نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد صنایع خمیروکاغذ، کارشناس شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران.
2 دانشیار تکنولوژی خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه تکنولوژی چوب و کاغذ.
3 دانشجوی دکتری صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،
چکیده
در این تحقیق تأثیر اختلاط گونه غان با ممرز و راش در مقایسه با خمیرکاغذCMP شاهد (75% ممرز و 25% راش) بر ویژگیهای نوری و فیزیکی کاغذهای ساخته شده در محدوده درجهروانیml, CSF 300و بازده 85% بررسی شد. خمیرکاغذ CMP مطابق با شرایط بازده: 85%، نسبت مایعپخت به خردهچوب: 7 به 1، درصدسولفیت: 20% براساس وزن خشک خردهچوب، دمای پخت: °C160 و زمان پخت: 135- 85 دقیقه از گونه غان در 4 سطح 10، 20، 30 و40 درصد در ترکیب با 90-60% ممرز و راش ساخته شد. پس از دفیبره کردن و پالایش خردهچوبهای پخته شده، کاغذهای دستساز60 گرمی از خمیرهای کاغذ تهیه شد و ویژگیهای نوری و فیزیکی کاغذهای ساخته شده مقایسه شدند. نتایج بدست آمده از مقایسه ویژگیهای نوری کاغذها نشان داد که استفاده تا 40 درصد از خردهچوب غان در اختلاط با 90-60 درصد ممرز و راش در مقایسه با خمیر کاغذ CMP شاهد منجر به بهبود درجهروشنی و کاهش زردی و ماتی شده است. افزایش مصرف غان تا 30% در مقایسه با خمیر کاغذ شاهد تأثیر معنیداری را بر ماتی کاغذ در سطح اعتماد 99% نشان نداد. البّته استفاده از 40 درصد گونه غان منجر به تولید کاغذهای با ضخامت کمتر، دانسیته بیشتر، صافی سطح بیشتر و مقاومت به عبور هوای بیشتر شد.
کلیدواژهها
موضوعات