نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
2 استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد،
3 مربی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
چکیده
در این پژوهش اثر عوامل سطح رطوبت و سرعت برشی بر روی انرژی برشی مخصوص و تنش برشی چهار رقم چوب درخت بادام (مامایی، ربیع، سفید و شاهرود12) بررسی و نتایج هر کدام از ارقام با یکدیگر مقایسه شدند. خواص برشی ارقام چوب بادام در این پژوهش با استفاده از یک ماشین تست یونیورسال STM20ساخت شرکت سنتام تعیین شدند. تیغه برش به صورت یکطرفه و دارای زاویه لبه 40 درجه است. پارامترهای مورد بررسی در سه سطح رطوبت 18، 25 و 45 درصد بر پایه تر، در سه سطح سرعت برشی 20، 30 و 40 میلیمتر بر دقیقه و در سه اندازه قطر 6، 9 و 12 میلیمتر تعیین شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان دادند انرژی برشی مخصوص و تنش برشی نسبت به کلیه عوامل آزمایشـی در سـطح 1 درصـد واکنش معنیداری دارند. نتایج نشان داد که هر دو انرژی برشی مخصوص و تنش برشی با افزایش سطح رطوبت افزایش یافتهاند. در حالی که با افزایش سرعت برشی از 20 به 40 میلیمتر بر دقیقه این مقادیر کاهش یافتند. برمبنای نتایج حاصل از این پژوهش میانگین انرژی برشی مخصوص برای ارقام مامایی، ربیع، سفید و شاهرود12 به ترتیب 412/59، 09/56، 38/54 و 57/77 ژول بر میلیمتر مربع و برای تنش برشی به ترتیب 01/16، 34/14، 73/13 و 35/19 مگاپاسکال بهدست آمد. همچنین با بررسی تاثیر عوامل آزمایش در نتایج آزمون برش میتوان اظهار داشت عوامل سطح رطوبت و رقم بیشترین تاثیر و فاکتور سرعت برش تاثیر کمتری داشته است.
کلیدواژهها
موضوعات