نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناسارشد، صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2 استادیار تکنولوژی خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیروکاغذ
3 استاد گروه صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. دانشکده مهندسی چوب و کاغذ- گروه صنایع خمیروکاغذ
چکیده
در این پژوهش تاثیر مراحل مختلف تیمار آنزیمی شامل پیش پالایش و پس پالایش آنزیمی با استفاده از اندوگلوکاناز بر کیفیت خمیرکاغذOCC بررسی شد. 3 نوع خمیرکاغذ شامل a: نمونه شاهد (بدون افزودن آنزیم)، :b پیش پالایش آنزیمی (تیمارآنزیمی+پالایش): و :c پیش پالایش و پس پالایش آنزیمی (آنزیم+پالایش+آنزیم) از خمیرکاغذ بازیافتیOCC ساخته شدند. تیمار آنزیمی تحت شرایط بهینه از پیش تعیین شده (غلظتu1 و مدت زمان 5/0 ساعت) تحت شرایط ثابت فرآیندی و پالایش هم با دور ثابت200 انجام شد. نتایج بهدست آمده از این تحقیق نشان داد که اعمال پیش تیمار آنزیمی در بهبود ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی کاغذ موثر بوده و در مقایسه با سایر تیمارها، بیشترین مقاومت را نشان داد. استفاده از اندوگلوکاناز در دو مرحله (قبل و بعد از پالایش) موجب بهبود قابلیت آبگیری خمیرکاغذ و کاهش ویژگیهای مقاومتی کاغذ شد. به طور کلی بیشترین میزان شاخص مقاومت به پاره شدن کاغذ در حالت پیش پالایش آنزیمی مشاهده شد.
کلیدواژهها
موضوعات