دوره 39 (1403)
دوره 38 (1402)
دوره 37 (1401)
دوره 36 (1400)
دوره 35 (1399)
دوره 34 (1398)
دوره 33 (1397)
دوره 32 (1396)
دوره 31 (1395)
دوره 30 (1394)
دوره 29 (1393)
دوره 28 (1392)
دوره 27 (1391)
دوره 26 (1390)
دوره 25 (1389)
دوره 24 (1388)
دوره 23 (1387)
دوره 22 (1386)
دوره 21 (1385)
دوره 20 (1384)
دوره 19 (1383)
دوره 18 (1382)
دوره 17 (1381)
دوره 16 (1381)
دوره 15 (1380)
دوره 14 (1380)
دوره 13 (1379)
دوره 12 (1379)
دوره 11 (1379)
دوره 10 (1379)
دوره 9 (1378)
دوره 8 (1378)
دوره 7 (1377)
دوره 6 (1377)
دوره 5 (1377)
دوره 4 (1377)
دوره 3 (1376)
دوره 2 (1376)
دوره 1 (1375)
خمیر کاغذ و کاغذ
خصوصیات خمیر کاغذ کرافت سکویا سمپرویرنس(Sequoia sempervirens)

عباس فخریان؛ فرداد گلبابائی؛ محمد مهدی برازنده

دوره 26، شماره 1 ، فروردین 1390، ، صفحه 83-97

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2011.117115

چکیده
  در این بررسی خصوصیات خمیر کاغذ و کاغذسازی درخت سوزنی‌برگ سکویا سمپرویرنس از ایستگاه تحقیقات چمستان نور استان مازندران مورد بررسی قرار گرفت. میانگین جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی برون چوب سکویا بطور متوسط 352/0 و 324/0 و میانگین جرم نسبی خشک و بحرانی درون چوب آن 43/0 و 40/0 اندازه‌گیری شد. طول الیاف این درخت بطور متوسط 01/2 میلیمتر و قطر الیاف، قطر ...  بیشتر

بررسی لیگنین زدایی و کاغذسازی چوب صنوبر کوستانزو ( Populus costanzo) به روش کرافت

عباس فخریان؛ حسین حسینخانی؛ فرداد گلبابائی؛ محمد مهدی برازنده

دوره 25، شماره 2 ، مهر 1389، ، صفحه 157-169

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2010.117280

چکیده
  در این بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، ابعاد الیاف، خمیرکاغذ و کاغذسازی گونه صنوبر کوستانزو مورد تحقیق قرارگرفت. متوسط جرم ویژه خشک و بحرانی چوب به ترتیب 39/0 و 36/0 و میانگین طول‌الیاف، قطرالیاف، قطرحفره سلولی و ضخامت‌دیواره سلولی آن به ترتیب 14/1 میلی‌متر، 84/28 میکرون،00/24 میکرون و 92/2 میکرون اندازه‌گیری شد. میزان سلولز، لیگنین، خاکستر ...  بیشتر

خمیر کاغذ و کاغذ
بررسی ویژگیهای خمیر کاغذ و کاغذ سه کلن صنوبر کبوده و بومی کلن 144.9 دلتوئیدس کلن 69.55 و اورامریکن 214

سعید محرابی

دوره 20، شماره 2 ، دی 1384، ، صفحه 151-168

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2005.117580

چکیده
  صنوبرها از درختان سریع الرشد هستند که به علت دوره کوتاه بهره برداری و خواص تکنولوژیکی مناسب، مورد توجه صنایع خمیر و کاغذ کشورهای صاحب نام در این صنعت قرار گرفته اند. در این تحقیق ویژگیهای فیزیکی، آناتومیکی، خمیر کاغذ و کاغذ سه کلن صنوبر کبودهه بومی کلن 44.9، دلتوئیدس کلن 69.55 و اورامریکن 214 مورد بررسی قرار گرفت.میانگین طول الیاف ...  بیشتر

خمیر کاغذ و کاغذ
بررسی لیگنین زدایی و کاغذسازی چوب درخت نوئل (پیسه آ آبیس)

عباس فخریان روغنی؛ عبدالرحمن حسین زاده؛ فرداد گلبابائی؛ حسین حسینخانی

دوره 18، شماره 2 ، مهر 1382، ، صفحه 219-238

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2003.117546

چکیده
  از دو اصله درخت 22 ساله پیسه آ آبیس (Picea abies) از منطقه پیسه سون اسالم استان گیلان نمونه برداری شده است. میانگین جرم ویژه نسبی خشک و بحرانی این درختان 0.334 و 0.306 اندازه گیری شده است. میانگین طول تراکئیدها، قطر تراکئیدها، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره تراکئیدها به ترتیب 3.07 میلیمتر، 44.67 میکرون، 36.29میکرون و 4.19 میکرون ...  بیشتر

خمیر کاغذ و کاغذ
خصوصیات لیگنین زدایی و کاغذسازی چوب صنوبر دلتوئیدس کلن 51/77 در سه دوره بهره برداری

عباس فخریان روغنی؛ عبدالرحمن حسین زاده؛ فرداد گلبابائی؛ حسین حسینخانی

دوره 16، 16- شماره 293 ، مرداد 1381، ، صفحه 1-28

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2002.117513

چکیده
  سه اصله درخت 4، 6 و 12 ساله صنوبر دلتوئیدس کلن 51/77 به طور تصادفی از ایستگاه تحقیقات صفرابسته واقع در استان گیلان قطع گردید و جهت بررسی خصوصیات خمیر کاغذ، کاغذسازی و مقاومت کاغذهای ساخته شده از آنها به آزمایشگاه شیمی چوب و کاغذسازی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع انتقال داده شد. به منظور پخت چوب و تهیه کاغذ و کاغذ از این ماده لیگنوسلولزی روش ...  بیشتر

خمیر کاغذ و کاغذ
بررسی ویژگیهای چوب اکالیپتوس میکروتکا برای کاغذسازی

عباس فخریان روغنی؛ عبدالرحمن حسین زاده؛ فرداد گلبابائی

دوره 13، 13- شماره 255 ، بهمن 1379، ، صفحه 43-107

https://doi.org/10.22092/ijwpr.2001.117503

چکیده
  ین تحقیق به منظور بررسی ویژگیهای خمیر کاغذ چوب گونه اکالیپتوس میکروتکا منطقه دهنوی نورآباد ممسنی استان فارس انجام گرفته است.بمنظور تهیه خمیر کاغذ از چوب اکالیپتوس میکروتکا، از روش شیمیایی کرافت و روش نیمه شیمیایی سولفیت خنثی استفاده شد.در روش پخت کرافت با ثابت نگهداشتن میزان سولفیدیته و درجه حرارت پخت به مقدار 25 درصد و 160 درجه سلسیوس، ...  بیشتر