TY - JOUR ID - 127576 TI - ارزیابی پانل ساندویچی ساخته شده از ضایعات برگ نخل خرما و تخته سه لایه JO - تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران JA - IJWPR LA - fa SN - 1735-0913 AU - یزدی میمند, علی اکبر AU - خاکی, علی AU - غفرانی, محمد AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد کامپوزیت‌های لیگنوسلولزی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران AD - استادیار، عضو هیئت‌علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای، تهران، ایران AD - استاد، گروه کامپوزیت‌های لیگنوسلولزی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران. Y1 - 2023 PY - 2023 VL - 38 IS - 1 SP - 48 EP - 58 KW - اوره فرمالدهید KW - برگ نخل KW - پانل‌های ساندویچی KW - خواص مکانیکی KW - ملامین فرمالدهید DO - 10.22092/ijwpr.2022.358156.1715 N2 - پانل‌های ساندویچی یکی از انواع سازه‌های کامپوزیتی هستند که در مقیاس وسیعی مصرف دارند. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر سه نوع چسب اوره فرمالدهید (UF)، ملامین فرمالدهید (MF) و ترکیب اوره فرمالدهید + ملامین فرمالدهید (UF+MF) و دو دانسیته لایه مغزی (400 و 500 کیلوگرم بر مترمکعب) بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی پانل‌های ساندویچی ساخته شده از برگ نخل انجام شده است. دما، فشار و زمان پرس برای تمامی پانل‌های ساخته شده به ترتیب 175 درجه سانتی گراد، 35 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع و 9 دقیقه بود. ضخامت نهایی تمامی پانل‌ها یکسان و برابر 25 میلی‌متر بود. بررسی ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی شامل؛ جذب آب، واکشیدگی ضخامت، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته خمشی، مقاومت به ضربه و چسبندگی داخلی روی نمونه‌ها انجام گردید. نتایج نشان داد که بین مقادیر تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌دار وجود دارد. خواص فیزیکی (بجز واکشیدگی ضخامت) و خواص مکانیکی در دانسیته 500 کیلوگرم بر مترمکعب، بهبود یافت. استفاده از چسب MF و UF+MF به طور قابل ملاحظه‌ای خواص فیزیکی و مکانیکی پانل‌های ساندویجی را بهبود بخشید. UR - https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_127576.html L1 - https://ijwpr.areeo.ac.ir/article_127576_ec0fb653825f081e3d4b9b90d1686b10.pdf ER -