فیزیک و آناتومی
میثم علی آبادی؛ ایمان اکبرپور؛ احمدرضا سرائیان؛ جلیل روشناسان
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی ویژگیهای بیومتری الیاف (طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف) گونه ممرز در منطقه آستارا (در ایران) انجام شده است. در ابتدا دیسکهایی از 3 درخت ممرز تهیه گردید و بعد وابری الیاف به روش فرانکلین انجام شد. طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف نمونههای تهیه شده به وسیله میکروسکوپ نوری و با استفاده از عدسی چشمی مدرج تعیین شد. ...
بیشتر
این تحقیق با هدف بررسی ویژگیهای بیومتری الیاف (طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف) گونه ممرز در منطقه آستارا (در ایران) انجام شده است. در ابتدا دیسکهایی از 3 درخت ممرز تهیه گردید و بعد وابری الیاف به روش فرانکلین انجام شد. طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف نمونههای تهیه شده به وسیله میکروسکوپ نوری و با استفاده از عدسی چشمی مدرج تعیین شد. سپس اندازهگیری ابعاد الیاف در ناحیه مغز درخت با فواصل 2، 6، 11 و 15 سانتیمتری از آن و همچنین در 4 جهت جغرافیایی مختلف انجام شد. نتایج بدستآمده نشان داد که با افزایش فاصله از مغز و نزدیک شدن به پوست، طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف به طور معنیداری افزایش یافته است. بنابراین بیشترین مقادیر طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف بهترتیب 509/1 میلیمتر، 93/23 میکرون و 897/3 میکرون در فاصله 15 سانتیمتری از مغز بدست آمدند. نتایج حاصل از تغییر ابعاد الیاف در فواصل مختلف از مغز به سمت پوست نشان داد که با افزایش فاصله از مغز تا 15 سانتیمتر، تغییر ابعاد الیاف کاهش یافته است و بیشترین تغییر ابعاد الیاف در فاصله 2 تا 6 سانتیمتری از مغز مشاهده شده است. نتایج اندازهگیری ابعاد الیاف در 4 جهت جغرافیایی مختلف نشان داد که اختلاف معنیداری بین مقادیر طول، قطر و ضخامت دیواره الیاف در سطح احتمال 1% وجود ندارد.
خمیر کاغذ و کاغذ
جلیل روشناسان؛ محمدرضا دهقانی فیروزآبادی؛ محمد دهمرده قلعه نو؛ سعیده شریفی
چکیده
در این تحقیق چگونگی انحلال لیگنین در خمیرسازی کرافت از کاه گندم تجن، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، زمان خمیرسازی (240-0 دقیقه) و دمای خمیرسازی (150-85 درجه سانتیگراد) به عنوان عوامل متغیر و سایر عوامل ثابت در نظر گرفته شد. در این تحقیق میزان لیگنین محلول در اسید و لیگنین کلاسون، مواد استخراجی و خاکستر کاه گندم اندازهگیری گردید که ...
بیشتر
در این تحقیق چگونگی انحلال لیگنین در خمیرسازی کرافت از کاه گندم تجن، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، زمان خمیرسازی (240-0 دقیقه) و دمای خمیرسازی (150-85 درجه سانتیگراد) به عنوان عوامل متغیر و سایر عوامل ثابت در نظر گرفته شد. در این تحقیق میزان لیگنین محلول در اسید و لیگنین کلاسون، مواد استخراجی و خاکستر کاه گندم اندازهگیری گردید که بهترتیب 07/2، 14/18 و 24/3 درصد محاسبه گردید. نتایج نشان میدهد که با افزایش دمای خمیرسازی از مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کاسته میشود، به طوری که تا دمای 85 درجه سانتیگراد در حدود 52 درصد لیگنین و تا دمای 100 درجه سانتیگراد در حدود 64 درصد لیگنین خارج میشود. بازده خمیر در دمای 85 درجه سانتیگراد حدود 64 درصد و بازده کربوهیدراتها 58 درصد و در دمای 100 درجه سانتیگراد بازده خمیر 61 درصد و بازده کربوهیدراتها در حدود 57 درصد به دست آمد.
سعیده شریفی؛ جلیل روشناسان؛ سید ضیاء الدین حسینی
چکیده
اکالیپتوس درختی نورپسند و سریع الرشد، تنه آن صاف و پوست آن خود به خود کنده میشود. در مدت کوتاهی قطر و ارتفاع آن افزایش مییابد. هم کشیدگی آن بسیار و وزن مخصوص آن 58/0- 55/0 گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد. نمونههای مورد نظر جست و تنه اکالیپتوس کاملدولنسیس با میانگین سنی 3 سال، از منطقه جیرفت واقع در استان کرمان تهیه گردیدند. از دو نمونه، ...
بیشتر
اکالیپتوس درختی نورپسند و سریع الرشد، تنه آن صاف و پوست آن خود به خود کنده میشود. در مدت کوتاهی قطر و ارتفاع آن افزایش مییابد. هم کشیدگی آن بسیار و وزن مخصوص آن 58/0- 55/0 گرم بر سانتیمتر مکعب میباشد. نمونههای مورد نظر جست و تنه اکالیپتوس کاملدولنسیس با میانگین سنی 3 سال، از منطقه جیرفت واقع در استان کرمان تهیه گردیدند. از دو نمونه، دیسکهایی جهت تراشه برای اندازه گیری الیاف تهیه گردید. آماده سازی سوسپانسیون الیاف به روش فرانکلین انجام گرفت. اندازه گیری میزان لیگنین مطابق با استاندارد T222-om-88 آئین نامه TAPPI و اندازه گیری سلولز طبق روش اسید نیتریک و مطابق با استاندارد شماره T264-om-88 آیین نامه TAPPI انجام گرفت. براساس نتایج بدست آمده، اندازه طول الیاف تنه 36/811 و جست 68/845 میکرون و قطرکلی الیاف تنه 3/19و جست 64/15 میکرون این مقادیر در سطح 1و5 درصد اختلاف معنی داری ندارند. قطرحفره الیاف تنه 71/10 و جست 75/8 و ضخامت دیواره الیاف تنه 3/4 و جست44/3 میکرون در سطح 1و 5 درصد دارای اختلاف معنیداری بوده است. مقدار مواد استخراجی تنه 4/5 و جست 3/2 درصد و مقدار لیگنین تنه 66/35 و جست 66/24 درصد و مقدار سلولز تنه 66/50 و جست 46.81 درصد بدست آمد که در سطح 1 و 5 درصد دارای اختلاف معنی داری است. مقدار خاکستر تنه 73/0 و جست 88/0 درصد اندازهگیری شد که در سطح 1و5 درصد اختلاف معنیداری نمیباشد.