فراورده های مرکب چوب
علی اکبر عنایتی؛ حلیمه پنق؛ محمد لایقی؛ کاظم دوست حسینی
چکیده
ب در این تحقیق اثر نانو ذرات مس بر ویژگیهای مکانیکی و پروفیل دانسیته تخته فیبر دانسیته متوسط مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تختههای آزمونی با ساختار همسان، دانسیته 58/0 گرم بر سانتیمتر مکعب و ضخامت اسمی 17 میلیمتر ساخته شدند. مقدار نانو سیال مس در سه سطح 5، 10 و 15% (نسبت به وزن خشک چسب) و مقدار چسب اوره فرمآلدهید در دو سطح 8 و ...
بیشتر
ب در این تحقیق اثر نانو ذرات مس بر ویژگیهای مکانیکی و پروفیل دانسیته تخته فیبر دانسیته متوسط مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تختههای آزمونی با ساختار همسان، دانسیته 58/0 گرم بر سانتیمتر مکعب و ضخامت اسمی 17 میلیمتر ساخته شدند. مقدار نانو سیال مس در سه سطح 5، 10 و 15% (نسبت به وزن خشک چسب) و مقدار چسب اوره فرمآلدهید در دو سطح 8 و 10% (نسبت به وزن خشک الیاف) بهعنوان عوامل متغیر در نظر گرفته شدند. ضمن اینکه تختههای شاهد نیز با مقدار 10% چسب و بدون نانو ذرات و با دانسیته، ضخامت و در شرایط مشابه با سایر تختهها ساخته شدند. خواص مکانیکی شامل چسبندگی داخلی، مقاومت خمشی، مدولالاستیسیته و نیز پروفیل دانسیته تختهها اندازهگیری گردید. نتایج بهدست آمده نشان داد که اثر مقدار نانو مس بر مقاومت چسبندگی داخلی، مقاومت خمشی و مدولالاستیسیته تختهها معنیدار نشد. افزایش مقدار چسب اوره فرمآلدهید از 8 به 10 درصد باعث افزایش 7/43 درصدی مدولالاستیسیته و 9/18 درصدی مقاومت خمشی و 23 درصدی چسبندگی داخلی شد. بعلاوه اینکه استفاده از ذرات نانو مس به میزان 5 درصد باعث شده است تا چسبندگی داخلی تختههای حاوی 8 در صد چسب بهطور نسبی بیشتر از مقدار این ویژگی در تختههای شاهد (حاوی 10 درصد چسب) گردد. ضمن اینکه پروفیل دانسیته آنها نیز از یکنواختی بیشتری برخوردار بود و تفاوت مقدار حداکثر و حداقل دانسیته در این تختهها نیز با افزایش دانسیته در لایه میانی آنها به کمترین مقدار خود رسید.
فراورده های مرکب چوب
محمد فرج الله پور؛ کاظم دوست حسینی
چکیده
در این تحقیق اثر رطوبت کیک خردهچوب و حضور نانوذرات مس بر انتقال حرارت و خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خردهچوب صنوبر مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر شامل رطوبت کیک خردهچوب در سه سطح 9 ، 12و 15 درصد بر مبنای وزن خشک خردهچوبها و نانوذرات مس در دو سطح 0 و 15 درصد براساس وزن خشک چسب در نظر گرفته شدند. نتایج نشاندادند که با افزایش رطوبت ...
بیشتر
در این تحقیق اثر رطوبت کیک خردهچوب و حضور نانوذرات مس بر انتقال حرارت و خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خردهچوب صنوبر مورد بررسی قرار گرفت. عوامل متغیر شامل رطوبت کیک خردهچوب در سه سطح 9 ، 12و 15 درصد بر مبنای وزن خشک خردهچوبها و نانوذرات مس در دو سطح 0 و 15 درصد براساس وزن خشک چسب در نظر گرفته شدند. نتایج نشاندادند که با افزایش رطوبت کیک خردهچوب خواص مکانیکی تخته خردهچوب بهبود مییابد. نانوذرات مس موجب افزایش انتقال حرارت از صفحههای پرس به لایه مغزی کیک خردهچوب و متعاقباً افزایش چسبندگی داخلی گردیدهاست و این اثر مثبت با افزایش رطوبت کیک خردهچوب مشهودتر میشود. اما جذب آب و واکشیدگی ضخامت با بالارفتن رطوبت کیک خردهچوب و حضور نانو ذرات افزایش مییابد. نتایج این بررسی نشاندادند که تأثیر نانو ذرات مس در رطوبتهای بالاتر کیک خردهچوب بر انتقال حرارت بیشتر میباشد. به طوری که حضور، پراکنش و اندازه نانوذرات در خط چسب توسط پرتوسنجی اشعه ایکس مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی (SEM) و پرتوسنجی اشعه ایکس (EDX) حضور و پراکنش مناسب نانوذرات مس در خط چسب را به خوبی اثبات میکند.