فیزیک و آناتومی
احمدرضا سرائیان؛ سوده ژند
چکیده
چکیده در این تحقیق تأثیر پیش تیمار آب جوش بر بازده و ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی خمیرکاغذ نیمه شیمیایی سولفیت خنثی ((NSSC کاه گندم (رقم زاگرس) استان گلستان بررسی شد. نمونههای کاه خردشده با آب جوش به نسبت 10 به 1 در دمای 100 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه پیش تیمار شدند، پختها در دمای 160 درجه سانتیگراد با نسبت ثابت سولفیت سدیم به ...
بیشتر
چکیده در این تحقیق تأثیر پیش تیمار آب جوش بر بازده و ویژگیهای فیزیکی و مقاومتی خمیرکاغذ نیمه شیمیایی سولفیت خنثی ((NSSC کاه گندم (رقم زاگرس) استان گلستان بررسی شد. نمونههای کاه خردشده با آب جوش به نسبت 10 به 1 در دمای 100 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه پیش تیمار شدند، پختها در دمای 160 درجه سانتیگراد با نسبت ثابت سولفیت سدیم به هیدروکسید سدیم 5 به 1 انجام شد. بهمنظور بررسی تأثیر هیدروکسید سدیم بر مقاومتهای کاغذ، در بعضی پختها فقط از 10% سولفیت سدیم استفاده شد. پس از پخت، خمیرکاغذها توسط پالایشگر آزمایشگاهیPFI mill (در محدوده درجهی روانی 25 ± 380 میلیلیتر (CSF)) پالایش شدند و بازده کل و عدد کاپای آنها تعیین گردید. کاغذ دستساز 60 گرمی براساس استاندارد TAPPI ساخته شد. نتایج نشان داد که پیشتیمار اثر معنیداری در افزایش مقاومتهای مکانیکی کاغذها بهجز شاخص مقاومت به ترکیدن داشت. نتایج نشان داد با افزایش مواد شیمیایی پخت، بهویژه هیدروکسید سدیم درجهروانی، بازده و ضخامت کاغذ کاهش و مقدار دانسیته آن افزایش یافت.
سوده ژند؛ مسیح مسعودی فر؛ احمد رضا سرائیان؛ علی قاسمیان
چکیده
این تحقیق با هدف مقایسه ویژگیهای خمیرکاغذ سولفیت سدیم خنثی کاهگندم زاگرس استان گلستان تحت تأثیر پیشتیمار قلیایی با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش انجام شد. پیشتیمار کاه خرد شده با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش به نسبت 10 به 1 بهترتیب در دماهای 70 درجه سانتیگراد و دمای 100 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه انجام گردید. ...
بیشتر
این تحقیق با هدف مقایسه ویژگیهای خمیرکاغذ سولفیت سدیم خنثی کاهگندم زاگرس استان گلستان تحت تأثیر پیشتیمار قلیایی با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش انجام شد. پیشتیمار کاه خرد شده با هیدروکسیدسدیم یک درصد و آب جوش به نسبت 10 به 1 بهترتیب در دماهای 70 درجه سانتیگراد و دمای 100 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه انجام گردید. سپس از کاه پیشتیمار شده با مایع پخت سولفیتسدیم و هیدروکسید سدیم با نسبت ثابت 5 به 1 در دمای 160 درجه سانتیگراد و به مدت 30 دقیقه خمیرکاغذ تهیه گردید. بهمنظور بررسی تأثیر هیدروکسیدسدیم بر مقاومتهای کاغذ، در بعضی پختها فقط از سولفیتسدیم استفاده شد و در یک حالت کاهگندم بعد از قرار گرفتن در معرض پیشتیمار هوا خشک شد و از کاه پیشتیمار و توزین شده برای پخت استفاده شد و در حالتی دیگر بعد از پیشتیمار مقدار هیدروکسید سدیم جذب شده در پیشتیمار محاسبه و از هیدروکسید سدیم مورد نیاز برای پخت اصلی کسر شد. پس از پخت، خمیرکاغذها توسط پالایشگر آزمایشگاهیPFI mill تا رسیدن به درجهروانی25 ± 380 میلیلیتر (CSF) پالایش شدند. از هر نوع خمیرکاغذ، کاغذ دستساز 60 گرمی ساخته شد و ویژگیهای آن براساس آئیننامه TAPPI تعیین گردید. نتایج نشان داد که پیشتیمار اثر معنیداری در افزایش مقاومتهای کاغذ بجز شاخص مقاومت به لهیدگی حلقوی داشته است و در اثر پیشتیمار بهویژه قلیایی، درجهروشنی خمیرکاغذ کاهش و مقاومتکششی، ترکیدن، طول پارهشدن، سفتی و دانسیته آن افزایش مییابد. بهطورکلی با افزایش مقدار مواد شیمیایی بهویژه هیدروکسید سدیم در پخت اصلی مقادیر بازده و درجه روشنی خمیرکاغذها کاهش و مقاومتهای آنها افزایش مییابد.
سوده ژند؛ مسیح مسعودی فر؛ احمدرضا سرائیان؛ علی قاسمیان
چکیده
در این تحقیق اثر پیشتیمار قلیایی با یک درصد هیدروکسیدسدیم بر ویژگیهای فیزیکی، نوری و مقاومتی خمیر کاغذ NSSC از کاهگندم بررسی شد. از نمونة کاهگندم (رقم زاگرس) مزارع استان گلستان استفاده گردید. کاه خرد شده در دمای 70 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه تحت تأثیر پیشتیمار با یک درصد هیدروکسیدسدیم بر مبنای وزن خشک قرار گرفت. ...
بیشتر
در این تحقیق اثر پیشتیمار قلیایی با یک درصد هیدروکسیدسدیم بر ویژگیهای فیزیکی، نوری و مقاومتی خمیر کاغذ NSSC از کاهگندم بررسی شد. از نمونة کاهگندم (رقم زاگرس) مزارع استان گلستان استفاده گردید. کاه خرد شده در دمای 70 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه تحت تأثیر پیشتیمار با یک درصد هیدروکسیدسدیم بر مبنای وزن خشک قرار گرفت. پختها در دمای 160 درجه سانتیگراد با نسبت ثابت سولفیتسدیم به هیدروکسیدسدیم 5 به 1 انجام شد. پس از پخت، خمیرکاغذها توسط پالایشگر آزمایشگاهی PFI تا رسیدن به درجةروانی 25 ± 380 میلیلیتر (CSF) پالایش شدند و بازده کل و عددکاپای آنها تعیین گردید. کاغذ دستساز 60 گرمی براساس آئیننامه TAPPI ساخته شد و ویژگیهای فیزیکی، نوری و مقاومتی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که پیشتیمار قلیایی اثر معنیداری در افزایش ویژگیهای نوری و مقاومتی کاغذ داشته است. اندازهگیری درجهروانی اولیه خمیر کاغذها نشان داد که درجهروانی با افزایش مواد شیمیایی پخت و هیدروکسیدسدیم کاهش یافته و با افزایش مواد شیمیایی، دانسیته کاغذ افزایش، و بازده و ضخامت و حجم ویژه کاغذ کاهش یافت.