فراورده های مرکب چوب
غنچه رسام؛ حمید رضا تقییاری؛ براتعلی کشتهگر
چکیده
فرآوردههای مرکب چوبی به دلیل ماهیتشان به آتش حساساند. از این رو، تحقیقاتی در این زمینه انجام گرفته است. در پژوههشهای اولیه توانایی نانوبنتونیت در بهبود خواص کندسوزکنندگی تختهفیبر مشخص شد؛ پژوهش تکمیلی کنونی جهت تعیین تاثیر نانوذرات بنتونیت بر خواص فیزیکی و مکانیکی انجام شد. چسب مصرفی، اوره فرمالدهید به میزان 10 % بود و ...
بیشتر
فرآوردههای مرکب چوبی به دلیل ماهیتشان به آتش حساساند. از این رو، تحقیقاتی در این زمینه انجام گرفته است. در پژوههشهای اولیه توانایی نانوبنتونیت در بهبود خواص کندسوزکنندگی تختهفیبر مشخص شد؛ پژوهش تکمیلی کنونی جهت تعیین تاثیر نانوذرات بنتونیت بر خواص فیزیکی و مکانیکی انجام شد. چسب مصرفی، اوره فرمالدهید به میزان 10 % بود و نانوبنتونیت در 5 سطح (0 % ، 5%، % 10 % ،15% ،20% ) برمبنای وزن خشک الیاف استفاده شد. ذرات نانوبنتونیت پس از اختلاط با محلول چسب، بر روی الیاف پاشیده شد. فشار پرس 150 بار و دمای آن170 درجه سانتیگراد در مدت زمانهای 4، 5 و 6 دقیقه اعمال گردید. دانسیته تمامی تختهها 75/0 گرم بر سانتی متر مکعب بود. نتایج نشان داد که نانوبنتونیت بر روی خواص فیزیکی مانند جذب آب، واکشیدگی ضخامت و خواص مکانیکی مانند مقاومت به چسبندگی داخلی، مدول الاستسیته و مدول مقاومت خمشی اثر مطلوب نداشت. کمترین تاثیرات منفی بر روی خواص فیزیکی (جذب آب، واکشیدگی ضخامت) در سطح 5% نانو بنتونیت دیده شد. تیمارهای 5% و10% هم تاثیر منفی کمتری بر خواص مکانیکی (مدول گسیختگی ،چسبندگی داخلی) نسبت به سایر تیمارها نشان دادند. تیمار 20% به علت اختلال در چسبندگی و پرزدار شدن سطح تختهها مناسب نیست. به طور کلی و با توجه به تاثیر مثبت نانوبنتونیت بر خواص کندسوزکنندگی میتوان مقدار از کاهش مقاومتهای مکانیکی در سطح 5% نانو بنتونیت صرفنظر کرده و این سطح را برای استفاده در بخش صنعت پیشنهاد دارد.
غنچه رسام؛ مسعود آزادیفر؛ ابوالفضل کارگرفرد؛ فائزه فاضلی
چکیده
هدف از این تحقیق، بررسی اثر استفاده از ساقهی ذرت بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب بود. برای این منظور، خردههای ساقهذرت و خرده چوب صنعتی با نسبتهای اختلاط 0:100، 30:70، 50:50، 70:30، رزیناوره – ملامینفرمالدهید در دو مقدار 10 و 12 درصد و زمان پرس 5 و 6 دقیقه برای ساخت تختههای خرده چوب در نظر گرفته شدند. خواص فیزیکی ...
بیشتر
هدف از این تحقیق، بررسی اثر استفاده از ساقهی ذرت بر برخی خواص فیزیکی و مکانیکی تخته خرده چوب بود. برای این منظور، خردههای ساقهذرت و خرده چوب صنعتی با نسبتهای اختلاط 0:100، 30:70، 50:50، 70:30، رزیناوره – ملامینفرمالدهید در دو مقدار 10 و 12 درصد و زمان پرس 5 و 6 دقیقه برای ساخت تختههای خرده چوب در نظر گرفته شدند. خواص فیزیکی و مکانیکی تختهها شامل جذب آب و واکشیدگی ضخامت بعد از 24 ساعت غوطهوری در آب، مدولگسیختگی، مدولالاستیسیته و چسبندگیداخلی اندازهگیری و کلیه دادهها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزایش ذرات ساقهی ذرت منجر به کاهش واکشیدگی ضخامت، جذب آب پس از 24 ساعت غوطهوری در آب و چسبندگیداخلی شده ولی باعث افزایش مدولگسیختگی و مدولالاستیسیته در تختهها گردید. افزایش میزان چسب و زمان پرس نیز تأثیر معنیداری بر کلیهی ویژگیهای تختهها داشت و باعث بهبود خواص گردید. در یک نتیجهگیری کلی و با مقایسهی کلیه خواص تختههای تولید شده با استاندارد EN 312 مشخص گردید که با استفاده از 50 درصد ساقهی ذرت، 12 درصد چسب اوره- ملامین فرمالدهید و زمان پرس 6 دقیقه، میتوان تخته خرده چوب با خواص مطلوب تولید نمود.