نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران
2 عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور- بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده های آن
3 بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
4 کارشناس ارشد،، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران
چکیده
در این بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی، ابعاد الیاف، خمیرکاغذ و کاغذسازی گونه صنوبر کوستانزو مورد تحقیق قرارگرفت. متوسط جرم ویژه خشک و بحرانی چوب به ترتیب 39/0 و 36/0 و میانگین طولالیاف، قطرالیاف، قطرحفره سلولی و ضخامتدیواره سلولی آن به ترتیب 14/1 میلیمتر، 84/28 میکرون،00/24 میکرون و 92/2 میکرون اندازهگیری شد. میزان سلولز، لیگنین، خاکستر و مواداستخراجی چوب این درخت به ترتیب 74/50%، 18/19%، 65/1% و 22/1% تعیین شد. به منظور پخت وتهیه خمیر کاغذ روش کرافت مورد استفاده قرار گرفت. بیشترین بازده وعددکاپای خمیر کاغذ صنوبرکوستانزو در زمان پخت 1ساعت، درجه حرارت پخت 150 درجه سلسیوس و قلیائیت موثر 12% به ترتیب با 91/61% و83/54 وکمترین بازده و عدد کاپا در زمان پخت 3 ساعت، درجه حرارت پخت 170 درجه سلسیوس و قلیائیت موثر 16% به ترتیب با 63/45% و42/13 بدست آمد. طول پاره شدن کاغذهای تهیه شده در زمان پخت 3 ساعت با 6953 متر دارای بیشترین مقدار بوده و در گروه A قرار گرفته است.
کلیدواژهها