نورالدین نظرنژاد؛ مهین اورند؛ حسین رسالتی
چکیده
یکی از مشکلات استفاده از کاغذ و مقوا در صنایع بستهبندی، مقاومت ضعیف در برابر نفوذ آب، گاز و روغن میباشد. امروزه جهت برطرف کردن این مشکل پژوهشهای زیادی در زمینه استفاده از فیلمها و پوششهای زیست تخریبپذیر بر پایه پلیساکاریدها انجام شده است. یکی از این پلیساکاریدها که میتوان به عنوان پوشش زیست تخریبپذیر در کاغذهای بستهبندی ...
بیشتر
یکی از مشکلات استفاده از کاغذ و مقوا در صنایع بستهبندی، مقاومت ضعیف در برابر نفوذ آب، گاز و روغن میباشد. امروزه جهت برطرف کردن این مشکل پژوهشهای زیادی در زمینه استفاده از فیلمها و پوششهای زیست تخریبپذیر بر پایه پلیساکاریدها انجام شده است. یکی از این پلیساکاریدها که میتوان به عنوان پوشش زیست تخریبپذیر در کاغذهای بستهبندی استفاده کرد کیتوزان میباشد. در این تحقیق، تأثیر کیتوزان بر ویژگیهای مقاومتی و ممانعتی کاغذ لاینر پوشش داده شده مورد بررسی قرار گرفت. کیتوزان در سه سطح 10، 15 و20 گرم بر لیتر اسید استیک (یک درصد) و با دو نسبت نرمکننده (گلیسرول) 5/0 و 1 بر پایه وزن خشک کیتوزان برای پوشش دهی کاغذ استفاده شد. ویژگیهای مقاومتی شامل مقاومت کششی، ترکیدن و پارگی مقوا و ویژگیهای ممانعتی شامل ممانعت در برابر جذب آب، هوا و روغن در نمونههای پوشش داده شده مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل آماری نشان داد که خواص ممانعتی بهطور قابل توجهی افزایش پیدا کرد. همچنین تأثیر افزایش غلظت نرمکننده در محلول پوشش بر روی خواص ممانعت به عبور هوا و روغن مثبت ولی برای جذب آب منفی بود. وزن پایه نمونهها با افزایش وزن پوشش بیشتر و مقاومت به ترکیدن و پارگی در نمونههای پوشش داده شده افزایش داشته است. اما مقاومت به کشش کاهش پیدا کرد. همچنین افزایش غلظت نرمکننده در محلول پوشش تأثیر منفی در ویژگیهای نمونهها نشان داد. نتایج حاصل از تصاویر میکروسکوپ الکترونی رویشی تشکیل فیلم کیتوزان و افزایش یکنواختی سطوح کاغذ لاینر را بخصوص در مقادیر مصرف بیشتر نشان میداد.
رامین ویسی
چکیده
در این تحقیق از پسماندهای هرس سرشاخه کیوی غرب مازندران (منطقه تنکابن)، مقداری خرده چوب به صورت تصادفی انتخاب و خمیر کاغذ کرافت با بازده 53 درصد و در زمان پخت 105 دقیقه تهیه شد. از خمیر کاغذ های کرافت کیوی و خمیرکاغذکرافت تولیدی کارخانه چوکا (نمونه شاهد)، ابتدا به صورت جداگانه و سپس به صورت مخلوط، کاغذ لاینر کرافت تهیه و سپس خواص نوری و مقاومتی ...
بیشتر
در این تحقیق از پسماندهای هرس سرشاخه کیوی غرب مازندران (منطقه تنکابن)، مقداری خرده چوب به صورت تصادفی انتخاب و خمیر کاغذ کرافت با بازده 53 درصد و در زمان پخت 105 دقیقه تهیه شد. از خمیر کاغذ های کرافت کیوی و خمیرکاغذکرافت تولیدی کارخانه چوکا (نمونه شاهد)، ابتدا به صورت جداگانه و سپس به صورت مخلوط، کاغذ لاینر کرافت تهیه و سپس خواص نوری و مقاومتی آنها طبق دستورالعمل های استاندارد TAPPI اندازه گیری و مقایسه شدند. نتایج نشان داد که بیشترین مقاومت به پارگی و جذب آب و کمترین طول پارگی، مقاومت به ترکیدن و CMTدر کاغذ حاصل از خمیرکاغذ کرافت کیوی مشاهده شد. با اختلاط خمیرکاغذ کیوی و خمیرکاغذ کرافت کارخانه، تمامی ویژگی های کاغذ مذکور افزایش یافتند، به طوری که بیشترین مقادیر طول پارگی، مقاومت به ترکیدن، مقاومت به پارگی، جذب آب، روشنی وRCT در کاغذ حاصل از اختلاط30-10درصد خمیرکاغذکرافت کیوی با خمیر کاغذ کرافت کارخانه مشاهده شد. نتایج نشان داد که اختلاط 30-10 درصد خمیر کاغذ کرافت کیوی و70-30درصد خمیر کاغذکرافت کارخانه چوکا، با توجه به دارا بودن
شیمی چوب
جعفر ابراهیم پور کاسمانی؛ امیر محسن ناظری؛ علی عشریه
چکیده
در این تحقیق با بکار بردن درجه حرارتها و رطوبتهای مختلف کاغذ، میزان تاثیرهای آنها برکیفیت ورق کارتن مورد بررسی قرارگرفت و بهترین حالت مشخص شد. متغیرهای مورد بررسی شامل سه متغیر سرعت(در سه سطح50-100 – 150 متر در دقیقه) زاویه پیچش کاغذ به دور سیلندرهای پیش گرمکن(در سه سطح 90-180-300 درجه) و رطوبت کاغذ( سه سطح 5/6-7- 5/8 درصد ) بودند. کاغذهایی که ...
بیشتر
در این تحقیق با بکار بردن درجه حرارتها و رطوبتهای مختلف کاغذ، میزان تاثیرهای آنها برکیفیت ورق کارتن مورد بررسی قرارگرفت و بهترین حالت مشخص شد. متغیرهای مورد بررسی شامل سه متغیر سرعت(در سه سطح50-100 – 150 متر در دقیقه) زاویه پیچش کاغذ به دور سیلندرهای پیش گرمکن(در سه سطح 90-180-300 درجه) و رطوبت کاغذ( سه سطح 5/6-7- 5/8 درصد ) بودند. کاغذهایی که مجموعه تیمارهای مورد بررسی بر روی آنها اعمال شدند شامل: کرافت 125 گرمی– فلوتینگ 127گرمیو بازیافت 140گرمیبودند. ورق کارتن مورد مطالعه بهصورت سه لایه و از نوع A فلوت در نظر گرفته شد. رطوبت کاغذ در سه محل شامل: رول کاغذ بر روی جک رول و بعد از پیش گرمکن کنگرهساز و همینطور قبل از واحد چسبزنی و پلاتهای گرم اندازهگیری شد. درجه حرارت نیز در نوردهای کنگرهساز و پلاتهای بخار و ورق نهایی خارج شده از دستگاه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که میزان کاسی در سرعتهای 50 و100 متربر دقیقه، رطوبت7% و میزان زاویۀ پیچش 180درجه به حداقل رسید، یعنی سرعت کمتر و زاویۀ پیچش بیشتر سبب اعمال حرارت بیشتر بر ورق مقوا و کاهش رطوبت میشود. البته، این نکته قابل ذکر است که کاهش رطوبت بیش از 7% و افزایش زاویۀ پیچش بیش از 180درجه سبب خشکی بیش از حد و کاهش رطوبت شدید و در نتیجه بروز کاسی بر عکس در ورق مقوا خواهد شد.