خمیر کاغذ و کاغذ
محدثه رمضانپور چروده؛ حمیدرضا رودی؛ حسین جلالی ترشیزی؛ حمیدرضا قمی مرزدشتی
چکیده
DOR:98.1000/1735-0913.1398.34.76.66.1.9.1578 نیاز به کنترل میکروارگانیسمهای بیماریزا در محیطهای آلوده انگیزه برای تهیه و تولید محصولات مقاوم در برابر رشد این موجودات از جمله انواع کاغذ ضدباکتری را افزایش داده است. روشها و مواد مختلفی برای تهیه این نوع کاغذها گزارش شده است. هدف از این تحقیق، تهیه نانوذره نقره با روش پلاسما و بررسی تأثیر افزودن آن ...
بیشتر
DOR:98.1000/1735-0913.1398.34.76.66.1.9.1578 نیاز به کنترل میکروارگانیسمهای بیماریزا در محیطهای آلوده انگیزه برای تهیه و تولید محصولات مقاوم در برابر رشد این موجودات از جمله انواع کاغذ ضدباکتری را افزایش داده است. روشها و مواد مختلفی برای تهیه این نوع کاغذها گزارش شده است. هدف از این تحقیق، تهیه نانوذره نقره با روش پلاسما و بررسی تأثیر افزودن آن به خمیر کاغذ کرافت بر ویژگیهای کاغذ تهیهشده میباشد. برای این منظور، ابتدا با استفاده از دستگاه طراحی شده در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی نانو ذرات نقره در شرایط بهینهشده فرکانس 1 کیلوهرتز، جریان2 آمپر و ولتاژ 4 کیلوولت تهیه شد. آزمون DLS میانگین اندازه ذرات نقره در مقیاس نانو (2/41 نانومتر) را تأیید نمود. سپس نانو نقره تهیهشده با مقادیر مصرف 0، 25، 50 و 75 پی پی ام پس از 05/0 درصد پلی آکریل آمید کاتیونی (CPAM) براساس وزن خشک الیاف به عنوان کمک نگهدارنده به خمیرکاغذ کرافت اضافه شد. نتایج ارزیابی خواص کاغذهای تهیهشده (با وزن پایه حدود3±60 گرم بر مترمربع) نشان داد که افزودن نانوذارت نقره تهیهشده با روش پلاسما تا حدودی منجر به کاهش ویژگیهای مقاومتی کاغذ میشود. ضمن اینکه روشنی کاغذ نیز کاهش معنیداری را نشان داده است. امّا ماتی کاغذ و ویژگی ضدباکتری آن بخصوص در مقادیر مصرف بیش از 50 پی پی ام بطور معنیداری توسعه مییابد.
رامین ویسی
چکیده
در این تحقیق از پسماندهای هرس سرشاخه کیوی غرب مازندران (منطقه تنکابن)، مقداری خرده چوب به صورت تصادفی انتخاب و خمیر کاغذ کرافت با بازده 53 درصد و در زمان پخت 105 دقیقه تهیه شد. از خمیر کاغذ های کرافت کیوی و خمیرکاغذکرافت تولیدی کارخانه چوکا (نمونه شاهد)، ابتدا به صورت جداگانه و سپس به صورت مخلوط، کاغذ لاینر کرافت تهیه و سپس خواص نوری و مقاومتی ...
بیشتر
در این تحقیق از پسماندهای هرس سرشاخه کیوی غرب مازندران (منطقه تنکابن)، مقداری خرده چوب به صورت تصادفی انتخاب و خمیر کاغذ کرافت با بازده 53 درصد و در زمان پخت 105 دقیقه تهیه شد. از خمیر کاغذ های کرافت کیوی و خمیرکاغذکرافت تولیدی کارخانه چوکا (نمونه شاهد)، ابتدا به صورت جداگانه و سپس به صورت مخلوط، کاغذ لاینر کرافت تهیه و سپس خواص نوری و مقاومتی آنها طبق دستورالعمل های استاندارد TAPPI اندازه گیری و مقایسه شدند. نتایج نشان داد که بیشترین مقاومت به پارگی و جذب آب و کمترین طول پارگی، مقاومت به ترکیدن و CMTدر کاغذ حاصل از خمیرکاغذ کرافت کیوی مشاهده شد. با اختلاط خمیرکاغذ کیوی و خمیرکاغذ کرافت کارخانه، تمامی ویژگی های کاغذ مذکور افزایش یافتند، به طوری که بیشترین مقادیر طول پارگی، مقاومت به ترکیدن، مقاومت به پارگی، جذب آب، روشنی وRCT در کاغذ حاصل از اختلاط30-10درصد خمیرکاغذکرافت کیوی با خمیر کاغذ کرافت کارخانه مشاهده شد. نتایج نشان داد که اختلاط 30-10 درصد خمیر کاغذ کرافت کیوی و70-30درصد خمیر کاغذکرافت کارخانه چوکا، با توجه به دارا بودن
خمیر کاغذ و کاغذ
نورالدین نظرنژاد؛ ناصر رسول پور هدایتی؛ امید رمضانی
چکیده
کیتوزان به عنوان یک پلیمر طبیعی بهبود دهندهی مقاومت کاغذ شناخته شده است. لذا در این پژوهش جذب بهتر این پلیمر بر روی الیاف خمیرکاغذ کرافت اصلاح شده و افزایش کارآمدی آن بررسی شده است. اثرات کیتوزان با سه سطح 0 ، 75/0و 25/1درصد برروی الیاف اصلاح سطح شده خمیرکاغذ کرافت با پراکسید هیدروژن3 درصد در سطوح متفاوت) pH 5/5، 7و 5/8) آزمایش شد. نتایج نشان ...
بیشتر
کیتوزان به عنوان یک پلیمر طبیعی بهبود دهندهی مقاومت کاغذ شناخته شده است. لذا در این پژوهش جذب بهتر این پلیمر بر روی الیاف خمیرکاغذ کرافت اصلاح شده و افزایش کارآمدی آن بررسی شده است. اثرات کیتوزان با سه سطح 0 ، 75/0و 25/1درصد برروی الیاف اصلاح سطح شده خمیرکاغذ کرافت با پراکسید هیدروژن3 درصد در سطوح متفاوت) pH 5/5، 7و 5/8) آزمایش شد. نتایج نشان داد که کیتوزان در مقادیر مصرف کمتر و pH قلیایی عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. همچنین اصلاح سطح الیاف توسط پرکسید هیدروژن موجب افزایش گروه عاملی کربوکسیل و افزایش بارآنیونی الیاف میشود. بار منفی آنیونی به همراه کیتوزان منجر به تشکیل یک سیستم دوتایی میگردد، دانسیته ظاهری به ترتیب از اسیدیته اسیدی به قلیایی افزایش یافت، به طوری که بالاترین دانسیته ظاهری کاغذ در pH قلیایی و در سطح 75/0 درصد کیتوزان بدست آمد و همچنین شاخصهای مقاومت کششی و ترکیدن کاغذ تولیدی نیز در حالت قلیایی و سطح 75/0 درصد کیتوزان مقدار بیشتری نشان دادند. در حالیکه کیتوزان به همراه الیاف اصلاح سطح شده خمیرکاغذ کرافت برروی مقاومت در برابر پاره شدن کاغذ تاثیر معنیداری نداشت.
زینت فرهادی؛ احمد رضا سرائیان؛ محمد رضا دهقانی فیروزآبادی
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر پوست بر خواص فیزیکی و مکانیکی خمیرکاغذ کرافت انجام شد. سهپایه درخت سالم صنوبر بهطور تصادفی از جنگل شصتکلاته گرگان قطع شد. از ارتفاع برابر سینه هر درخت سه دیسک تهیه گردید، دیسکها کاملاً پوستکنی شد و بعد نسبت وزنی چوب و پوست در هر دیسک تعیین شد. بهمنظور تهیه خمیرکاغذ کرافت شرایط پخت ...
بیشتر
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر پوست بر خواص فیزیکی و مکانیکی خمیرکاغذ کرافت انجام شد. سهپایه درخت سالم صنوبر بهطور تصادفی از جنگل شصتکلاته گرگان قطع شد. از ارتفاع برابر سینه هر درخت سه دیسک تهیه گردید، دیسکها کاملاً پوستکنی شد و بعد نسبت وزنی چوب و پوست در هر دیسک تعیین شد. بهمنظور تهیه خمیرکاغذ کرافت شرایط پخت شامل: سولفیدیته 25%، قلیای فعال 20%، درجه حرارت 170 درجه سانتیگراد، نسبت مایع پخت به چوب 6 به 1 و عامل متغیر در این تحقیق پوست خردهچوب شامل مقادیر 0، 6، 12، 18 و 24% وزنی در نظر گرفته شد و از هر تیمار خمیرکاغذ با عددکاپای حدود 20 تهیه شد. همچنین برای تهیه کاغذ دستساز، خمیرها تا رسیدن به درجهروانی حدود 350 (CSF) پالایش شدند. در این تحقیق تأثیر پوست بر بازده و عددکاپای خمیرکاغذ و ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذهای حاصل اندازهگیری شد. بازده خمیرکاغذ از 32/50 تا 03/52 درصد و عددکاپای آنها از 37/20 تا 17/21 متغیر بود. براساس نتایج با افزایش پوست، بازده کل کاهش یافت اما عدد کاپا تغییر قابل ملاحظهای را نشان نداد. همچنین با افزایش پوست خردهچوب، دانسیته کاغذها کاهش یافت و کمترین مقدار آن برای کاغذ حاوی 24% پوست (g/cm3 477/0) بهدست آمد. همچنین مقادیر ویژگیهای مقاومتی با افزایش پوست خردهچوب تا 18% افزایش داشت. بنابراین حضور 18% پوست در فرایند خمیر کاغذسازی با در نظر گرفتن حفظ خواص فیزیکی و مکانیکی کاغذ حاصل، امکانپذیر است.