین نسبت اختلاط کاه برنج به گچ در سه سطح (5:95، 10:90 و 85:15 درصد) در نظر گرفته شد. با این ترتیب با احتساب 9 تیمار، در مجموع 27 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. جرم مخصوص هدف gr/cm310/1 در نظر گرفته ...
بیشتر
در این مطالعه امکان ساخت تخته های پایه گچی از تراشه های کاه برنج با سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر در این تحقیق درصد نانو در سه سطح صفر، 3 و 7 درصد و همچنین نسبت اختلاط کاه برنج به گچ در سه سطح (5:95، 10:90 و 85:15 درصد) در نظر گرفته شد. با این ترتیب با احتساب 9 تیمار، در مجموع 27 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. جرم مخصوص هدف gr/cm310/1 در نظر گرفته شدند. خواص مکانیکی و فیزیکی کامپوزیت ها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN و مقاومت به آتش (درصد کاهش وزن) طبق استاندارد 11925-ISO اندازهگیری شدند. جهت بررسی فصل مشترک کاه برنج و گچ و همچنین نحوه پراکنش و توزیع نانو ولاستونیت تصاویر میکروسکوپی (SEM) از سطح شکست نمونهها تهیه شد. نتایج نشان داد که کامپوزیت های ساخته شده با نانو ولاستونیت، مقاومت های مکانیکی و فیزیکی بالاتری داشتند. عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که تخته های ساخته شده با 7 درصد نانو، اتصالات داخلی محکم تری داشته و یک ساختار یکنواخت به وجود آورد. در این بررسی، کامپوزیت های ساخته شده از 7 درصد نانو ولاستونیت با 5 درصد کاه برنج بعنوان تیمار بهینه انتخاب شدند.
علی حسن پور تیچی؛ فرداد گلبابائی؛ حبیب الله خادمی اسلام
چکیده
در این تحقیق به بررسی اثر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی، مکانیکی و مرفولوژی چند سازه ساخته شده از باگاس و گچ پرداخته شد. نسبت اختلاط باگاس به گچ، در سه سطح (80:20، 70: 30 و40:60 درصد) و نانو ولاستونیت در سه سطح صفر ، 3 و 7 درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شد. ضخامت تخته های آزمونی 16 میلی متر، دانسیته کیک تمام تخته ها مقدار gr/cm310/1 در ...
بیشتر
در این تحقیق به بررسی اثر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی، مکانیکی و مرفولوژی چند سازه ساخته شده از باگاس و گچ پرداخته شد. نسبت اختلاط باگاس به گچ، در سه سطح (80:20، 70: 30 و40:60 درصد) و نانو ولاستونیت در سه سطح صفر ، 3 و 7 درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شد. ضخامت تخته های آزمونی 16 میلی متر، دانسیته کیک تمام تخته ها مقدار gr/cm310/1 در نظر گرفته شدند. سپس خواص مکانیکی و فیزیکی نمونهها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN و مقاومت به آتش (درصد کاهش وزن) طبق استاندارد 11925-ISO اندازهگیری شدند. در این تحقیق برای اندازه گیری حرارت هیدراتاسیون از یک ترموکوپل و فلاکس استفاده شد. جهت بررسی حد مشترک بین باگاس - گچ و نحوه پراکنش نانو، تصاویر میکروسکوپی (SEM) از سطح شکست نمونهها تهیه شد. نتایج نشان داد که با افزایش باگاس در اختلاط، مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی کاهش و جذب آب و درصد کاهش وزن تخته ها در معرض شعله آتش افزایش یافت. استفاده از نانو ولاستونیت تا سطح 7 درصد سبب بهبود کلیه خواص مکانیکی و فیزیکی چندسازه گردید. همچنین عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که حد مطلوب نانو ولاستونیت می تواند حفره های خالی به وجود آمده در اثر هیدراتاسیون گچ را پر کرده و یک ساختار یکنواخت به وجود آورد.
فراورده های مرکب چوب
علی حسن پور تیچی؛ فرداد گلبابائی؛ هادی قاسمی؛ مجتبی رضانژاد
چکیده
در این پژوهش به بررسی اثر نانو ژل ولاستونیت بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی چند سازه ساخته شده از باگاس و سیمان پرداخته شده است. نسبت اختلاط باگاس به عنوان ماده لیگنوسلولزی با سیمان پرتلند، در سه سطح (85:15، 25: 75 و65:35 درصد) و نانو ولاستونیت در سه سطح صفر ، 3 و 7 درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شد. دانسیته کیک تمام تخته ...
بیشتر
در این پژوهش به بررسی اثر نانو ژل ولاستونیت بر خواص فیزیکی، مکانیکی و ریخت شناسی چند سازه ساخته شده از باگاس و سیمان پرداخته شده است. نسبت اختلاط باگاس به عنوان ماده لیگنوسلولزی با سیمان پرتلند، در سه سطح (85:15، 25: 75 و65:35 درصد) و نانو ولاستونیت در سه سطح صفر ، 3 و 7 درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شد. دانسیته کیک تمام تخته ها مقدار 1/1 گرم بر سانتیمتر مکعب و تقویت کننده ی کلرید کلسیم به مقدار 5 درصد برای تمام تیمارها، به عنوان عوامل ثابت در نظر گرفته شدند. خواص مکانیکی و فیزیکی نمونهها شامل مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب و دانسیته تخته ها مطابق استاندارد 634-DIN-EN و مقاومت به آتش(درصد کاهش وزن) طبق استاندارد 11925-ISO اندازهگیری شدند. در این تحقیق مقدار حرارت هیدراتاسیون مخلوط سیمان ، باگاس و نانو ولاستونیت با استفاده از یک ترموکوپل و فلاکس اندازه گیری شد. همچنین تصاویر میکروسکوپی (SEM) جهت بررسی خواص ریخت شناسی چندسازه و نحوه پراکنش نانو، از نمونهها تهیه شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار نانو ولاستونیت، درصد کاهش وزن تخته ها کمتر، حرارت هیدراتاسیون بالاتر و خواص فیزیکی و مکانیکی بهبود یافت. مدول گسیختگی ، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی تخته ها با افزایش مقدار درصد باگاس کاهش یافت و حداکثر مقدار آن در استفاده از 15 درصد تفاله نیشکر به دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش میزان تفاله نیشکر در تخته ها، افزایش قابل توجهی در واکشیدگی ضخامت تخته ها به وجود آمد. استنتاج از عکس برداری میکروسکوپی (SEM) نشان داد که حد مطلوب نانو ولاستونیت می تواند حفره های خالی را پر کرده و یک ساختار یکنواخت به وجود آورد و در نتیجه خواص تخته ها بهبود یابد.
فیزیک و آناتومی
علی حسن پور تیچی؛ مجتبی رضانژاد
چکیده
در این پژوهش به بررسی خواص بیومتری الیاف، خواص فیزیکی و میکروسکوپی چوب انجیر پرداخته شد. از این رو، سه اصله درخت سالم انجیر واقع در استان مازندران انتخاب و قطع شده است. سه دیسک به ضخامت 5 سانتی متر در طول درخت(قطر برابر سینه، ارتفاع 9/1 متر و نزدیک تاج) تهیه شد. در جهت عرضی نمونه های آزمونی 2×2×2 از مغز به سمت پوست به صورت متوالی تهیه ...
بیشتر
در این پژوهش به بررسی خواص بیومتری الیاف، خواص فیزیکی و میکروسکوپی چوب انجیر پرداخته شد. از این رو، سه اصله درخت سالم انجیر واقع در استان مازندران انتخاب و قطع شده است. سه دیسک به ضخامت 5 سانتی متر در طول درخت(قطر برابر سینه، ارتفاع 9/1 متر و نزدیک تاج) تهیه شد. در جهت عرضی نمونه های آزمونی 2×2×2 از مغز به سمت پوست به صورت متوالی تهیه و مورد بررسی فیزیکی و بیومتری الیاف قرار گرفت. سپس خواص بیومتری الیاف شامل طول الیاف ، قطر حفره سلولی ، قطر کلی فیبر و ضخامت دیواره سلولی اندازه گیری شده است. ویژگی های فیزیکی شامل دانسیته بحرانی ، دانسیته خشک ، همکشیدگی طولی، شعاعی و مماسی محاسبه شدند. مقاطع میکروسکوپی از سه سطح (عرضی، مماسی و شعاعی) چوب انجیر تهیه و ویژگی های آناتومی چوب این گونه بطور دقیق و بر اساس فهرست (IAWA) تعیین شد.. مطالعات آناتومی در نزدیک مغز و پوست این چوب بیانگر تفاوت های بود. مهم ترین این اختلافات وجود تیل در حفرات آوندی چوب نزدیک مغز و عدم حضور آن در چوب نزدیک پوست، اشعه همگن در نزدیک پوست و اشعه ناهمگن در نزدیک مغز، میانگین قطر مماسی حفرات آوندی در نزدیک پوست بزرگتر(105 میکرون) از چوب نزدیک مغز(70 میکرون) و اشعه چوبی پهن تر در نزدیک پوست نسبت به چوب نزدیک مغز بوده است. همچنین چوب درخت انجیر جزء گونه پهن برگ پراکنده آوند ، حلقه رویش مشخص ، پارانشیم گرد آوندی و نواری ، دریچه آوندی ساده ، منافذ بین آوند متناوب و حاوی کریستال های منشوری در پارانشیم بود. نتایج نشان داد که هم درجهت عرضی و هم در جهت طولی درخت انجیر از لحاظ طول، قطر الیاف، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی اختلاف معنی داری وجود دارد. بطوریکه خواص بیومتری الیاف از مغز به سمت پوست روند صعودی داشتند.
فراورده های مرکب چوب
علی حسن پور تیچی؛ بهزاد بازیار
چکیده
DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.453.64.3.1576.1580
در این مطالعه اثر نانو ژل ولاستونیت در سه سطح (0، 5 و 10 درصد وزنی سیمان) و نسبت اختلاط ماده لیگنو سلولزی به سیمان در سه سطح 10 به 90، 20 به80 و 30 ...
بیشتر
DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.453.64.3.1576.1580
در این مطالعه اثر نانو ژل ولاستونیت در سه سطح (0، 5 و 10 درصد وزنی سیمان) و نسبت اختلاط ماده لیگنو سلولزی به سیمان در سه سطح 10 به 90، 20 به80 و 30 به 70 بر خواص ریزساختاری، مکانیکی، فیزیکی و بیولوژیکی چند سازه ساخته شده از کاه برنج مورد بررسی قرار گرفته است. به این ترتیب با احتساب 9 تیمار، در مجموع 27 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. خواص مکانیکی و فیزیکی نمونهها مطابق استاندارد 634-DIN-EN شامل مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب، دانسیته و مقاومت به قارچ اندازهگیری شدند. تصاویر میکروسکوپی SEM جهت بررسی خواص ریز ساختاری چندسازه از نمونهها تهیه شد. نتایج نشان داد با افزایش نانو ژل ولاستونیت در تختهها مقاومت خمشی ، مدول الستیسیته ، چسبندگی داخلی و دانسیته بهطور معنیداری افزایش یافت. همچنین با افزایش نانو ژل ولاستونیت، ثبات ابعادی تختهها و مقاومت به قارچ در مقایسه با نمونه بدونه نانو افزایش یافت. نتایج میکروسکوپ الکترونی پویشی نیز نشان داد که هیدروکسید کلسیم پس از افزودن نانو ژل ولاستونیت باعث تشکیل ژل کلسیم سیلیکات هیدراته شدهاند.
فراورده های مرکب چوب
علی حسن پور تیچی؛ بهزاد بازیار؛ حبیب الله خادمی اسلام؛ حسین رنگ آور؛ محمد طلایی پور
چکیده
در این مطالعه امکان استفاده از نانو ولاستونیت در سه سطح (0، 3 و 6 درصد وزنی سیمان ) و درصد اختلاط ماده لیگنو سلولزی به سیمان در سه سطح 10 به 90، 20 به80 و 30 به 70 بر خواص ریزساختاری، مکانیکی و فیزیکی چند سازه ساخته شده از الیاف خمیر کاغذ کرافت مورد بررسی قرار گرفته است. به این ترتیب با احتساب 9 تیمار، در مجموع 27 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. خواص مکانیکی ...
بیشتر
در این مطالعه امکان استفاده از نانو ولاستونیت در سه سطح (0، 3 و 6 درصد وزنی سیمان ) و درصد اختلاط ماده لیگنو سلولزی به سیمان در سه سطح 10 به 90، 20 به80 و 30 به 70 بر خواص ریزساختاری، مکانیکی و فیزیکی چند سازه ساخته شده از الیاف خمیر کاغذ کرافت مورد بررسی قرار گرفته است. به این ترتیب با احتساب 9 تیمار، در مجموع 27 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. خواص مکانیکی و فیزیکی نمونهها مطابق استاندارد 634-DIN-EN شامل مقاومت فشاری، چسبندگی داخلی، واکشیدگی ضخامت پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب و دانسیته اندازهگیری شدند. تصاویر میکروسکوپی SEM جهت بررسی خواص ریز ساختاری چندسازه از نمونهها گرفته شد. نتایج نشان داد با افزایش میزان نانو ولاستونیت در تختهها، مقاومت فشاری ، چسبندگی داخلی و دانسیته افزایش می یابد. همچنین با افزایش نانو ولاستونیت، ثبات ابعادی تختهها در مقایسه با نمونه بدونه نانو افزایش یافت. همچنین در تصاویر SEMبهبود ریزساختاری تختهها با افزودن نانو ولاستونیت مشاهده شد.