مدیریت و اقتصاد چوب
امید حسین زاده
چکیده
DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.522.65.4.1576.32
با توجه به رقابت شدید، تغییرات سریع، نیازهای جدید کارکنان و مشتریان و اصلاح شیوههای مدیریت سنتی برای استفاده بهینه ...
بیشتر
DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.522.65.4.1576.32
با توجه به رقابت شدید، تغییرات سریع، نیازهای جدید کارکنان و مشتریان و اصلاح شیوههای مدیریت سنتی برای استفاده بهینه از قابلیتهای کارکنان، سازمانهای امروزی باید در راستای بهبود و نهادینهسازی بسترهای سازمانی کارآفرینی تلاش کنند. هدف تحقیق حاضر بررسی وضعیت کارآفرینی سازمانی در شرکتهای دولتی و خصوصی مبلمان و مقایسه آنها از نظر وضعیت کارآفرینی سازمانی بود. به همین منظور مؤلفههای مختلف کارآفرینی سازمانی در آنها انجام شد تا نقاط قوت و ضعفها مشخص شوند و تصمیمگیرندگان بتوانند با توجه به نتایج حاصل تصمیمهای مناسبی در راستای ارتقای کارآفرینی سازمانی اتخاذ کنند. با توجه به ماهیت موضوع و هدف تحقیق، این پژوهش از نظر روش گردآوری دادهها توصیفی- پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی است. ابزار جمعآوری دادهها در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد شده Margarita Hill (2003) بود و جامعه آماری شامل 963 نفر از سرمایههای انسانی (606 نفر در شرکتهای خصوصی و 357 نفر در شرکتهای دولتی) در 14 شرکت تولید مبلمان (12 شرکت خصوصی و دو شرکت دولتی) در استان تهران بود که بهصورت تصادفی و با رعایت انتساب متناسب (دولتی و خصوصی) و برحسب جدول کرجسی- مورگان حجم نمونهها مشخص شد. برای تعیین پایایی پرسشنامهها در این تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده شد. برای مقایسه کارآفرینی سازمانی در دو حوزه بخش خصوصی و دولتی از آزمون t دو نمونه مستقل استفاده شد. میانگین امتیاز کارآفرینی سازمانی در شرکتهای دولتی 06/132 و در شرکتهای خصوصی 77/154 بود. انحراف معیار در شرکتهای دولتی 78/28 و در مورد شرکتهای خصوصی 76/25 بود. نتایج آزمون t مستقل نشان داد، مقایسه میانگین کارآفرینی سازمانی بین دو گروه شرکتهای مبلمان دولتی و خصوصی در سطح % 99 معنادار است.
مدیریت و اقتصاد چوب
سمیرا پربار؛ امید حسین زاده؛ مرضیه حجاریان
چکیده
صنایع چوب به منابع فراوان ماده اولیه چوبی نیاز دارند و این صنایع با رویکرد مصرف چوب صنوبر، میتوانند به فعالیتهای تولیدی ادامه دهند. با توجه به وسعت و اهمیت صنوبرکاری و نقش آن در اقتصاد استان کردستان، مطالعه در زمینه بررسی زنجیره ارزش آن ضروری است. از آنجایی که بهبود زنجیره ارزش صنوبر عاملی برای توسعه زراعت آن است، در این پژوهش با ...
بیشتر
صنایع چوب به منابع فراوان ماده اولیه چوبی نیاز دارند و این صنایع با رویکرد مصرف چوب صنوبر، میتوانند به فعالیتهای تولیدی ادامه دهند. با توجه به وسعت و اهمیت صنوبرکاری و نقش آن در اقتصاد استان کردستان، مطالعه در زمینه بررسی زنجیره ارزش آن ضروری است. از آنجایی که بهبود زنجیره ارزش صنوبر عاملی برای توسعه زراعت آن است، در این پژوهش با توجه به شرایط موجود در زنجیره ارزش چوب صنوبردر استان کردستان، اولویت صنایع فرآوری قابل توسعه مشخص شد و با توجه به اهداف تحقیق معیارهای مؤثر بر اولویتبندی گزینههای تحقیق از طریق مطالعات کتابخانهای شناسایی و با کمک پرسشنامه و طبق نظر متخصصین تکمیل و تایید شد. برای شناسایی روابط درونی میان معیارها از نظر متخصصها استفاده شد. پس از تکمیل پرسشنامه مقایسه زوجی وزن هر یک از معیارها و اولویتها بهوسیله فرآیند تحلیل شبکهای مشخص شد. نتایج نهایی حاصل از اولویتبندی گزینهها نشان داد، بیشترین وزن مربوط به زنجیره ارزش تخته فیبر با دانسیته متوسط با مقدار 259/0 است. گزینههای بعدی دارای اولویت توسعه شامل تولید کاغذ، پوشال و سلولز بودند که به ترتیب دارای وزنهای 135/0 و 134/0 و 115/0 بودند. پس از آن مبلمان، تخته خرده چوب، تخته لایه و کبریت، پالت و جعبه و الوار و تخته به ترتیب با وزنهای 096/0، 077/0، 075/0، 073/0 و 019/0 قرار داشتند. نتایج تصمیمگیری گروهی به روش فرآیند تحلیل شبکهای نشان داد، در شرایط کنونی با توجه به بازار مناسب تخته فیبر با دانسیته متوسط، شرایط آینده تقاضای آن، بازار مناسب محصولات فرآوری شده آن، شرایط زیرساختها در استان کردستان و با توجه به اینکه امکان استفاده از چوب صنوبر به عنوان ماده اولیه تولید تخته فیبر با دانسیته متوسط فراهم است، این صنعت، در استان کردستان، برای توسعه از اهمیت بیشتری برخوردار است.
خمیر کاغذ و کاغذ
امید حسین زاده؛ احمد جهان لتیباری
چکیده
در این تحقیق، تأثیر دما و زمان بر روی ویژگیهای مکانیکی کاغذ سودای باگاس مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، از طرح آزمایشی 2 × 3 استفاده گردید. دو سطح دمای175و185درجه سانتیگراد و سه سطح زمان 40،30،20 دقیقه به عنوان متغیرهای آزمایش انتخاب شدند. اثر متغیرهای پخت بر روی ویژگیهای مقاومتی کاغذ دست ساز (شاخص مقاومت در برابر کشش، شاخص مقاومت در ...
بیشتر
در این تحقیق، تأثیر دما و زمان بر روی ویژگیهای مکانیکی کاغذ سودای باگاس مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، از طرح آزمایشی 2 × 3 استفاده گردید. دو سطح دمای175و185درجه سانتیگراد و سه سطح زمان 40،30،20 دقیقه به عنوان متغیرهای آزمایش انتخاب شدند. اثر متغیرهای پخت بر روی ویژگیهای مقاومتی کاغذ دست ساز (شاخص مقاومت در برابر کشش، شاخص مقاومت در برابر پاره شدن و مقاومت در برابر تاخوردن) با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی تعیین شده است . آزمون دانکن (DMRT)برای گروه بندی دادهها بکار گرفته شد. بهترین مقاومتهای مکانیکی در شرایط متوسط شدت پخت، یعنی حد میانه متغیرهای پخت بدست آمد و نامناسبترین مقاومتهای مکانیکی در دامنه حداکثر دما و زمان و درصد هیدروکسید سدیم مشاهده شد. همان طور که انتظار میرفت ، افزایش زمان و دما باعث کاهش مقاومت در برابر تاخوردن میشود. بیشترین مقاومت در برابر پاره شدن در شرایط دمای 185 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه و کمترین آن در اثر متقابل دمای 175 درجه سانتیگراد و زمان 20 دقیقه حاصل شد. نتایج حاکی از آن است که سالم بودن الیاف عامل مهمی برای بالا بودن مقاومت در برابر پارهشدن میباشد. شدت زیاد پخت باعث تخریب داخلی الیاف شده و در نتیجه مقاومت در برابر پارهشدن را کاهش میدهد. بیشترین مقاومت در برابر تاخوردن در شرایط دمای 175 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه حاصل شده است و کمترین مقاومت در برابر پاره شدن در شرایط دمای 185 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه ایجاد شده است. بیشترین مقدار مقاومت در برابر کشش، در زمان 20 دقیقه ایجاد شده است و کمترین مقدار آن در زمان 40 دقیقه حاصل شده است.