@article { author = {Rasooly Garmaroody, Esmaeil and Mohammadi, Iraj}, title = {Effect of Hornbeam chips fungal pre-treatment on bleachability of its Bio-kraft pulp}, journal = {Iranian Journal of Wood and Paper Science Research}, volume = {30}, number = {3}, pages = {419-429}, year = {2015}, publisher = {Research Institute of Forests and Rangelands}, issn = {1735-0913}, eissn = {2383-112X}, doi = {10.22092/ijwpr.2015.12999}, abstract = {Bio-kraft pulp made from Hornbeam chips fungal pre-treated (1, 2 and 3 weeks) was used for investigation of its bleachability by DED sequence. Before and after of each step in mentioned sequence, pulps and bleaching spent liquors characterized and then 60g/m2 standards handsheets made from above pulps and tested in optical properties. Results shown that by increasing in chips pre-treatment time, lignin contents of pulps is more lacked by passing of DED sequence steps. Also, pulp viscosity and DP are lacked by increasing in pre-treatment time simultaneously increasing in hexenuronic acids and this is due to not full selectivity of fungle. Fungal pre-treatment of chips has not significant effect on brightness of unbleached pulps but due to softening in lignin structure, could be improved bleaching process as with increasing in pre-treatment time brightness increased and opacity decreased in final paper. Generally, it seems that Hornbeam chips fungal pre-treatment has good efficiency on its pulp bleachability although chemical consumption in bleaching increased up to 3 weeks pre-treatment.}, keywords = {DED sequence,Bleachability,Bio-kratf pulp,Fungal pre-treatment,hornbeam}, title_fa = {اثر پیش تیمار قارچی خرده چوب ممرز بر قابلیت رنگبری خمیر کرافت زیستی حاصل از آن}, abstract_fa = {برای این تحقیق از خمیر زیستی کرافت حاصل از تیمارهای مختلف قارچی (1، 2 و 3 هفته) خرده چوب ممرز جهت بررسی قابلیت رنگ بری آنها با توالی DED استفاده شد. قبل و بعد از هر مرحله از توالی مذکور، خمیرها و لیکور مصرف شده پس از رنگ بری مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس از خمیرهای مورد نظر، کاغذ دست ساز استاندارد 60 گرمی ساخته شده و از نظر ویژگیهای نوری بررسی گردیدند. نتایج نشان داد با افزایش زمان پیش تیمار قارچی خرده چوبها، مقادیر لیگنین موجود در خمیرها با عبور از مراحل توالی DED بیشتر کاهش می یابد. همچنین مقادیر ویسکوزیته و DP خمیرها نیز متناسب با افزایش زمان پیش تیمار و همزمان با افزایش مقادیر هگزنورونیک اسید در آنها کاهش می یابد که این موضوع ناشی از عدم فعالیت گزینش پذیری کامل قارچ رنگین کمان مورد استفاده می باشد. فرایند پیش تیمار خرده چوبها بر درجه روشنی خمیرهای رنگ بری نشده تأثیر قابل ملاحظه ای ندارد ولی بدلیل نرم سازی ساختار لیگنین، می تواند فرایند رنگ بری را تسهیل نموده بطوریکه با افزایش زمان پیش تیمار درجه روشنی کاغذهای حاصله افزایش و ماتی آنها کاهش یافته است. در مجموع به نظر می‌رسد که پیش تیمار قارچی خرده چوبها در مورد گونه ممرز بر قابلیت رنگ بری خمیر آن مؤثر عمل می نماید هرچند میزان مصرف مواد شیمیایی در رنگ بری تا سه هفته پیش تیمار افزایش می یابد.}, keywords_fa = {توالی DED,قابلیت رنگبری,خمیر کرافت زیستی,پیش تیمار قارچی,ممرز}, url = {https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_12999.html}, eprint = {https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_12999_5c65a8314d874edfbc72724d1c06cca2.pdf} }