نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2 استادیار، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3 مربی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه زابل
چکیده
در این تحقیق چگونگی انحلال لیگنین در خمیرسازی کرافت از کاه گندم تجن، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، زمان خمیرسازی (240-0 دقیقه) و دمای خمیرسازی (150-85 درجه سانتیگراد) به عنوان عوامل متغیر و سایر عوامل ثابت در نظر گرفته شد. در این تحقیق میزان لیگنین محلول در اسید و لیگنین کلاسون، مواد استخراجی و خاکستر کاه گندم اندازهگیری گردید که بهترتیب 07/2، 14/18 و 24/3 درصد محاسبه گردید. نتایج نشان میدهد که با افزایش دمای خمیرسازی از مقدار لیگنین باقیمانده در خمیر کاسته میشود، به طوری که تا دمای 85 درجه سانتیگراد در حدود 52 درصد لیگنین و تا دمای 100 درجه سانتیگراد در حدود 64 درصد لیگنین خارج میشود. بازده خمیر در دمای 85 درجه سانتیگراد حدود 64 درصد و بازده کربوهیدراتها 58 درصد و در دمای 100 درجه سانتیگراد بازده خمیر 61 درصد و بازده کربوهیدراتها در حدود 57 درصد به دست آمد.
کلیدواژهها
موضوعات