مدیریت و اقتصاد چوب
لیلا اسدی خرم آبادی؛ ابوالقاسم خزاعیان؛ محمدرضا ماستری فراهانی؛ علیرضا شاکری
چکیده
تیمار حرارتی چوب، یکی از روشهای اصلاح خواص چوب میباشد. توسعه تیمارهای حرارتی چوب منجر به پیشرفت تیمار حرارتی با روغنهای گیاهی شده است. تیمار حرارتی سبب افزایش ثبات ابعادی و دوام بیولوژیکی میشود اما خواص مکانیکی چوب را کاهش میدهد. در این تحقیق به منظور بهبود خواص مکانیکی در کنار سایر خواص، از روغن سویای اصلاح شده با انیدرید ...
بیشتر
تیمار حرارتی چوب، یکی از روشهای اصلاح خواص چوب میباشد. توسعه تیمارهای حرارتی چوب منجر به پیشرفت تیمار حرارتی با روغنهای گیاهی شده است. تیمار حرارتی سبب افزایش ثبات ابعادی و دوام بیولوژیکی میشود اما خواص مکانیکی چوب را کاهش میدهد. در این تحقیق به منظور بهبود خواص مکانیکی در کنار سایر خواص، از روغن سویای اصلاح شده با انیدرید مالئیک جهت تیمار حرارتی چوب راش استفاده شده است. تیمار حرارتی با روغن سویا اصلاح شده در دو دما ( 180و 200 درجه سلسیوس )و در سه زمان ( 2، 4 و 6 ساعت) انجام شد. از نمونههای راش تیمار نشده جهت مقایسه با هر تیمار، استفاده شد. در این پژوهش اثر تیمار حرارتی بر خواص فیزیکی (جذب آب و تغییرات حجمی) و خواص مکانیکی از جمله مقاومت خمشی (ISO 3133-1975)، مقاومت فشار موازی الیاف (ISO 3787-1976) و مقاومت به ضربه (DIN 52189) اندازه گیری شد. مقایسه نمونههای تیمار شده با روغن سویای اصلاح شده بهبود خواص فیزیکی افزایش خواص مکانیکی را در مقایسه با نمونه شاهد نشان داد.
فراورده های مرکب چوب
علی اکبر عنایتی؛ داوود رسولی؛ حسین یوسفی
چکیده
در این بررسی امکان استفاده از پودر پلی پروپیلن به عنوان چسب جهت ساخت تخته سه لایه با استفاده از لایه های صنوبر (Populus alba) بررسی گردید. عوامل متغیر این مطالعه، مقدار پلی پروپیلن(PP) در سه سطح 80، 120 و 160 گرم بر مترمربع و ماده جفت کننده انیدرید مالئیک پیوند خورده با پلی پروپیلن (MAPP) در دو سطح 0 و 4 گرم بر متر مربع بودند. تخته های ساخته شده با چسب ...
بیشتر
در این بررسی امکان استفاده از پودر پلی پروپیلن به عنوان چسب جهت ساخت تخته سه لایه با استفاده از لایه های صنوبر (Populus alba) بررسی گردید. عوامل متغیر این مطالعه، مقدار پلی پروپیلن(PP) در سه سطح 80، 120 و 160 گرم بر مترمربع و ماده جفت کننده انیدرید مالئیک پیوند خورده با پلی پروپیلن (MAPP) در دو سطح 0 و 4 گرم بر متر مربع بودند. تخته های ساخته شده با چسب اوره فرمالدهید و فیلر آرد گندم (به ترتیب120 و40 گرم بر متر مربع) به عنوان تخته شاهد این مطالعه انتخاب شدند. بعد از تهیه تخته های آزمونی خصوصیات آن ها شامل مدول گسیختگی و مدول الاستیسیته موازی و عمود بر جهت الیاف لایه های سطحی، واکشیدگی ضخامت و جذب آب بعد از 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب اندازه گیری شد.نتایج نشان دادکه اثر مقدار عامل جفت کننده بر مدول گسیختگی در جهت موازی الیاف لایه های سطحی تخته ها معنی دار بوده به طوری که با افزایش مقدار عامل جفت کننده، مدول گسیختگی افزایش یافت. مقدار پلی پروپیلن بر واکشیدگی ضخامت و جذب آب تخته ها بعد از 2 و 24 ساعت اثر معنی دار داشت و با افزایش مقدار پلی پروپیلن واکشیدگی ضخامت و جذب آب تخته ها کاهش یافت. اثر مقدار عامل جفت کننده بر جذب آب بعد از 24 ساعت معنی دار شد به طوری که با افزایش مقدار عامل جفت کننده، این ویژگی بهبود پیدا کرد. اگر چه نتایج نشان داد که با افزایش مقدار پلی پروپیلن خصوصیات تخته بهبود می یابد ولی تخته های شاهد در همه موارد به غیر از واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت، خصوصیات بهتری نسبت به تخته های ساخته شده با پلی پروپیلن داشتند.