نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری
2 دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری
3 استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ساری
چکیده
امروزه جلبکها از نظر بوم سامانههای دریایی به عنوان تولیدکنندگان و اولین زنجیره دریافت انرژی از خورشید محسوب میشوند. به این صورت تضمین کنندهی انرژی بسیاری از آبزیان برای زندگی هستند. در تقسیمات جهانی گیاهی، جلبکها 1800 جنس و 21000 گونه دارند. جلبکها بهدلیل حضورشان در هوا تا آبهای زیرزمینی، عرصه وسیعتری را در مقایسه با سایر رستنیها به خود اختصاص میدهند. بر اساس مطالعات انجام شده، تنوع زیستی
جلبکها در ایران بیش از 7000 گونه برآورد میگردد. جلبکها دارای مصارف بسیار زیادی از جمله درصنایع غذایی ،تهیه ی کود ، مصارف دارویی و غیره میباشد. در این تحقیق از نانوسلولز جلبک سبز کلادوفورا جهت بهبود مقاومتهای خمیر CMP استفاده شده است. جهت انجام این کار از جلبک مذکور با استفاده از فرآیند سودا و سپس رنگبری سلولز خالص تهیه شد..سپس سلولز حاصله با روش التراسونیک به نانوسلولز تبدیل شد. نانوسلولز جلبک کلادوفورا در نسبت های 2 ، 5 و 8 درصد با خمیرCMP مورد اختلاط قرار گرفت. در نهایت کاغذ دستساز تهیه و ویژگی های مقاومتی آن با خمیر خالص CMP حاصل از چوب پهنبرگان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار 8 درصد بیشترین دانسیته، مقاومت به کشش، مقاومت به ترکیدن و تیمار شاهد کمترین مقدار را داشته است. همچنین بیشترین مقاومت به پارهشدن مربوط به تیمار شاهد بوده در حالیکه کمترین مقاومت به پارهشدن مربوط به تیمار 8 درصد بوده است.
کلیدواژهها
موضوعات