%0 Journal Article %T ارزیابی ویژگی های خمیرکاغذ تولید شده از کلش برنج بوسیله فرآیندهای ترکیبی مونواتانول آمین و هیدروکسید پتاسیم %J تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران %I موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور %Z 1735-0913 %A شیرعلیزاده, فرزانه %A حجازی, سحاب %A احمدی, محمد %D 2015 %\ 03/21/2015 %V 30 %N 1 %P 46-59 %! ارزیابی ویژگی های خمیرکاغذ تولید شده از کلش برنج بوسیله فرآیندهای ترکیبی مونواتانول آمین و هیدروکسید پتاسیم %K مونو‌اتانول‌آمین %K کلش برنج %K مقاومت‌های مکانیکی %K ویژگیهای نوری %K هیدروکسید پتاسیم %K عدد کاپا %R 10.22092/ijwpr.2015.10781 %X در این تحقیق پخت مونو اتانول ‌آمین با غلظت 15%، به همراه افزودنی هیدروکسید پتاسیم در 4 نسبت و پخت هیدروکسید پتاسیم با قلیائیت 14%، به همراه افزودنی مونو اتانول‌ آمین در 4 غلظت، جهت ساخت خمیر کاغذ از کلش برنج استفاده شده است. ترکیب سولفیت پتاسیم/ هیدروکسید پتاسیم وسولفیت سدیم/ هیدروکسید سدیم در نسبت های 50/50 و تیمار هیدروکسید سدیم در قلیاییت 14%، به عنوان تیمارهای شاهد انتخاب گردیدند. براساس نتایج بدست آمده، خمیر کاغذ تولید شده با مونو اتانول ‌آمین (15%)، دارای بیشترین بازده کل و بیشترین عدد کاپا میباشد. با استفاده از هیدروکسید پتاسیم به عنوان عامل افزودنی در پخت های مونو اتانول آمین، مقدار وازده، بازده کل و عدد کاپا کاهش می‌یابد بطوریکه، کمترین بازده و کمترین عدد کاپا مربوط به تیمار مونو اتانول ‌آمین(15%) در ترکیب با هیدروکسید پتاسیم (40%) میباشد. در تیمار هیدروکسید پتاسیم (14%)، مشاهده شد که با افزایش غلظت مونو اتانول ‌آمین به عنوان عامل افزودنی، میزان بازده کل افزایش و میزان وازده و عدد کاپا کاهش مییابد. بیشترین شاخص کشش و بیشترین شاخص پارگی مربوط به تیمار مونو اتانول ‌آمین (15%) در ترکیب با هیدروکسید پتاسیم (20%) و بیشترین شاخص ترکیدن مربوط به سولفیت سدیم/ هیدروکسید سدیم میباشد. بیشترین میزان درجه روشنی مربوط به سولفیت پتاسیم/ هیدروکسید پتاسیم و بیشترین میزان ماتی مربوط به هیدروکسید پتاسیم 14%، می‌باشد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که فرآیند مونو اتانول ‌آمین در ترکیب با هیدروکسید پتاسیم می‌تواند به صورت موفقیت آمیزی بر روی کلش برنج اجرا شود و ویژگی های خمیر کاعذ های تولیدی به ویژه از نظر مقاومت های مکانیکی، در حالت ترکیبی، برتر از فرآیند سودا و فرایند هیدروکسید پتاسیم به تنهائی می باشند. %U https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_10781_df57241eb0c9809b1db9e0ff66d94efe.pdf