دوره 39 (1403)
دوره 38 (1402)
دوره 37 (1401)
دوره 36 (1400)
دوره 35 (1399)
دوره 34 (1398)
دوره 33 (1397)
دوره 32 (1396)
دوره 31 (1395)
دوره 30 (1394)
دوره 29 (1393)
دوره 28 (1392)
دوره 27 (1391)
دوره 26 (1390)
دوره 25 (1389)
دوره 24 (1388)
دوره 23 (1387)
دوره 22 (1386)
دوره 21 (1385)
دوره 20 (1384)
دوره 19 (1383)
دوره 18 (1382)
دوره 17 (1381)
دوره 16 (1381)
دوره 15 (1380)
دوره 14 (1380)
دوره 13 (1379)
دوره 12 (1379)
دوره 11 (1379)
دوره 10 (1379)
دوره 9 (1378)
دوره 8 (1378)
دوره 7 (1377)
دوره 6 (1377)
دوره 5 (1377)
دوره 4 (1377)
دوره 3 (1376)
دوره 2 (1376)
دوره 1 (1375)
خمیر کاغذ و کاغذ
ﻣﻘﺎﻳﺴﻪای ﻛﺎرآﻳﻲ ﻟﻴﮕﻨﻴﻦ زداﻳﻲ و ﺑﺎزده ﺧﻤﻴﺮ ﻛﺎﻏﺬ ﻛﺮاﻓﺖ و ﺳﻮدای چوب سیاه بید (Salix nigra)

لیلا کرمی متقی؛ حسین حسینخانی؛ فرداد گلبابائی

دوره 29، شماره 2 ، تیر 1393، ، صفحه 324-334

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2014.5693

چکیده
  در رابطه با شرایط پخت خمیر کاغذ کرافت درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد، سولفیدیته 25% و زمان پخت 1 و 2 ساعت انتخاب گردید، همچنین شرایط پخت خمیر کاغذ سودا شامل درصد قلیائیت فعال و سودسوز آور 18%، 20، و 22% انتخاب شد. خمیر کاغذها با درصد اختلاط 100%، 50% و 25% سیاه بید و مخلوط پهن برگان شمال کشور تهیه شدند. نتایج نشان داد که در فرایند کرافت و سودا می‌توان ...  بیشتر

ویژگی‌های کاغذ مرغوب از ‌الیاف ضایعات ‌پارچه‌های ‌‌پنبه‌ای

مجید فرضی؛ علی اکبر عنایتی؛ داوود پارساپژوه

دوره 27، شماره 3 ، مهر 1391، ، صفحه 434-444

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2012.116107

چکیده
  در این بررسی با استفاده از فرایند سودا و اعمال سه زمان پخت (60، 1۲۰ و 180 دقیقه) و سه میزان قلیائیت فعال (6، 8 و10 درصد NaOH بر مبنای وزن خشک الیاف) به‌عنوان عوامل متغیر و دمای پخت  Cْ125 و نسبت مایع پخت به ماده سلولزی  (براساس وزن کاملاً خشک)، از ‌الیاف ضایعات ‌پارچه‌های ‌‌پنبه‌ای، خمیرکاغذ تهیه و پس از ساخت کاغذهای دست‌ساز، ویژگی‌های ...  بیشتر

خمیر کاغذ و کاغذ
بررسی ویژگیهای خمیرکاغذ تولید شده به روش سودا-آنتراکینون از ساقه کلزا

سید محمد مظهری موسوی؛ سعید مهدوی؛ سید ضیاء الدین حسینی؛ حسین رسالتی؛ حسین یوسفی

دوره 24، شماره 1 ، فروردین 1388، ، صفحه 69-79

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2009.117357

چکیده
   این تحقیق با هدف بررسی امکان استفاده از پسماند ساقه کلزا برای تولید خمیرکاغذ با فرآیند سودا-آنتراکینون و ارزیابی ویژگی های کاغذسازی آن انجام گرفته است. میانگین طول الیاف ساقه کلزا (Hayolla401 )برابر با 04/1میلیمتر و میانگین قطر، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی الیاف به ترتیب برابر با 28، 09/19 و91/4 میکرومتر اندازهگیری شد.میانگین مقادیر ...  بیشتر

خمیر کاغذ و کاغذ
بررسی ویژگیهای خمیر کاغذ اتانل- قلیا و با خمیر کاغذ کرافت و سودای تهیه شده از کاه گندم

سعید مهدوی؛ مسعود رضا حبیبی؛ حسین کرمانیان

دوره 21، شماره 2 ، آبان 1385، ، صفحه 105-114

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2006.117598

چکیده
  لزوم حفاظت از جنگل ها و رفع آلودگی های ناشی از بکارگیری فرآیندهای متداول تولید خمیر و کاغذ، چاش جدی را به منظور کاهش استفاده از چوب و بکارگیری فرآیندهای زیست سازگار همراه با حفظ کیفیت محصول، طلب می کند. در بسیاری از کشورها، استفاده از منابع غیر چوبی مانند پسماند گیاهان زراعی از مدت ها قبل برای تولید خمیر کاغذ به روش های متداول و غیرمتداول ...  بیشتر

بررسی مقایسه ای تولید خمیر کاغذ از نی P.australis

سعید مهدوی؛ مسعود رضا حبیبی؛ کامیار صالحی؛ حسین فامیلیان؛ حسین کرمانیان

دوره 21، شماره 1 ، خرداد 1385، ، صفحه 43-51

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2006.117592

چکیده
  P.australis فراوانترین نی در ایران می باشد که از جایگاه مناسبی برای تولید خمیر کاغذ در میان گیاهان غیر چوبی برخوردار است. نیزار هورالعظیم به عنوان بزرگترین رویشگاه طبیعی نی در جنوب ایران، دارای توان برداشت مناسبی است. پس از نمونه برداری از این منطقه و تبدیل نی ها به خرده نی، با استفاده از سه فرایند سودا، کرافت و NSSCخمیر کاغذ تهیه ...  بیشتر

فیزیک و مکانیک چوب
بررسی تهیه خمیر کاغذ از ساقه پنبه به روش سودا

شامحمد امیری

دوره 20، شماره 2 ، دی 1384، ، صفحه 185-206

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2005.117582

چکیده
  به منظور تعیین خصوصیات الیاف، خواص شیمیایی و خمیر کاغذ دهی ساقه پنبه بررسیهای زیر بعمل آمد: در بررسی خصوصیات الیاف، میانگین طول الیاف، قطر کلی الیاف، قطر حفره سلولی، و ضخامت دیواره سلول به ترتیب برابر با 839،24.47، 16.43 و 4.02 میکرون اندازه گیری شد. بر اساس اندازه گیریهای انجام گرفته ضریب در هم رفتگی، ضریب انعطاف پذیری و ضریب ...  بیشتر