حسین رنگ آور؛ بهزاد بازیار؛ حامد اکبری
چکیده
چکیده در این مطالعه امکان استفاده از پسماند ساقه نخود، در ساخت تخته خردهچوب سه لایه بهصورت خالص در لایه رویی با خردهچوب صنعتی در لایه مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. درصد اختلاط ساقه نخود با خردهچوب صنعتی بهترتیب در سه سطح (25 درصد ساقه نخود: 75 درصد خردهچوب)، (40 درصد ساقه نخود: 60 درصد خردهچوب) و (55 درصد ساقه نخود: 45 درصد ...
بیشتر
چکیده در این مطالعه امکان استفاده از پسماند ساقه نخود، در ساخت تخته خردهچوب سه لایه بهصورت خالص در لایه رویی با خردهچوب صنعتی در لایه مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. درصد اختلاط ساقه نخود با خردهچوب صنعتی بهترتیب در سه سطح (25 درصد ساقه نخود: 75 درصد خردهچوب)، (40 درصد ساقه نخود: 60 درصد خردهچوب) و (55 درصد ساقه نخود: 45 درصد خردهچوب)، نوع چسب شامل اورهفرمالدهید (100 درصد)، ملامین اورهفرمالدهید با مقدارهای متفاوت (80 درصدUF و 20 درصد MF) و (70 درصدUF و 30 درصد MF) و همچنین مقدار چسب مصرفی در دو سطح (8 و10) درصد در لایه مرکزی و (10 و 12 درصد) در لایه رویی بهعنوان عوامل متغییر انتخاب گردیدند. خواص مکانیکی شامل مدولگسیختگی، مدولالاستیسیته و چسبندگیداخلی و همچنین خواص فیزیکی، واکشیدگی ضخامت و جذب آب در طی 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب نمونهها، طبق استاندارد EN اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که استفاده از ساقه نخود در لایههای سطحی تخته خردهچوب سه لایه، سبب افزایش مقاومتخمشی و مدولالاستیسیته و کاهش چسبندگیداخلی و افزایش واکشیدگی ضخامت و جذب آب نمونهها گردید. نتایج همچنین نشان داده است که افزایش مقدار چسب و استفاده از چسب ملامین اورهفرمالدهید با مقدار بیشتر ملامین باعث بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی نمونهها شده است. به طور کلی میتوان گفت که با استفاده از 55 درصد ساقه نخود در لایهرویی و مقدار چسب 12 درصد در لایههای سطحی و 10 درصد در لایههای میانی با ترکیب (30 درصد ملامین و 70 درصد اورهفرمالدهید) میتوان تختههایی با خواص مکانیکی بالاتر از حد استاندارد (EN) تولید نمود. همچنین استفاده از مواد ضد رطوبت برای بهبود خواص فیزیکی تختهها لازم میباشد.
کاظم دوست حسینی؛ رباب غفاری
چکیده
در این پژوهش، اثر افزایش مقدار اوره به چسب اورهفرمآلدهید بر خواص فیزیکی و مکانیکی تختهخردهچوب ساخته شده با این چسب بررسی شد. مقدار اورهی افزوده شده به چسب در چهار سطح صفر، 1/4، 2/8 و 16 درصد (نسبت اوره به مادهی خشک چسب) و دمای پرس در دو سطح 170 و 180 درجهی سانتیگراد به عنوان عوامل متغیر در نظر گرفته شدند و تأثیر آنها بر خواص ...
بیشتر
در این پژوهش، اثر افزایش مقدار اوره به چسب اورهفرمآلدهید بر خواص فیزیکی و مکانیکی تختهخردهچوب ساخته شده با این چسب بررسی شد. مقدار اورهی افزوده شده به چسب در چهار سطح صفر، 1/4، 2/8 و 16 درصد (نسبت اوره به مادهی خشک چسب) و دمای پرس در دو سطح 170 و 180 درجهی سانتیگراد به عنوان عوامل متغیر در نظر گرفته شدند و تأثیر آنها بر خواص کاربردی تختهخردهچوب همسان با دانسیتهی 63/0 گرم بر سانتیمتر مکعب و مقدار چسب مصرفی 10% بررسی شد. خواص مکانیکی شامل مدولگسیختگی (MOR)، چسبندگیداخلی (IB) و خواص فیزیکی شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت اندازهگیری شدند. نتایج نشان دادند که افزایش اوره به چسب اورهفرمآلدهید باعث بهبود مقاومتهای مکانیکی تخته شده و میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت را کاهش میدهد. همچنین، بررسی تأثیر دمای پرس حاکی از بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی تختههای آزمونی در دمای 170 درجهی سانتیگراد میباشد.
رضا حاجی حسنی؛ حسین حسینخانی؛ ابوالفضل کارگرفرد؛ فرداد گلبابائی
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر کاربرد نی بر خواص فیزیکی و مکانیکی تختهخردهچوب ساخته شده از هرس باغهای انار انجام شد. تختههای آزمایشگاهی در شرایط دو تیمار زمان پرس (در سه سطح 3، 4 و5 دقیقه) و ترکیب ماده اولیه (در چهار سطح 1- 100% نی، 2- 75% نی و 25% سرشاخههای انار 3- 50% نی و 50% سرشاخههای انار، 4- 25% نی و 75% سرشاخههای انار) بهعنوان عوامل ...
بیشتر
این تحقیق با هدف بررسی تأثیر کاربرد نی بر خواص فیزیکی و مکانیکی تختهخردهچوب ساخته شده از هرس باغهای انار انجام شد. تختههای آزمایشگاهی در شرایط دو تیمار زمان پرس (در سه سطح 3، 4 و5 دقیقه) و ترکیب ماده اولیه (در چهار سطح 1- 100% نی، 2- 75% نی و 25% سرشاخههای انار 3- 50% نی و 50% سرشاخههای انار، 4- 25% نی و 75% سرشاخههای انار) بهعنوان عوامل متغیر ساخته شدند که در مجموع 12 تیمار حاصل گردید که با در نظر گرفتن سه تکرار برای هر سطح از تیمار در مجموع 36 تخته آزمایشگاهی ساخته شد. نتایج در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی متعادل تحت آزمایش فاکتوریل تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش زمان پرس، مقاومت خمشی تختهها کاهش مییابد. بالاترین میزان مقاومت خمشی برابر با 1535/15 مگاپاسکال بوده و در زمان پرس 3 دقیقه حاصل شده است. از طرفی ترکیب ماده اولیه نیز بر روی مقاومت خمشی تأثیرگذار میباشد، به طوری که بالاترین میزان مقاومت خمشی در شرایط ترکیب 25% نی و 75% سرشاخه انار و برابر با 2/16 مگاپاسکال و پایینترین میزان مقاومت خمشی برابر با 05/10 مگاپاسکال و در شرایط ترکیب 100% نی بهدست آمد. در مورد مدولالاستیسیته نیز نتایج نشان میدهند که کاهش مصرف نی در ترکیب ماده اولیه باعث افزایش مدولالاستیسیته میگردد، به طوری که بالاترین میزان مدولالاستیسیته برابر با 2533 مگاپاسکال و در شرایط ترکیب 25% نی و 75% سرشاخه انار حاصل گردید. همچنین نتایج بیانگر افزایش مقاومت چسبندگی داخلی در اثر افزایش میزان مصرف سرشاخههای انار یا کاهش مصرف نی در ترکیب ماده اولیه میباشد. به طوری که بالاترین مقدار چسبندگی داخلی برابر با 17/0 مگاپاسکال و مربوط به شرایط ترکیب 25% نی و 75% سرشاخه انار میباشد. بنابراین افزایش میزان مصرف سرشاخههای انار یا کاهش مصرف نی در ترکیب ماده اولیه موجب کاهش واکشیدگی ضخامت تختهها پس از 2 و 24 ساعت غوطهوری در آب میگردد، به طوری که بالاترین میزان واکشیدگی ضخامت 2 و 24 ساعت بهترتیب برابر با 51/17 و 21/33 درصد و مربوط به شرایط ترکیب 100% نی میباشد. البته افزایش زمان پرس نیز باعث افزایش واکشیدگی ضخامت 24 ساعت تختهها میگردد و کمترین مقدار این ویژگی در زمان پرس 3 دقیقه حاصل گردید که برابر با 19/21 درصد میباشد.