نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشآموخته کارشناسی ارشد، حفاظت و اصلاح چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2 دانشیار گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3 استادیار گروه حفاظت و اصلاح چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4 دانشیار گروه شیمی دانشگاه گلستان، گرگان
چکیده
تیمار حرارتی چوب، یکی از روشهای اصلاح خواص چوب میباشد. توسعه تیمارهای حرارتی چوب منجر به پیشرفت تیمار حرارتی با روغنهای گیاهی شده است. تیمار حرارتی سبب افزایش ثبات ابعادی و دوام بیولوژیکی میشود اما خواص مکانیکی چوب را کاهش میدهد. در این تحقیق به منظور بهبود خواص مکانیکی در کنار سایر خواص، از روغن سویای اصلاح شده با انیدرید مالئیک جهت تیمار حرارتی چوب راش استفاده شده است. تیمار حرارتی با روغن سویا اصلاح شده در دو دما ( 180و 200 درجه سلسیوس )و در سه زمان ( 2، 4 و 6 ساعت) انجام شد. از نمونههای راش تیمار نشده جهت مقایسه با هر تیمار، استفاده شد. در این پژوهش اثر تیمار حرارتی بر خواص فیزیکی (جذب آب و تغییرات حجمی) و خواص مکانیکی از جمله مقاومت خمشی (ISO 3133-1975)، مقاومت فشار موازی الیاف (ISO 3787-1976) و مقاومت به ضربه (DIN 52189) اندازه گیری شد. مقایسه نمونههای تیمار شده با روغن سویای اصلاح شده بهبود خواص فیزیکی افزایش خواص مکانیکی را در مقایسه با نمونه شاهد نشان داد.
کلیدواژهها
موضوعات