فراورده های مرکب چوب
عباس تمجیدی؛ محمدمهدی فایزی پور؛ کاظم دوست حسینی؛ قنبر ابراهیمی؛ حبیب الله خادمی اسلام
چکیده
در این تحقیق اثر رطوبت کیک و حرارت پرس بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته تراشه جهتدار سهلایه مورد ارزیابی قرار گرفت. تختههای آزمایشگاهی به ضخامت 12 میلیمتر، در حالی که جهت تراشههای لایه سطحی در جهت طول تخته و جهت تراشههای لایه میانی ، عمود بر لایه سطحی بود، از مخلوط چوب سه کلن ده ساله صنوبر دو رگه (populus euramericana vernirubensis, p. e. I-214 , p. e. 561/41 ...
بیشتر
در این تحقیق اثر رطوبت کیک و حرارت پرس بر خواص فیزیکی و مکانیکی تخته تراشه جهتدار سهلایه مورد ارزیابی قرار گرفت. تختههای آزمایشگاهی به ضخامت 12 میلیمتر، در حالی که جهت تراشههای لایه سطحی در جهت طول تخته و جهت تراشههای لایه میانی ، عمود بر لایه سطحی بود، از مخلوط چوب سه کلن ده ساله صنوبر دو رگه (populus euramericana vernirubensis, p. e. I-214 , p. e. 561/41 ) ، با استفاده از دو سطح رطوبت کیک 7 و10 درصد و سه سطح حرارت پرس180، 200 و220 درجه سانتیگراد ساخته شدند. در کلیه تیمارها، دانسیته تخته ها 7/0 گرم بر سانتیمتر مکعب، زمان پرس 8 دقیقه و نوع چسب مصرفی؛ فنل فرمالدئید به میزان 7 درصد وزن خشک چوب بود. خواص مکانیکی و فیزیکی تختههای آزمونی، بر پایۀ استاندارد اروپایی (EN 300) جهت تولید تخته تراشه جهت دار نوع 1 و نوع 2 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که افزایش رطوبت کیک اثر بسیار معنیداری بر افزایش ویژگیهای خمشی تختهها داشت به طوری که بالاترین مدول گسیختگی در رطوبت کیک 10 درصد و حرارت پرس 220 درجه سانتیگراد و بالاترین مدول الاستیسیته در رطوبت کیک 10 درصد و حرارت پرس 180 درجه سانتیگراد به دست آمد. افزایش حرارت پرس نیز اثر بسیار معنی داری در افزایش مدول گسیختگی تختهها و همچنین اثر معنی داری در کاهش واکشیدگی ضخامت 24 ساعت تخته ها داشت. کمترین واکشیدگی ضخامت 24 ساعت در رطوبت کیک 7 درصد و حرارت پرس 220 درجه سانتیگراد به دست آمد. بالاترین چسندگی داخلی در رطوبت کیک 7 درصد و حرارت پرس 200 درجه سانتیگراد به دست آمد.در مجموع در تمامی حالتها خصوصیات تختههای تولید شده بیشتر از حد استاندارد مورد نیاز بود.
فراورده های مرکب چوب
علی خلیلی گشت؛ رضا میرزا بیگی ازغندی
چکیده
در این تحقیق جهت استفاده مطلوب از پسماند کشاورزی (باگاس) و گونه سنگین وزن (تاغ) و کم مصرف در صنعت تخته خرده چوب، امکان استفاده از چوب تاغ مناطق کویری استان کرمان و باگاس موجود در مزارع نیشکر استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از مواد اولیه یادشده با درصد اختلاط مختلف و با تغییر عوامل مؤثر در ساخت تخته ...
بیشتر
در این تحقیق جهت استفاده مطلوب از پسماند کشاورزی (باگاس) و گونه سنگین وزن (تاغ) و کم مصرف در صنعت تخته خرده چوب، امکان استفاده از چوب تاغ مناطق کویری استان کرمان و باگاس موجود در مزارع نیشکر استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از مواد اولیه یادشده با درصد اختلاط مختلف و با تغییر عوامل مؤثر در ساخت تخته خرده چوب همسان، از قبیل رطوبت کیک خرده چوب و زمان پرس نمونه های آزمونی ساخته شد و سپس خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آنها مورد بررسی قرار گرفت. برای ارزیابی مقاومتهای مکانیکی مدول گسیختگی، مدول الاستیسیته و چسبندگی داخلی و ویژگی فیزیکی جذب آب از استاندارد 1037 ASTM D- استفاده گردید.
نتایج این بررسی نشان داد که افزایش مقدار تاغ تا 40 درصد مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته را افزایش داده و مقادیر بیشتر آن سبب کاهش این مقاومتها می گردد. افزایش مقدار تاغ تا 60 درصد مقادیر چسبندگی داخلی تخته ها را افزایش داده و بعد از این مقدار روند کاهشی در این مقاومت دیده می شود. همچنین نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش تاغ تا 40 درصد مقادیر جذب آب در 2 و 24 ساعت کاهش یافته و سپس افزایش می یابد. مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته تخته خرده چوب همسان حاصل با افزایش رطوبت کیک تا 12 درصد افزایش و بعد از آن کاهش می یابد. همچنین چسبندگی داخلی تخته ها با افزایش رطوبت، روند کاهشی دارد. حد بهینه رطوبت کیک برای جذب آب در 2 و 24 ساعت، 12 درصد در نظر گرفته شد. مطلوبترین زمان پرس برای کلیه مقاومتهای مورد مطالعه در این بررسی، زمان پرس 6 دقیقه می باشد.