خمیر کاغذ و کاغذ
سعید کامرانی؛ احمد رضا سرائیان؛ ایمان اکبرپور
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات مقاومتی و نوری خمیر و کاغذ APMP, CMP یک مرحلهای و APMP دو مرحلهای از کاه گندم استان گلستان انجام گرفت. به این منظور، کاه گندم از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان جمع آوری گردید و ابعاد الیاف آنها شامل طول الیاف، قطر الیاف، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره الیاف به ترتیب 18/1 میلیمتر، 156/18، 461/11 و ...
بیشتر
این مطالعه با هدف بررسی خصوصیات مقاومتی و نوری خمیر و کاغذ APMP, CMP یک مرحلهای و APMP دو مرحلهای از کاه گندم استان گلستان انجام گرفت. به این منظور، کاه گندم از مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان جمع آوری گردید و ابعاد الیاف آنها شامل طول الیاف، قطر الیاف، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره الیاف به ترتیب 18/1 میلیمتر، 156/18، 461/11 و 396/3 میکرون اندازهگیری شد. همچنین میزان مواد شیمیایی شامل سلولز، لیگنین، خاکستر و مواد استخراجی به ترتیب 7/53، 1/21، 1/5 و 5/8 درصد اندازهگیری گردید. براساس نتایج پختهای آزمایشی، درجه حرارت کلیه پختها 95 درجه سانتیگراد، زمان آغشتهسازی 10، 20، 30 و 40 دقیقه، درصد نسبی مصرف هیدروکسید سدیم 10 درصد و پروکسید هیدروژن معادل 3 درصد در نظر گرفته شد. براساس ویژگیهای خمیر کاغذهای حاصله و شرایط پخت آنها، تیمارهای متشکل از پختهای 20 و 40 دقیقهای انتخاب و تا درجهروانی 350 میلیلیتر (CSF) پالایش گردید. سپس از این خمیرها برای ساخت کاغذ و مقایسه ویژگیهای نوری و مقاومتی آنها استفاده گردید. نتایج نشان داد که مقاومت در برابر ترکیدن، طول پاره شدن و روشنی خمیر APMP دومرحلهای در مدت زمان40 دقیقه بیشتر از سایر خمیرها است. همچنین نتایج میانگین بازده خمیرها و مقاومت به پاره شدن کاغذ نشان داد که هیچ اختلاف معنیداری در بین سه روش خمیرسازی در سطح 5% وجود ندارد.
خمیر کاغذ و کاغذ
عباس فخریان روغنی؛ عبدالرحمن حسین زاده؛ فرداد گلبابائی
چکیده
در این بررسی ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، ابعاد الیاف، خمیر کاغذ و کاغذسازی توسکای قشلاقی 4 ساله مورد تحقیق قرار گرفت. برای پخت و تهیه خمیر کاغذ، سه روش CAMP, APMP یک مرحله ای و APMP دو مرحله ای مورد استفاده قرار گرفت.متوسط جرم ویژه خشک و بحرانی این درخت به ترتیب 0.396 و 0.368 گرم بر سانتیمتر مکعب و میانگین طول الیاف، قطر الیاف، قطر حفره ...
بیشتر
در این بررسی ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، ابعاد الیاف، خمیر کاغذ و کاغذسازی توسکای قشلاقی 4 ساله مورد تحقیق قرار گرفت. برای پخت و تهیه خمیر کاغذ، سه روش CAMP, APMP یک مرحله ای و APMP دو مرحله ای مورد استفاده قرار گرفت.متوسط جرم ویژه خشک و بحرانی این درخت به ترتیب 0.396 و 0.368 گرم بر سانتیمتر مکعب و میانگین طول الیاف، قطر الیاف، قطر حفره سلولی و ضخامت دیواره سلولی 50 عدد فیبر به ترتیب 0.875 میلیمتر، 32.66 میکرون، 27.28 میکرون و 2.7 میکرون اندازه گیری شد.ترکیب شیمیایی، شامل سلولز 48.5 درصد، لیگنین 25.35 درصد، خاکستر 0.31 درصد و مواد استخراجی 2.36 درصد تعیین شد.پس از پخت های مقدماتی، درجه حرارت کلیه پخت ها 95 درجه سانتیگراد، زمان پخت 10، 20، 30 و 40 دقیقه، میزان هیدروکسید 10 درصد و پر اکسید 3 درصد در نظر گرفته شد.در پخت CMP، بازده خمیر کاغذها به طور متوسط بین 82.57- 73.72 درصد، مقاومت در برابر ترکیدن 1.53 Kpa m2/gr.، طول پاره شدن 3.81 Km، مقاومت در برابر پاره شدن 3.34 Nm2/gr، ماتی 99.59 درصد و براقیت 29.35 درصد اندازه گیری شد.در پخت APMP یک مرحله ای، بازده خمیر کاغذها به طور متوسط بین 81.57- 74.09 درصد، مقاومت در برابر ترکیدن 1.52 K Pa m2/gr.، طول پاره شدن 3.5 Km.، مقاومت در برابر پاره شدن 3.29 mNm2/gr، ماتی 99.80 درصد و براقیت 28.21 درصد اندازه گیری شد.در پخت APMP دو مرحله ای، بازده خمیر کاغذها به طور متوسط بین 80.89- 73.99 درصد، مقاومت در برابر ترکیدنKpam2/gR. 1.29، طول پاره شدن Km 3.95، مقاومت در برابر پاره شدن mNm2/gr 3.45، ماتی 99.85 درصد و براقیت 32.41 درصد اندازه گیری شد.اختلاف بین میانگین بازده خمیر کاغذها در سه روش در سطح 5% معنی دار نشد. خمیر کاغذهای APMP دو مرحله ای (زمان پخت 40 دقیقه) از مقاومت در برابر ترکیدن، طول پاره شدن و براقیت بیشتری برخوردار بودند. تغییر روش پخت در سطح 5% اختلاف معنی داری بر روی مقاومت در برابر پاره شدن خمیر کاغذها نداشت.