خمیر کاغذ و کاغذ
پژمان رضایتی چرانی؛ احمد عزیزی موصلو
چکیده
DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.593.65.4.1605.67
به دلایل زیست محیطی و اقتصادی، استفاده از کارتنهای کنگرهای کهنه (OCC) در تولید کاغذ و مقوا، بهعنوان یک راهکار ...
بیشتر
DOR:98.1000/1735-0913.1397.33.593.65.4.1605.67
به دلایل زیست محیطی و اقتصادی، استفاده از کارتنهای کنگرهای کهنه (OCC) در تولید کاغذ و مقوا، بهعنوان یک راهکار موثر مورد توجه جدی صنایع کاغذ قرار دارد. خواص مقاومتی خمیرکاغذهای بازیافتی بهدلیل مختلفی از جمله پدیده استخوانی شدن ضعیفتر از خمیرکاغذ اولیه است. از این رو روشهای مختلفی از جمله افزودن مواد تقویتی و تیمارهای مکانیکی برای بهبود کیفیت آن مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از واحدهای بازیافت کاغذ بهدلیل تولید کم، محدودیتهایی برای سرمایهگذاری و استفاده از تیمارهای مکانیکی (پالایشگرها) در خط تولید دارند. در این تحقیق، قابلیت استفاده از نشاسته کاتیونی(CS) و نانوالیاف سلولزی(CNF) بهعنوان مواد افزودنی استحکامی در تولید کاغذ و مقوا از خمیرکاغذهای حاصل از کارتن باطله بهعنوان جایگزینی برای پالایش مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش، نشاسته کاتیونی در یک سطح (2 درصد) و نانوالیاف سلولزی در 3 سطح (2، 4، 6 درصد) استفاده و با نمونههای شاهد (با پالایش و بدون پالایش) مقایسه شد. نتایج نشان داد که استفاده از 2 درصد CS و 4 درصد CNF در ساخت کاغذ از OCC باعث بهبود شاخص مقاومت به کشش، ترکیدن معادل و حتی بیشتر از اثر پالایش گردید، ضمن اینکه مدت آبگیری و دانسیته تقریبا شرایط مشابهای داشتند. بنابراین شرایط فوق الذکر بهعنوان جایگزین پالایش در واحدهای کوچک بازیافت کاغذ باطله قابل توصیه است.
خمیر کاغذ و کاغذ
فاطمه اسدی؛ نورالدین نظرنژاد؛ قاسم اسدپور اتویی
چکیده
امروزه جلبکها از نظر بوم سامانههای دریایی به عنوان تولیدکنندگان و اولین زنجیره دریافت انرژی از خورشید محسوب میشوند. به این صورت تضمین کنندهی انرژی بسیاری از آبزیان برای زندگی هستند. در تقسیمات جهانی گیاهی، جلبکها 1800 جنس و 21000 گونه دارند. جلبکها بهدلیل حضورشان در هوا تا آبهای زیرزمینی، عرصه وسیعتری را در مقایسه با سایر ...
بیشتر
امروزه جلبکها از نظر بوم سامانههای دریایی به عنوان تولیدکنندگان و اولین زنجیره دریافت انرژی از خورشید محسوب میشوند. به این صورت تضمین کنندهی انرژی بسیاری از آبزیان برای زندگی هستند. در تقسیمات جهانی گیاهی، جلبکها 1800 جنس و 21000 گونه دارند. جلبکها بهدلیل حضورشان در هوا تا آبهای زیرزمینی، عرصه وسیعتری را در مقایسه با سایر رستنیها به خود اختصاص میدهند. بر اساس مطالعات انجام شده، تنوع زیستی جلبکها در ایران بیش از 7000 گونه برآورد میگردد. جلبکها دارای مصارف بسیار زیادی از جمله درصنایع غذایی ،تهیه ی کود ، مصارف دارویی و غیره میباشد. در این تحقیق از نانوسلولز جلبک سبز کلادوفورا جهت بهبود مقاومتهای خمیر CMP استفاده شده است. جهت انجام این کار از جلبک مذکور با استفاده از فرآیند سودا و سپس رنگبری سلولز خالص تهیه شد..سپس سلولز حاصله با روش التراسونیک به نانوسلولز تبدیل شد. نانوسلولز جلبک کلادوفورا در نسبت های 2 ، 5 و 8 درصد با خمیرCMP مورد اختلاط قرار گرفت. در نهایت کاغذ دستساز تهیه و ویژگی های مقاومتی آن با خمیر خالص CMP حاصل از چوب پهنبرگان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار 8 درصد بیشترین دانسیته، مقاومت به کشش، مقاومت به ترکیدن و تیمار شاهد کمترین مقدار را داشته است. همچنین بیشترین مقاومت به پارهشدن مربوط به تیمار شاهد بوده در حالیکه کمترین مقاومت به پارهشدن مربوط به تیمار 8 درصد بوده است.
خمیر کاغذ و کاغذ
مقدسه اکبری؛ نادیا کبودی ترابی؛ حسین رسالتی؛ قاسم اسدپور اتویی؛ محمدرضا دهقانی فیروزآبادی
چکیده
هدف از این تحقیق اصلاح کاتیونی کربنات کلسیم رسوبی و مقایسه تأثیر استفاده از آن با پرکننده معمولی (اصلاح نشده) بر خواص مقاومتی کاغذ بوده است. یکی از معایب افزودن پرکنندهها به کاغذ کاهش مقاومت-های مکانیکی کاغذ به دلیل افت سطح پیوند بین الیاف است. در این تحقیق با هدف حفظ مقاومت مکانیکی کاغذاز روش تغییر بار سطحی کربنات کلسیم رسوبی و جایگزینی ...
بیشتر
هدف از این تحقیق اصلاح کاتیونی کربنات کلسیم رسوبی و مقایسه تأثیر استفاده از آن با پرکننده معمولی (اصلاح نشده) بر خواص مقاومتی کاغذ بوده است. یکی از معایب افزودن پرکنندهها به کاغذ کاهش مقاومت-های مکانیکی کاغذ به دلیل افت سطح پیوند بین الیاف است. در این تحقیق با هدف حفظ مقاومت مکانیکی کاغذاز روش تغییر بار سطحی کربنات کلسیم رسوبی و جایگزینی آن با پرکننده معمولی استفاده شده است. شرایط آمادهسازی کربنات کلسیم رسوبی کاتیونی شامل دمای 90 درجهسانتیگراد، زمان 3 ساعت با محتوای آب 55 درصد بر حسب وزن خشک مواد، افزودن نشاسته کاتیونی در سه سطح 9، 12، 15 درصد بر حسب وزن خشک کربنات کلسیم رسوبی بوده است. کاغذهای ساخته شده در سه سطح 10، 16، 30 درصد پرکننده موجود در کاغذ با کاغذهای حاوی پرکننده معمولی مقایسه شدهاند. نتایج نشان داد که در سطوح مصرف 20 و 30 درصد پرکننده، کاغذهای حاوی پرکننده اصلاح شده درصد ماندگاری بیشتری نسبت به کاغذهای حاوی پرکننده معمولی دارند. کاغذهای حاوی پرکننده اصلاح شده دارای شاخص مقاومتهای مکانیکی بیشتری نسبت به کاغذهای حاوی پرکننده معمولی بوده است.
جعفر ابراهیم پور کاسمانی؛ محمد طلایی پور؛ امیر هومن حمصی؛ احمد ثمریها
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی خواص مقاومتی کاغذهای حاصل از تیمارهای 1، 2 و 4 هفتهای با قارچ Phanerochaete chrysosporium BKM – 1767 مورد ارزیابی قرار گرفته و با نمونه شاهد مقایسه گردیده است. پس از آمادهسازی نمونههای قارچی، خردهچوبهای ممرز در سه سطح 1، 2 و 4 هفتهای تحت دمای oc 39 با رطوبت نسبی 65% تیمار شدند. به منظور تهیه خمیرکاغذ CMP از خردهچوبهای تیمار ...
بیشتر
این تحقیق با هدف بررسی خواص مقاومتی کاغذهای حاصل از تیمارهای 1، 2 و 4 هفتهای با قارچ Phanerochaete chrysosporium BKM – 1767 مورد ارزیابی قرار گرفته و با نمونه شاهد مقایسه گردیده است. پس از آمادهسازی نمونههای قارچی، خردهچوبهای ممرز در سه سطح 1، 2 و 4 هفتهای تحت دمای oc 39 با رطوبت نسبی 65% تیمار شدند. به منظور تهیه خمیرکاغذ CMP از خردهچوبهای تیمار شده، دمای پخت 165 درجه سلسیوس، زمان پخت 80 و 90 دقیقه، درصد مواد شیمیایی سولفیت سدیم: 14، 18 و 22 درصد و نسبت مایع پخت به خردهچوب 7 به 1 در نظر گرفته شد. نتایج نشان میدهد که در چوبهای تیمار شده نسبت به نمونه شاهد میزان بازده کاهش یافته است. این کاهش برای تیمارهای 1، 2 و 4 هفتهای بهترتیب حدود 64/1، 84/2 و 20/6 درصد بوده است. همچنین ویژگیهای مقاومت به کشش، ترکیدن، پارهشدن و تاشدن کاغذ تهیه شده از خردهچوبهای تیمار شده کاهش یافته است.
خمیر کاغذ و کاغذ
امید حسین زاده؛ احمد جهان لتیباری
چکیده
در این تحقیق، تأثیر دما و زمان بر روی ویژگیهای مکانیکی کاغذ سودای باگاس مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، از طرح آزمایشی 2 × 3 استفاده گردید. دو سطح دمای175و185درجه سانتیگراد و سه سطح زمان 40،30،20 دقیقه به عنوان متغیرهای آزمایش انتخاب شدند. اثر متغیرهای پخت بر روی ویژگیهای مقاومتی کاغذ دست ساز (شاخص مقاومت در برابر کشش، شاخص مقاومت در ...
بیشتر
در این تحقیق، تأثیر دما و زمان بر روی ویژگیهای مکانیکی کاغذ سودای باگاس مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، از طرح آزمایشی 2 × 3 استفاده گردید. دو سطح دمای175و185درجه سانتیگراد و سه سطح زمان 40،30،20 دقیقه به عنوان متغیرهای آزمایش انتخاب شدند. اثر متغیرهای پخت بر روی ویژگیهای مقاومتی کاغذ دست ساز (شاخص مقاومت در برابر کشش، شاخص مقاومت در برابر پاره شدن و مقاومت در برابر تاخوردن) با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی تعیین شده است . آزمون دانکن (DMRT)برای گروه بندی دادهها بکار گرفته شد. بهترین مقاومتهای مکانیکی در شرایط متوسط شدت پخت، یعنی حد میانه متغیرهای پخت بدست آمد و نامناسبترین مقاومتهای مکانیکی در دامنه حداکثر دما و زمان و درصد هیدروکسید سدیم مشاهده شد. همان طور که انتظار میرفت ، افزایش زمان و دما باعث کاهش مقاومت در برابر تاخوردن میشود. بیشترین مقاومت در برابر پاره شدن در شرایط دمای 185 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه و کمترین آن در اثر متقابل دمای 175 درجه سانتیگراد و زمان 20 دقیقه حاصل شد. نتایج حاکی از آن است که سالم بودن الیاف عامل مهمی برای بالا بودن مقاومت در برابر پارهشدن میباشد. شدت زیاد پخت باعث تخریب داخلی الیاف شده و در نتیجه مقاومت در برابر پارهشدن را کاهش میدهد. بیشترین مقاومت در برابر تاخوردن در شرایط دمای 175 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه حاصل شده است و کمترین مقاومت در برابر پاره شدن در شرایط دمای 185 درجه سانتیگراد و زمان 30 دقیقه ایجاد شده است. بیشترین مقدار مقاومت در برابر کشش، در زمان 20 دقیقه ایجاد شده است و کمترین مقدار آن در زمان 40 دقیقه حاصل شده است.